Omat vinkit
Your message:
hotellien haku
Booking.com
Lentokenttäbussi
Aerobus -lentokenttäbussi kulkee lentokentältä keskustaan 6-9 minuutin välein. Matka-aika vaihtelee liikenneruuhkista riippuen 35 minuutista jopa tuntiin.

Barcelonan matkat, lennot ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrottaan aluksi, millä tavoin Suomesta pääsee parhaiten Barcelonaan ja minkälaisia matkavaihtoehtoja ja hintoja kaupunkiin matkaava voi odottaa. Lopuksi kerrotaan, miten matka hoituu perillä lentokentältä itse kaupunkiin ja hotellille.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Barcelonaan

Suomesta pääsee hyvin Barcelonaan, ja edullisimmillaan lentolippujen hinnat voivat olla noin 75 euroa suuntaansa. Tavallisesti hinta 2-4 viikon varoajalla on kuitenkin 100-200 euroa, mutta minä tahansa vuodenaikana liput voivat maksaa yli 200 euroa suuntaansa myös. Lentoliput Barcelonaan onkin ympäri vuoden hyvä varata hyvissä ajoin etukäteen.

Lentoyhtiöistä esimerkiksi Finnair on perinteisesti lentänyt Suomesta Barcelonaan, mutta myös muita vaihtoehtoja kannattaa tutkia. Norwegian lentää sekin usein ja varsin kohtuuhintaisesti Barcelonan kentälle. Barcelonaan juuri tietyllä hetkellä lentävät lentoyhtiöt voi selvittää vaikka Skyscannerin avulla. Suora lento kestää neljä tuntia, ja välilasku pidentää matka-ajan 5-6 tuntiin.

Lyhyelle viikonlopun tai viikon lomalle on ehkä kannattavinta lähteä pakettimatkalle, johon kuuluvat lennot ja hotelli. Esimerkiksi Tjäreborg tekee kahden hengen ja kolmen yön matkoja kaupunkiin ympäri vuoden hintaan 250-420 euroa per aikuinen, ja hinnat yleensä nousevat Suomen hiihtolomien, pääsiäisen ja koulujen syyslomien aikaan. Viikon matkoja on myös tarjolla, ja ne maksavat 450-600 euroa per aikuinen, joten suhteessa vähän pidemmät matkat ovat edullisempia.

Barcelona on suosittu matkakohde, eivätkä matkat sinne useinkaan kuulu tarjousten piiriin. Kannattaa kuitenkin huomata, että matkanjärjestäjät ottavat lisiä mitä erilaisimmista asioista, ja omatoimisesti matkustaminen on paitsi edullisempaa myös nykyään internetin avustuksella äärimmäisen helppoa. Perinteisten lentoyhtiöiden lisäksi Suomesta voi jonkin toisen paikan kautta lentää Barcelonaan Turusta ja Tampereelta Wizz Airin ja Ryanairin koneilla. Wizz Air lentää Turusta Gdanskiin, ja Ryanair lentää Tampereen Pirkkalan kentältä moneenkin paikkaan, joista on helppo mennä lentämällä ja joskus muillakin keinoilla Barcelonaan. Ulkomaisilla halpalentoyhtiöillä lentäminen on edullisimmillaan aivan pilkkahintaista, ja kaksikin lentolippua voi maksaa vähemmän kuin kotimaisilla lentoyhtiöillä maksaa yksi lippu.

El Prat -kentän T2-terminaali
Joitain halpalentoyhtiöitä lukuun ottamatta, lennot Suomesta lennetään Barcelonan El Prat -lentokentälle.

Siirtyminen lentokentältä hotellille

Valtaosa Barcelonan lennoista lennetään kaupunkia lähinnä sijaitsevalle El Prat -lentokentälle. Halpalentoyhtiöt käyttävät myös Gironan lentokenttää, joka sijaitsee kauempana Gironan kaupungissa, reilun tunnin junamatkan matkan päässä Barcelonan keskustasta.

El Prat -lentokenttä

Barcelonan El Prat -lentokenttä [kartalla] sijaitsee hyvin lähellä kaupungin keskustaa, ja sieltä on ongelmatonta siirtyä majapaikalle.

Kentällä on kaksi terminaalia, T1 ja T2, ja niiden välillä kulkee jatkuvasti minibusseja. Terminaalien välillä on 10 minuutin matka.

Edullisin tapa siirtyä lentokentän ja Barcelonan keskustan välillä on juna, joka kulkee 20-40 minuutin välein kentän molempien terminaalien ja keskustan väliä. Juna pysähtyy muun muassa Passeig de Gràcia -asemalla Plaça de Catalunya -aukion alapuolella [kartalla] (matka-aika 24 minuuttia) ja Sants-päärautatieasemalla [kartalla] (matka-aika 18 minuuttia), ja kummaltakin asemalta on hyvä nopea metroyhteys minne tahansa keskustan osaan ja muuallekin. Junaan käy normaali matkalippu, joka vuonna 2014 joulukuussa maksoi 4,10 euroa, ja kentällä voi heti ostaa 10 matkan kortin (T-10), joka maksaa 10,30 euroa. Yksi lippu on voimassa leimaamisesta 75 minuuttia.

Toinen edullinen tapa siirtyä keskustaan on Aerobus A1 -lentokenttäbussi (tai Aerobus A2, jos kulkee T2-terminaalin kautta), joka kulkee pitkin Gran Via -valtakatua Plaça de Catalunya -aukiolle [kartalla] 6-9 minuutin välein. Parhaimmillaan bussi kulkee välin 35 minuutissa, mutta ruuhka-aikoina matka saattaa kestää tunninkin. Matka maksaa 5,90 euroa suuntaansa, ja bussi kulkee kentältä klo 1.05 asti ja Plaça de Catalunya -aukiolta 00.30 asti. Mikäli on jostain syystä liikkeellä myöhempään, kulkevat N16- ja N17-yöbussit samaa väliä yöaikaan. Kannattaa huomata, että jos onnistuu ostamaan T10-matkakortin, se käy Aerobusiin.

Taksi kentältä keskustaan maksaa 30-40 euroa, ja taksin voi hoitaa paikan päältä tai sitten tilata taksin tai minibussin etukäteen suoraan paikalliselta toimijalta. Missään nimessä ei kannata maksaa suomalaiselle matkanjärjestäjälle siitä, että se järjestää taksin etukäteen - huvista joutuu yleensä maksamaan vähintään 50 euroa ylimääräistä. Mikäli kielitaito on heikko, kannattaa laittaa osoite selvästi kirjoitettuna paperille ja näyttää sitä taksikuskille. Hintaa kannattaa tiedustella etukäteen ja kieltäytyä kyydistä, joka maksaa yli 40 euroa. Barcelonan taksit ovat melko rehellisiä, ja matkan lopuksi tulostettava kuitti selvittää kaikki erilliset kustannukset. Lisämaksuja veloitetaan matkalaukuista sekä silloin, kun taksiin noustaan lentoasemalta. Lisämaksuja tulee myös juhlapyhinä ja yöaikaan matkustettaessa.

El Prat -lentoasemalta kaupunkiin voi tulla myös etukäteen tilatulla taksilla tai shuttlebus-tyylisellä minibussikuljetuksella, jolloin esimerkiksi korkeintaan 4 henkilöä voi matkustaa yhteensä 40 eurolla. Etukäteen taksin tai minibussin voi tilata esimerkiksi seuraavien toimijoiden kautta: Book Taxi Barcelona, Taxi Barcelona Transfer ja Barcelona Transfers.

Matka Gironan kentältä Barcelonaan

Ryanair ja jotkin muut halpalentoyhtiöt käyttävät Gironan lentokenttää [kartalla], joka sijaitsee Gironan kaupungissa lähellä Ranskan rajaa, reilun tunnin junamatkan matkan päässä Barcelonan keskustasta.

Sagales-yhtiön bussi kulkee Gironan ja Barcelonan keskustassa sijaitsevan Estació del Nord -bussiaseman [kartalla] väliä pari kertaa tunnissa. Yhdensuuntaisen matkan pääsee 16 eurolla, ja edestakainen lippu maksaa 25 euroa. Estació del Nord -linja-autoasema sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä Eixample-kaupunginosan kaikista osista, eikä sieltä ole pitkä matka La Riberaan, Sant Pereen tai Barri Gòticiinkaan, ja metro kulkee hyvin sieltä kaupungin eri osiin (metroasema: Arc de Triomf tai Marina).

Lentokentältä voi myös siirtyä bussilla Gironan rautatieasemalle, josta kulkee ainakin kerran tunnissa junia Barcelonan rautatieasemille kuten Passeig de Gràcia -asemallle Plaça de Catalunya -aukion alapuolella. Yleensä tämä tapa tulee muutaman euron edullisemmaksi kuin suora lentokenttäbussi. Aikatauluja ja hintoja voi tarkastella Renfen sivuilla.

