Rautatieaseman ympäristöä
Suosittu tienoo hotellille Bolognassa on päärautatieaseman ympäristö. Hotelleja on niin rautatieaseman edessä kuin sen takanakin.

Minkälainen hotelli Bolognassa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Bolognan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, kannattaa kokeilla Pienen matkaoppaan hotellien hakukonetta. Sen avulla voi hakea hotellia usean suositun hotellisivuston valikoimista haluamillaan kriteereillä (kävijöiden arviot, hinta, sijainti, mukavuudet, teema, jne.) ja tehdä varauksen siltä, joka tarjoaa sopivimman hinnan tai tuntuu muuten parhaalta.

Majoituksen löytäminen Bolognasta

Jos Bolognaan haluaa lomalle, on siellä kaksi tienoota, jotka ovat parhaita hotellille: Piazza Nettuno- ja Piazza Maggiore -pääaukioiden ympärillä olevat vanhat korttelit ja päärautatieaseman ympäristö. Näistä kerrotaan seuraavaksi tarkemmin.

Pääaukioiden ympärillä olevat vanhat korttelit - Tunnelmallista, mutta vilkasta

Piazza Nettuno- ja Piazza Maggiore -pääaukioiden ympärillä olevat vanhat korttelit ovat tunnelmallisia ja käteviä hotellille, joskin kesäaikaan siellä voi olla rauhatonta ja meluisaa. Kaikki on lähellä ravintoloista nähtävyyksiin ja yöelämään. Rautatieasemalle on 10-15 minuutin kävelymatka, ja sieltä pääsee hyvin lentokentälle ja päiväretkille Centrale-päärautatieaseman kautta. Hintataso ei keskustassa aina ole korkeampi kuin muualla, ja siellä on melkoinen määrä hotelleja.

Keskustan vanhoissa kortteleissa lähellä Piazza Maggiorea sijaitsevista hotelleista hyvässä maineessa ovat muun muassa Al Cappello Rosso (lisätiedot ja varaaminen), Hotel Holiday (lisätiedot ja varaaminen) ja Hotel Internazionale (lisätiedot ja varaaminen), jolta ei ole pitkä kävelymatka rautatieasemallekaan.

Päärautatieaseman ympäristö - Edullisempaa majoittumista

Toinen suosittu tienoo hotellille on päärautatieaseman ympäristö. Hotelleja on niin rautatieaseman edessä kuin sen takanakin, mistä on vähän pidempi matka kävellä Piazza Maggiorelle kuin rautatieaseman edestä. Vaikka päärautatieaseman edestä kulkeva valtakatu on vilkas, on siellä öisin rauhallista ja hotellien äänieritys yleensä on erinomainen. Mikäli haluaa vaivatta kävellä Piazza Maggiorelle eikä koskaan turvautua taksiin, kannattaa hotelli ottaa rautatieaseman edustalta, tai mikäli ei ole kova kävelijä, vähän lähempää Piazza Nettunoa ja Piazza Maggiorea. Hintataso näillä kulmin on joskus mutta ei aina alhaisempi kuin vanhoissa kortteleissa.

Rautatieaseman lähellä sijaitsevista hotelleista ovat hyviä ainakin Best Western City Hotel (lisätiedot ja varaaminen), Mercure Bologna Centro (lisätiedot ja varaaminen) ja Starhotels Excelsior (lisätiedot ja varaaminen). Metropolitan (lisätiedot ja varaaminen) sijaitsee lähellä rautatieasemaa, mutta sieltä on hyvin lyhyt matka myös Piazza Maggiorelle ja muualle vanhoihin kortteleihin.

Keskustan ulkopuolella

Mikäli Bolognaan tulee messuille tai haluaa yhdistää kaupunkilomaan muita piirteitä, voi yöpyä jossain muualla. Joidenkuiden voi olla kätevää yöpyä lähellä messukeskusta, ja keskustan ulkopuolella on hotelleja, joissa on esimerkiksi uima-allas. Uintimahdollisuus on kesäaikaan kuumassa Bolognassa hotellissa hyvä, joskin siellä on paljon uimaloita ja termaalikylpylöitä, joissa voi kesäisin päästä kuumuudesta eroon.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja Bolognassa

Al Cappello Rosso

(Via dè Fusari 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhan keskustan kortteleissa sijaitseva romanttinen hotelli, jonka palvelutaso on hyvä. Pyörät voi ottaa käyttöön ilmaiseksi, shoppailemaan, ruokailemaan ja nähtävyyksiä katsomaan on lyhyt matka, ja hotelli on saanut pääasiassa kiitosta asiakkailtaan.

Best Western City Hotel

(Via Ambrogio Magenta 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rauhallisella paikalla, rautatieaseman takana ja lyhyen kävelymatkan päässä siitä sijaitseva ketjuhotelli, jonka hinta-laatusuhde on hyvä. Kielitaitoinen ja palvelualtis henkilökunta on saanut paljon kiitosta asiakkailta, ja hotellin varustelutaso on hintaan nähden hyvä.

Hotel Holiday

(Via Bertiera 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen, vanhojen korttelien keskellä sijaitseva hotelli, josta asiakkailla on paljon hyvää sanottavaa. Rautatieasemalle on kävelymatka, huoneet ovat isoja, aamiainen pitää tyytyväisenä lounaaseen asti ja henkilökunta on bolognalaiseen tyyliin ystävällistä ja asiantuntevaa.

Hotel Internazionale

(Via dell’Indipendenza 60)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä rautatieasemaa mutta myös Piazza Maggiore -pääaukiota sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka asiakkaat ovat arvioineet erittäin hyväksi. Hotelli on siisti, ja sen henkilökunta on ystävällistä ja palveluallista. Hotellin sijainti on erinomainen: se on lähellä lentokenttäbussin pysäkkiä, ja sieltä on helppo lähteä katselemaan nähtävyyksiä..

Mercure Bologna Centro

(Viale Pietro Pietramellara 59)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan rautatieaseman edessä ja hyvin lähellä lentokenttäbussin pysäkkiä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on jopa Bolognassa äärimmäisen hyvä. Harva asiakas on moittinut hotellia, eikä siellä yöpyvä joudu pettymään. Ainoa miinus on hivenen vilkas ympäristö, mutta toisaalta sijainti helpottaa loman viettoa etenkin niille, jotka haluavat vaivattomasti kulkea lentokentälle tai päiväretkille.

Metropolitan

(Via dell’Orso 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla lähellä pääaukiota mutta myös rautatieasemaa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, josta on pidetty valtavasti. Kaikki huoneet eivät ole kovin suuria mutta henkilökunta on kielitaitoista ja avuliasta ja hotellin varustelutaso on hyvä.

Starhotels Excelsior

(Viale Pietro Pietramellara 51)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen ja moderni hotellivalinta aivan päärautatieaseman ja lentokenttäbussipysäkin naapurissa. Lyhyt kävelymatka kaikkialle kaupunkiin, aamiainen on saanut paljon kehuja ja vilkkaasta sijainnista huolimatta hotelli on sisältä hiljainen ja rauhallinen.

Muut Bolognan hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Bolognassa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.