logo
Leikkikenttä
Mukava tauko perheen pienimmille on puuhahetki jossain Barcelonan leikkipuistoista.

Lasten kanssa Barcelonassa

Puistot ja hiekkarannat

Suuresta koostaan huolimatta Barcelona on ainakin joinakin vuodenaikoina ja tietyiltä osin erittäin hyvä kohde lapsiperheille, mutta lasten kanssa matkaa kannattaa suunnitella hyvin etukäteen ja valita muuta kohde, joihin haluaa tutustua.

Monet Barcelonan nähtävyydet tai alueet ovat suuria, ja niissä voi perhe vaellella puolikin päivää ja näin pakkoa siirtyä jatkuvasti paikasta toiseen ei ole. Barcelonan kadut ja puistot ovat hyvässä kunnossa, eikä siellä tule suurempia ongelmia rattaiden kanssa, ja metron avustuksella liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa, edullista ja turvallista.

Joitakin Barcelonan osia kuten Ramblasta ja Barri Goticin pikkukujia on hyvä vilkkaina päivinä ja vuodenaikoina vältellä, sillä väkeä on usein valtavasti ja etenkin keskiaikaisten osien kapeilla kujilla ei suuremman porukan kanssa silloin ole mukava olla liikkellä. Illat ovat Barcelonassa ainakin kaikkein vilkkaimpien festivaalien ja juhlapyhien ulkopuolella melko lapsiperheystävällisiä, ja monissa ravintoloissa on totuttu lapsiperheisiin.

Monet nähtävyydet ja vierailupaikat kuten Barcelonetan rannat ja Montjüicin puisto kukkulan päällä ovat loistavia lomaileville lapsiperheille, ja myös Port Olimpicin suuri jahtisatama ja suurikokoiset rakennukset tekevät lasten viihtymisestä siellä automaattista. Tietenkin fantastinen Parc Güell -puisto on lasten mieleen, ja kaupungissa on myös muita puistoja, etenkin Parc de la Ciutadella, jotka sopivat lapsiperheille kuin nakutettu.

Barcelonassa on myös mukava olla lasten kanssa ostoksilla, sillä etenkin Barri Goticissa liikkeet ovat värikkäitä ja myyvät kaikenlaista, ja Barcelona on myös yksi Euroopan parhaita shoppailukaupunkeja mitä erilaisimpien ja erihintaisimpien vaatteiden, kenkien ja asusteiden hankkimiselle. Barcelona on myös täynnä muotoilua ja menoa, ja kaikki tämä luo lapsille oivan tilaisuuden oppia uutta ja viihtyä tämän ystävällisen suurkaupungin kaduilla, puistoissa ja rannoilla.

Seuraavassa esittelemme tarkemmin muutaman hyvän kohteen lapsiperheille.

CosmoCaixa

Lähellä Tibidaboa sijaitseva CosmoCaixa-tiedemuseo on ehdoton vierailupaikka lasten kanssa. Sen interaktiiviset huoneet ja näyttelyt kiinnostavat kaikenikäisiä lapsia, ja siellä on myös lapsia varten erilaisia kiertäviä näyttelyitä ja esityksiä. Tästä ehkä Euroopan kauneimmasta tiedemuseosta löytyy Amazonin viidakon kopio, jossa ovat tietenkin mukana alligaattorit, käärmeet ja kolibrit, kuten myös planetaario ja geologinen muuri, joka on rakennettu 90 tonnista erilaisia kiviä. Perheet voivat ottaa osaa opastetuille kierroksille, ja kierroksista voi tehdä hauskempia omin nokin aarteenmetsästys-pelillä, jonkalaisen saa maksutta lippukassalta. Museolle pääsee parhaiten kulkemalla Placa de Catalunya -asemalta junalla Avinguda del Tibidabo -asemalle ja hyppäämällä siellä joko Trambia Blau -ratikkaan tai jos se ei kulje sen reitin korvaavaan bussiin numero 158, johon käyvät normaalit Barcelonan matkakortit. Museolle voi myös kävellä bussin 158 päätepysäkiltä reilussa 10 minuutissa kulkemalla Avinguda del Tibidabo -katua ylöspäin ja kääntymällä ylhäällä vasemmalle.

Gaudin talot ja Parc Güell

Gaudin rakennukset kiinnostavat koristeellisuudessaan lapsia, ja etenkin vähän rauhallisempina turistikausina on lapsiperheen hyvä tehdä vierailu yhdessä Passeig de Gracian varrella sijaitsevassa Gaudin suunnittelemassa talossa. Eixamplessa erityisen hyvä vierailupaikka on La Pedrera (Passeig de Gracia 92), joka oikealta nimeltään on Casa Mila ja joka valmistui vuonna 1912. Talossa on pitkin vuotta erilaisia lapsille suunnattuja kierroksia ja esityksiä, ja vaikka taloon ei haluaisikaan mennä sisään, kannattaa ainakin käydä sen ulkopuolella, sillä jo tämä saa mielikuvituksen laukkaamaan.

Toinen Gaudin suunnittelema talo samalla kadulla on Casa Batllo, jota hän ei alusta asti rakentanut vaan johon hän teki erilaisia korjauksia ja koristuksia. Sen vieressä sijaitseva Casa Amatller ei ole Gaudin suunnittelema, mutta se on rakennettu samassa hengessä ja sen sisään voi kurkistaa aivan ilman pääsymaksuja. Lähellä sijaitseva Sagrada Familia -kirkko on sekin hyvä paikka viedä lapset - edes sen takana sijaitsevaan puistoon jossa on myös lasten leikkipuisto - ja Gracian takaosissa sijaitseva Parc Güell -puisto on erinomainen paikka mennä lasten kanssa useaksi tunniksikin - joskin kannattaa pitää siellä lapsista hyvää huolta ja vahtia etteivät nämä töhri tai muuten vahingoita puiston arvokkaita koristuksia ja rakennuksia.

L’Aquarium

Port Vell -satama on hyvä paikka vierailla lapsiperheille, sillä Ramblasin päässä sijaitsevalla tekosaarella on paljon tilaa, mielenkiintoiset näkymät, iso ostoskeskus, elokuvateattereita ja Euroopan suurin ja hienoin akvaariomaailma. Sieltä löytyy 11 000 eri kasvilajia ja 450 kala- ja merenelävää, ja sen Oceanariumissa on 4,5 miljoonaa litraa vettä ja 80-metrinen läpinäkyvä tunneli, jonka sisässä uiskentelee vaarallisen näköisiä haita. Sen suojista löytyy kaikenlaisia kaloja, kuten kaloja joilla ei ole silmiä, hetkessä ihmisen tappavia piranhoita, alligaattoreita, pingviinejä ja paljon muuta mikä pitää lapset iloisina monen tunnin ajan.

Namco Station - keilaamista, videopelejä ja biljardia

Namco Station on pelihalli, josta löytyy paitsi 20 keilarataa myös yli 60 uutta ja klassista videopeliä ja useita biljardipöytiä, ja siellä voi etenkin teini-ikäisten kanssa pelata melkoisesti kotimaata edullisemmin hinnoin räväkässä ilmapiirissä. Namco Station ottaa vastaan myös ryhmätilauksia, ja siellä on aika ajoin erikoistilaisuuksia ja muuta tavallisesta poikkeavaa.

Lisätietoa lasten kanssa Barcelonaan suuntaaville

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tiedot tarkistettu ja päivitetty 2012/10
Alkuperäisteksti 2011/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.