Matka Barcelonan eri alueilta hotellille

Metron kätevyyden vuoksi Barcelonassa ei turhaan tarvitse miettiä sitä, missäpäin keskustaa hotelli on, sillä kaikkiin keskustan osiin on vaivaton päästä ja suuri osa hotelleista sijaitsee korkeintaan viiden minuutin kävelymatkan päässä metroasemasta. Mikäli haluaa pelata varman päälle ja siirtyä kävellen junalta tai lentokenttäbussilta majapaikalle, kannattaa hotelli valita Plaça de Catalunya -aukion tai Passeig de Gràcia -bulevardin läheltä. Myös Sants-rautatieaseman tienoo sopii tähän tarkoitukseen, joskin sieltä on monen mielestä turhan pitkä kävelymatka Passeig de Gràcia -ostoskadulle ja Las Ramblasille iltakävelylle - mutta metro kulkee sieltäkin muutamassa minuutissa mihin tahansa keskustan osaan.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Päivitetty: 2015/01

Miten onnistuimme? Arvostele tämä sivu

Arvostele napsauttamalla haluamasi tähtimäärän kohdalla.

Lukijoiden kommentteja

Busseja lentokentältä on kaksi. A1 JA A2. A2 ainakin poimi meidät Terminaali kakkosesta ja vei meidät Katalonia-aukiolle. Aivan hotellimme viereen... /TerhiT.

Esimerkiksi Norwegain lentää myös Barcaan. Ja lennot ovat edullisia... /TerhiT.

Hei. Tietääkö kukaan pääseekö Gironasta Barcelonaan Ryanairin iltakoneelta, joka laskeutuu vasta klo 23.40? Joillakin sivuilla lukee, että busseja menee koneiden laskeuduttua, mutta Sagales-yhtiön sivuilta ymmärsin, että viimeinen bussi lähtee klo 23.30? /Maarit

Itseänikin kiinostaisi juuri tuo Gironan kentältä siirtyminen keskustan tuntumaan tuolla Rynkyn klo. 23.00 jälkeen perillä olevalla koneella. Mahtaisiko kellään olla tietoa kulkeeko julkiset ja jos ei, niin paljonko taksimatka maksaa? /Janne

Heippa onko kellään tietoa kyseisestä lennosta miten lentoasemalta pääsee parhaiten keskustaan?

Gironaan kannattaa jäädä yöksi, ja jatkaa seuraavana päivänä junalla Barcelonaan.

Jos matkustat Finnairilla, taksimatka kannattaa tilata etukäteen. Hinta hotellin ja kentän väli 42€. Toimi hyvin, kyyti tuli ajoissa ja vei perille. /Jokke

Kannattaa olla tarkka taksien suhteen Barcelonassa, sama matka vaihtelee 12-40e välillä. /matkailija reissuri

Edullisimmin pääsee keskustaan ostamalla lentokentältä tupakkakioskista ylätasanteelta ulkoa T10-lipun ja menemällä bussi nro 47:llä Espanjan aukiolle, josta voi vaihtaa metroon ihan minne päin vain kaupungille. Pysäkki bussilla hieman muita mainosbusseja 20 metriä taaempana. Hinta matkalle 1,10 euroa. /Reppureissaaja

T10 ei käy Aerobusissa. /Reissaaja

Eikös se lentokenttäbussi ole nro 46? /Eemeli

Lentääkö Norwegian El Prat lentokentälle vai Gironaan? /Turisti

Eilen 19.10.2015 liikuin taksilla lentokentältä eteenpäin. Minimi veloitus oli 20 euroa. Tämän kertoivat niin pari kuskia kuin henkilöt, jotka ohjasivat taksimatkustajia takseihin. Sinäänsä harmitti kun mittarin mukainen hinta oli 11,80 euroa. /Mia

Pääseekö El Prat -lentokentältä junalla Estacio de Francan rautatieasemalle? Hotellini on aseman vieressä. /Ellu mummu

Voinko ostaa lipun kuljettajalta bussissa 46? /Eikku

Norwegian lentää el pratille, menen syksyllä Barcelonaan. /pentti

Miten Norwegianilla lennettäessä Barcelonaan pääsee 4 hlö Grallollersiin iltapäivällä? /Raija

Vueling lentää myös halvalla, itse asiassa niin halvalla että Malagaankin kannattaa lentää Barcelonan kautta koska Malagan lennot tuntuu olevan hinnoissaan ja lähtö- paluuajat syvältä lentoyhtiöstä riippumatta (Syyskuu 2016)
Onko tuo T-10 lippu junaan henkilökohtainen vai voiko sillä matkustaa 5-henkinen perhe edestakaisin lentokentältä keskustaan?
Niin ja Ryan ei muuten lennä Pirkkalasta Barcelonaan kun karsi lentojaan... grr.... /runner67

Norvegian lentää nykyisin El pratiin. /Kaussi

Onko kellään tietoa, miten pääsee edullisimmin ja sujuvammin barcelonasta Salouhin? /ELz

Mitä kuukausilippu metrolla mahtaa maksaa, ja onko yhdistelmälippuja saatavana esim. bussi ja metro yhdessä? /peku

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti