hotellien haku
Bussi
Linja-autot tukevat metroverkostoa joissain keskustan ja monissa laitakaupunkien osissa ja niihin käyvät samat liput kuin metroonkin.

Liikkuminen Barcelonassa

Tällä sivulla kerrotaan, miten Barcelonassa on paras liikkua ympäriinsä kävellen, metrolla, linja-autolla, paikallisjunalla ja taksilla, ja mitä kannattaa ottaa huomioon kaupungissa paikasta toiseen siirtyessä.

Kävely

Barcelona on erinomainen kävelykaupunki, jossa etäisyydet tuntuvat suomalaisesta usein pitkiltä mutta jonka värikäs kaupunkikuva tekee kävelemisestä miellyttävää ja mielenkiintoista. Ydinkeskustan alueella tulee käveltyä paljon Ciutat Vellan eli vanhankaupungin (Barri Gòtic, Sant Pere ja La Ribera) alueella, ja täällä kävely onkin ainoa mahdollinen liikkumismuoto.

Ramblas on Barcelonan pääkatu, ja kävelykatuna se on tietenkin jalankulkijoiden suosiossa, ja täältä on myös kätevä kävellä paitsi El Ravalin kauppoihin myös Passeig de Gràcian hienostoputiikkeihin.

Rannalle on Ramblasilta melko pitkä matka, mutta jos karttaa tutkii tarkkaan, löytyy oikoteitä melkoisesti, mikäli siirtyy rannalle La Ribera -kaupunginosan kautta eikä kävele Barcelonetan rantakaupunginosan halki. Rannalla on tietenkin mukava kävellä, ja vartin matka Port Olímpiciin sujuu hyvin edestakaisinkin. Mikäli haluaa kävellä enemmän rannalla ja nähdä sen keskustan ulkopuolisiakin osia, kannattaa matkata metrolla Poblenou-metroasemalle, mistä voi kävellä alle tunnissa hiekkarantaa pitkin keskustaan.

Julkisilla matkustaminen

Metro on Barcelonan paras matkustusmuoto, ja tässä siistissä ja turvallisessa maanalaisessa on nykyään yhdeksän linjaa. Metrolla voi matkustaa samoilla lipuilla kuin busseilla ja paikallisjunillakin. Toukokuussa 2015 yksi lippu maksoi 2,15 euroa ja 10 lipun T-10-kortti 9,95 euroa. Päiväkortin (T-Dia) saa reilulla 7 eurolla, 2 päivää maksaa 14 euroa ja kolme hieman alle 21 euroa. Metrolla on paljon asemia ympäri kaupungin, ja kuten Pariisissa tai Tukholmassakin, on metro Barcelonassa hyvä matkustusmuoto aivan ydinkeskustan alueellakin.

Lisätietoa: Barcelonan metron kotisivut (englanniksi)  |  Tietoa Barcelonan metrosta Wikipediassa

Linja-autot tukevat metroverkostoa joissain keskustan ja monissa laitakaupunkien osissa. Turisti joutuu todennäköisimmin turvautumaan bussiin, mikäli matkaa Parc Güell -puistoon, joka on täynnä Gaudín suunnittelemia taloja ja muita rakennelmia. Linja-autoon käyvät samat liput kuin metroonkin.

Paikallisjunalla (FGC) voi kulkea lähinnä Tibidabon lähelle. Keskustan rautatieasemat ovat maan alla, ja Plaça d’Espanya-, Passeig de Gràcia- ja Plaça de Catalunya -asemat toimivat myös rautatieasemina. Mikäli paikallisjunalla matkaa kaupungin rajojen sisäpuolella, käyvät niihin samat liput kuin muihinkin julkisiin.

Barcelonassa on jonkin verran muitakin matkustusmuotoja, kuten historiallisia raitiovaunuja, köysiratoja ja muita vähän erikoisempia menopelejä. Näistä etenkin köysiratajunat ovat varsin jännittäviä. Yksi hyvä reitti kulkee satamassa, missä on mahdollista nähdä satama aivan uudesta näkökulmasta, ja kyytiin voi nousta korkeissa torneissa, joita satamassa näkyy.

Taksi

Taksi on Barcelonassa kotimaan taksia edullisempi liikkumismuoto, ja siihen voi hyvin etenkin muutaman hengen porukalla turvautua ilman, että kustannukset kasvavat suuriksi. Vartin matka mihin vuorokaudenaikaan tahansa maksaa noin 10 euroa, ja taksikuskit pitävät aina mittaria päällä ja ovat yleisesti ottaen rehellisiä.

Lisätietoa

Lisätietoa Barcelonan joukkoliikenteestä on esimerkiksi Barcelona Tourist Guide -sivustolla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Päivitetty: 2015/01

Miten onnistuimme? Arvostele tämä sivu

Arvostele napsauttamalla haluamasi tähtimäärän kohdalla.

Lukijoiden kommentteja

Itse koin metron kamalaksi kulkuvälineeksi. Nouse portaita ylös ja alas, kävele synkkiä käytäviä pitkiä matkoja siirtyessäsi linjalta toiseen. Ei ikäihmisen väline. Lisäksi metro on varkaiden paratiisi; täyteenahdetuissa metrojunissa on helppo iskeä. Bussilla matkustaessa voit samalla nähdä kaupunkia synkän metrotunnelin sijaan. /Kaarina

Metro on aivan ehdoton. Olimme perheen kanssa viikon päivät ja metro tuli hyvinkin tutuksi. Alussa vaihtaminen oli hieman hakusessa, mutta nopeasti systeemin oppii. Metron kulkevat tiheästi ja eivät ole yleensä ihan täynnä (kuten esim. Roomassa). Meillä oli Barcelona Card ja sen jälkeen käytimme T-10 lippuja. Metroilla pääsee, lähes, kaikkialle. /Salmi

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti