Takseja Centrale-rautatieasemalla
Lentokentältä pääsee linja-autolla säännöllisin välein Centrale-rautatieasemalla, josta on kätevä jatkaa eteenpäin kohti keskustaa ja majapaikkaa.

Bolognan matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrottaan, miten Bolognan lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Bolognan lentokentältä keskustaan

Bolognan Guglielmo Marconi -lentokentältä pääsee Aerobus-linja-autolla 15-30 minuutin välein noin 20 minuutissa ja 6 eurolla lentoasemalta keskustassa sijaitsevalle rautatieasemalle. Kannattaa huomata, että lentokenttäbussin lippu on voimassa vielä tunnin ajan matkan päättymisestä rautatieasemalle, ja sitä voi käyttää esimerkiksi matkustaessaan rautatieasemalta majapaikalle.

Rautatieasemalta on lyhyt kävelymatka turistien suosimaan ydinkeskustaan Via dell’Indipendenzaa pitkin, ja asemalta pääsee taksilla tai julkisilla nopeasti minnepäin kaupunkia tahansa. Mikäli haluaa siirtyä julkisilla kulkuvälineillä majapaikalle, on rautatieasemalla ACT:n koju. Centrale-asemalta pääsee parhaiten kohti keskustaa linja-autoilla 25, 30 ja A.

Siirtyminen muualta Italiasta Bolognaan

Bologna on junaliikenteen suurimpia solmukohtia Italiassa, ja sinne pääsee hyvin monesta eri maan kolkasta. Nopeimmat junat ovat todella nopeita mutta myös kalliita, joskin etukäteen lippunsa varaavat saavat usein alennuksia. Lippuja voi ostaa paikan päällä lippuluukulta tai automaatista, jolloin lippunsa useita päiviä etukäteen ostavat voivat saada lippunsa normaalia edullisemmin. Aikatauluja ja hintoja voi katsella Trenitalian verkkosivuilla, ja sivuilla voi myös varata lippuja.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Bolognaan

Bolognaan on hyvä matkustaa Suomesta omatoimisesti, sillä näin tulee miltei poikkeuksetta nähtyä enemmän vähemmällä rahalla. Ryanair lentää usein edullisimmin Tampereen Pirkkalan kentältä Bergamon kentälle, mistä on lyhyt pyrähdys Trenitalian junilla Bolognaan. Myös Veronan, Venetsian, Firenzen ja jopa Rooman kentiltä on siedettävä matka Bolognaan, korkeintaan noin pari tuntia suuntaansa. Matkojen hinnat ovat Italiassa edullisia, niin että hitaammat henkilö- ja paikallisjunat velottavat suurin piirtein 5 euroa matkustettua tuntia kohti. Nopeilla junilla matkustaminen on kalliimpaa, ja kannattaa ehdottomasti selvittää, kuinka paljon nopeampi juna on. Monet junamatkat nimittäin saattavat olla suurin piirtein saman kestoisia vaikka toisesta velotetaan paljon enemmän.

Jos haluaa lentää suoraan Bolognaan, ovat lennot välilaskullisia, kestävät vähintään 5,5 tuntia ja maksavat 200-300 euroa edestakaiselta matkalta.

Jos haluaa Bolognaan pakettimatkalle, tekevät muutamat suomalaiset matkatoimistot sinne matkoja, joissa on hotelli ja lennot yhdessä. Kolmen vuorokauden mittaiset viikonloppumatkat ovat melko kalliita, ainakin 100 euroa vuorokautta kohti, ja matkustaminen on kaikin tavoin rajallisempaa. Esimerkiksi Kalevatravel tekee matkoja Bolognaan.

Bologna ei ole huippusuosittu matkakohde, ja sen hotelleissa on yleensä tilaa, jopa messujen aikaan. Hintataso saattaa messujen aikana kohota. Viikonloput voivat olla liikematkaajien puuttumisen takia edullisempia kuin viikot, ja muutama ajankohta kuten pääsiäinen, elokuu ja aika joulun ympärillä voi olla muita ajankohtia kalliimpi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.