hotellien haku
Booking.com
Hotelli
Mikäli haluaa yöpyä rannalla Port Olímpic -sataman laiturien vieressä tornissa, jota ei voi olla löytämättä, on tämä kallis pilvenpiirtäjä siihen hyvä vaihtoehto

Mikä hotelli Barcelonassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Barcelonan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, kannattaa kokeilla Pienen matkaoppaan hotellien hakukonetta. Sen avulla voi hakea hotellia usean suositun hotellisivuston valikoimista haluamillaan kriteereillä (kävijöiden arviot, hinta, sijainti, mukavuudet, teema, jne.) ja tehdä varauksen siltä, joka tarjoaa sopivimman hinnan tai tuntuu muuten parhaalta.

Majoituksen löytäminen Barcelonasta

Keskusta-alue - suosittu ja lähellä nähtävyyksiä

Monet matkanjärjestäjien ja omatoimimatkailijoiden suosimat hotellit sijaitsevat Barcelonan ydinkeskustassa, lähellä Plaça de Catalunya -aukiota, Las Ramblas -bulevardia ja Barri Gòtic -kaupunginosaa, joihin useimmat matkailijat haluavat tutustua matkansa aikana.

Barri Gòtic - edullisia pikkuhotelleja hieman etäämmällä

Varsinainen Barri Gòtic -kaupunginosa ei ole suurten hotellien suosimaa aluetta, mutta siellä on hyvä määrä "hostaleja" eli pieniä usein perheiden pitämiä hotelleja ja joitain hostelleja, joissa lähinnä nuoret ja rinkkaretkeilijät viihtyvät. Hostellit ovat niin Barcelonassa kuin muuallakin Euroopassa viime vuosina monipuolistuneet, ja monet niistä ovat kuin pieniä hotelleja, joissa on yhden, kahden ja useammankin hengen huoneita, aamiaiset ja rentoa tunnelmaa mutta kohtuulliset hinnat.

Mikäli hotelli Barri Gòticista löytyy, on tämä kuitenkin melko hyvä yöpymisseutu. Kannattaa kuitenkin huomata, että metroasemilta on tänne jonkin verran matkaa. Mikäli matkatavaroita on paljon ja hotellille mielii päästä julkisia käyttäen, ei tämä välttämättä ole paras alue - eivätkä taksitkaan kaikkiin Barri Gòticin osiin pääse. Jos haluaa matkata lentokentältä hotellille ilman laukkujen raahaamista läpi Barcelonan kiireisten katujen, kannattaa joko yöpyä muutaman sadan metrin säteellä Plaça de Catalunya -aukiosta, jolle lentokenttäbussi tulee, tai sitten metroaseman vieressä.

Eixample ja La Ribera - omaa rauhaa tai menomestoja ja ajanvietettä

Las Ramblasin, El Ravalin ja Plaça de Catalunya -aukion vilkkaus ei välttämättä kiinnosta kaikkia lomalaisia, ja rauhaa hakevien kannattaa yöpyä hivenen kauempana keskustan vilkkaimmilta kaduilta La Ribeirassa, joka on Barri Gòticin naapurikaupunginosa, tai hieman kauempana sisämaassa sijaitsevassa Eixamplen kaupunginosassa. Eixampleen on helppo kävellä Plaça Catalunya -aukiolta ja Ramblasilla tehdyt iltakävelyt on hyvä päättää sinne, eikä La Riberaankaan ole Las Ramblasilta ilman matkalaukkuja mahdoton matka. Lähellä Plaça Catalunya -aukiota sijaitsevat esimerkiksi Astoria ja Regina.

Placa de Catalunya
Plaça de Catalunya -aukion etäisyys hotellista kannattaa selvittää, koska esim. lentokenttäbussit ajavat aukiolle.

Eixample on etenkin Passeig de Gràcia -bulevardin ja sen sivukatujen osalta oivaa maastoa hotellille, sillä alue rauhoittuu melkoisesti iltaisin mutta siellä on paljon kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita. Siellä on myös hyviä nähtävyyksiä, etenkin Gaudín arkkitehtuuria, helmenä Sagradia Familia, jolle on kävelymatka miltei mistä tahansa Eixamplen osasta. Vaikka Eixample on usein varsin rauhallinen alue, siellä on liikennettä ja sen shoppailukadut pysyttelevät viikonloppuisin vilkkaina pitkälle iltaan.

Eixample on myös hyvää yöpymisseutua niille, jotka haluavat tehdä päiväretkiä bussilla tai siirtyä bussilla muualle Espanjaan, sillä Barcelona Nord -linja-autoasema, jolta myös bussit Gironan lentokentälle lähtevät, on kivenheiton päässä monista Eixamplen osista. Hyviä hotelleja Eixamplessa ovat esimerkiksi Astoria ja Granvia.

La Ribera on hyvää tienoota yöelämän ystäville, sillä siellä on paljon jazzklubeja, myöhään auki olevia ravintoloita ja trendikkäitä menopaikkoja. Myös rannalle on täältä kävelymatka, toisin kuin Las Ramblakselta ja El Ravalista, joista on yllättävän pitkä, ainakin puolisen tuntia vievä kävelymatka Barcelonetan rannoille. Hyvä La Riberassa sijaitseva hotelli on esimerkiksi Colón.

Hiekkarannan tienoot

Barcelonan edustalla kulkeva pitkä hiekkaranta vetää monia puoleensa, ja sen liepeillä on myös mukava yöpyä. Hotelleja ja muita majapaikkoja on vähän itse Barcelonetan rantakaupunginosassa, mutta Port Olímpic on haluttu, trendikäs yöpymispaikka aivan huvijahtisataman ja pitkien rantojen kupeessa. Hotelleja on rannalla jonkin verran, ja monet niistä ovat kalliita, mutta siellä on myös kohtuuhintaisia majapaikkoja.

Barcelonan rannat ovat suosittuja, mutta kannattaa huomata, että varsinaiselle rantalomalle kaupunkiin tullaan harvoin, sillä tätä tarkoitusta varten on Barcelonan ympäristössä rantalomakohteita, joista voi hyvin tehdä päiväretkiä Barcelonan keskustaan. Port Olímpicissa sijaitsee tyylikäs hotelli Arts, ja Barcelonetan rantojen vieressä, uusilla alueilla sijaitsee W Barcelona.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hotelli- ja majapaikkavinkit

AC Vilamari

(Vilamari 34-36)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen etäällä ydinkeskustasta mutta silti hyvällä paikalla lähellä metroasemaa ja Plaça d’Espanya -aukiota sijaitseva hotelli on rauhallinen yöpymispaikka, jonka huoneet ovat pieniä mutta siistejä ja jonka hinta-laatusuhde on paikallaan.

Astoria

(Paris 203)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä mutta erittäin vilkkaalla alueella sijaitseva hotelli aivan Diagonal-metroaseman vieressä ja kävelymatkan etäisyydellä Ramblasista ja Plaça Catalunya -aukiosta. Kadulle antavat huoneet saattavat olla äänekkäitä.

Arts

(Marina 19-21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mikäli haluaa yöpyä rannalla Port Olímpic -sataman laiturien vieressä tornissa, jota ei voi olla löytämättä, on tämä kallis pilvenpiirtäjä siihen hyvä nimekäs vaihtoehto niille, jotka hakevat kansainvälisen luokan tyyliä ja unohtumatonta hotellikokemusta.

Colón

(Avenida Catedral 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty hotelli La Riberassa, kaupungin vanhoissa ja kenties sen miellyttävimmissä osissa, joiden liepeillä on kaikki huippuluokan nähtävyyksistä shoppailuun ja yöelämään, eivätkä hiekkarannatkaan ole kovin kaukana.

Granvia

(Gran Via Corts Catalanes 642)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen hotelli Eixamplessa, pariisilaistyylisten korttelien keskellä, lähellä Plaça de Catalunyaa mutta kaukana Ramblasin iltojen humusta. Aamiainen ei kuulu kaikkien huoneiden hintaan, ja sen lisämaksua ovat jotkut pitäneet korkeana.

Regina

(Bergara 2-4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä yliopistoa ja Plaça de Catalunya -aukiota sijaitseva hotelli, jonka huoneet ovat vähän keskiarvoa kalliimpia mutta josta vieraat järjestään pitävät. Sijainti on saanut paljon positiivista palautetta, ja mikäli mielii olla eläväisellä alueella lähellä lentokenttäbussia ja huippuluokan taidegallerioita, on tämä siihen hyvä seutu.

Villa Emilia

(Carrer de Calàbria 115-117)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen syrjemmältä turistien suosimasta keskustasta, lähellä Sants-päärautatieasemaa sijaitseva hotelli, joka on hieman keskivertohotellia hintavampi mutta joka on yksi Barcelonan pidetyimmistä majapaikoista.

W Barcelona

(Plaça Rosa des Vents 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uusi, uusitulla alueella sijaitseva erittäin tasokas hotelli, josta on erinomaiset näkymät viereisille Barcelonetan rannoille mutta myös muualle kaupunkiin. Tämä on hyvä paikka lähellä sekä keskustaa että rantaa. Valtaosa täällä yöpyneistä on äärimmäisen tyytyväisiä hotelliin, mutta tämä on hintava hotelli.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Päivitetty: 2015/01

Miten onnistuimme? Arvostele tämä sivu

Arvostele napsauttamalla haluamasi tähtimäärän kohdalla.

Lukijoiden kommentteja

Portal del Angel on kolmen tähden hotelli aivan ytimessä, kävelykadun varrella. Lentokenttäbussi tulee aivan viereen, Katedralille kävelee minuutissa ja muutoinkin sijainti on aivan huippu. Suosittelemme lämpimästi tätä hotellia, joka tuntuu neljältä tähdeltä. Meillä oli usean neliön suuruinen parveke, joka antoi sisäpihalle - uima-altaalle. Rauhallinen sijainti aivan ydinkeskustassa. Aamiainen loistava, henkilökunta avulias ja ystävällinen. Kannattaa nostaa suosituslistalle ehdottomasti! Parikymmentä vuotta sitten yövyimme hostelleissa. Nyt ei enää tulisi mieleenkään moinen matkustaminen. Haluamme luksusta tai lähes sellaista. Olemme siis aika kriittisiä. Tämä hotelli lunasti kyllä toiveemme. /TerhiT.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti