hotellien haku
Booking.com
Hotellin sisäänkäynti Frankfurtissa
Steigenberger Frankfurter Hof on kaupungin hienoimmaksi mielletty hotelli, joka sijaitsee aivan keskustan parhailla paikolla.

Minkälainen hotelli Frankfurtissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Frankfurtin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, kannattaa kokeilla Pienen matkaoppaan hotellien hakukonetta. Sen avulla voi hakea hotellia usean suositun hotellisivuston valikoimista haluamillaan kriteereillä (kävijöiden arviot, hinta, sijainti, mukavuudet, teema, jne.) ja tehdä varauksen siltä, joka tarjoaa sopivimman hinnan tai tuntuu muuten parhaalta.

Majoituksen löytäminen Frankfurtista

Hotellin varaamisen kanssa saa olla Frankfurtissa tarkkana, sillä siellä on paljon huonoja tai syrjässä olevia seutuja, joilta voi olla hankala siirtyä muualle kaupunkiin tai joiden ympäröimä seutu voi olla arveluttavaa tienoota majapaikalle.

Vältellä kannattaa etenkin päärautatieaseman edessä olevaa, Taunusstrassen hallitsemaa aluetta, joka on kaupungin punaisen lyhtyjen alue. Käytännössä tämä tarkoittaa meteliä ja kadunkulmissa seisoskelevia epämääräisiä henkilöitä, joskaan mitään hurjan vaarallista ei siellä öisinkään ole. Toisaalta muualla niin sanotun Bahnhofsviertel-seudun eli päärautatieaseman sivuilla ja edessä olevalla alueella on paljon hyviä hotelleja ja rauhallista, ja lisäksi päärautatieaseman vierestä on erinomaiset liikenneyhteydet muualle kaupunkiin ja kävelymatka sekä ydinkeskustaan että messukeskukselle.

CityRing/ydinkeskusta

CityRing-vyöhykkeen sisällä oleva ydinkeskusta, jonka reunalla seisoo Eurotower-pilvenpiirtäjä, ei ole kaikkein paras tienoo hotellille, sillä niitä on siellä vähän ja ne ovat siellä usein ylihintaisia. Mikäli alueella kuitenkin haluaa yöpyä, on luvassa korkeita hintoja ja lyhyt kävelymatka liikeihmisten hallitsemalle tienoolle, jolla on paljon shoppailumahdollisuuksia ja ravintoloita. Yöelämääkin täällä on, mutta sekin on hintavaa ja joidenkin mielestä tylsähköä. Tämän sivun hotelleista Steigenberger Frankfurter Hof (lisätiedot ja varaaminen) sijaitsee aivan ydinkeskustan parhailla paikoilla.

Moni yöpyykin mieluummin ytimen ulkopuolella, missä on edullisempia huoneita mutta mistä on kävelymatka ydinkeskustaan ja hyvät kulkuyhteydet läheisiltä metroasemilta ja raitiovaunupysäkeiltä. Aivan ydinkeskustan tuntumassa ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevista hotelleista varsin hyvä yöpymispaikka on esimerkiksi Aria Frankfurt Hotel (lisätiedot ja varaaminen).

Bahnhofsviertel

Mikäli mielii yöpyä keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella, lähellä messukeskusta ja ydinkeskustaa mutta rauhallisella ja kohtuuhintaisella alueella, on niin sanottu Bahnhofsviertel siihen hyvä tienoo. Etenkin päärautatieaseman messukeskuksen puoleisella sivustalla on paljon kaikenlaisia hotelleja, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Täällä kannattaa varmistaa, ettei hotelli ole kovin lähellä Taunusstrassea eikä turhan pitkän kävelymatkan päässä Hauptbahnhof-päärautatieasemasta. Hyviä hotelleja tällä seudulla ovat esimerkiksi Bristol (lisätiedot ja varaaminen), Hamburger Hof (lisätiedot ja varaaminen), The Pure (lisätiedot ja varaaminen) ja Hotel Topas (lisätiedot ja varaaminen).

Messukeskuksen tienoot

Mikäli Frankfurtiin saapuu messuille tai on muuten asiaa messukeskukselle, on sen metroaseman lähistöllä oleva tienoo hyvä yöpymispaikka. Täältä on melko lyhyt kävelymatka myös ydinkeskustaan, ja metroasemalta pääsee hyvin nopeasti päärautatieasemalle ja muuallekin kaupunkiin. Messukeskuksen lähistöllä sijaitsevista hotelleista hyviä ovat esimerkiksi Mövenpick Hotel (lisätiedot ja varaaminen) ja Novotel Frankfurt City (lisätiedot ja varaaminen).

Muita vaihtoehtoja

Muualla Frankfurtissa on jonkin verran hotelleja, mutta turhan kauas ydinkeskustasta ei kannata lähteä. Sachsenhausen-kaupunginosa heti joen toisella puolella keskustasta nähden on kuitenkin varteenotettava tienoo hotellille, sillä siellä on hyvää tunnelmaa, yöelämää, ravintoloita ja hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin metrolla tai raitiovaunulla. Nähtävyyksiäkin siellä riittää, eikä lentokenttäkään ole kovin kaukana. Hyvä hotelli tällä seudulla on Lindner Hotel & Residence Plaza (lisätiedot ja varaaminen).

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja Frankfurtissa

Aria Frankfurt Hotel

(Eckenheimer Landstrasse 28)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen ydinkeskustan ulkopuolella mutta erittäin lähellä metroasemaa sijaitseva hotelli, josta on vähän alle kilometrin matka Zeil-ostoskadulle ja muille keskustan pääpaikoille. Huoneet ovat edullisia mutta palvelu hyvää, ja lähellä on kaikenlaista kaupoista baareihin.

Bristol Hotel

(Ludwigstrasse, 13-17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bahnhofsviertel-alueella lähellä päärautatieasemaa ja erinomaisia liikenneyhteyksiä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee vilkkaalla alueella lähellä ydinkeskustaa mutta sivukadulla niin, että melua ei ole. Saanut kiitosta hyvästä palvelusta ja runsaasta aamiaisesta.

Hamburger Hof Hotel

(Poststrasse 10-12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman vieressä, hyvien liikenneyhteyksien varrella mutta hiljaisella kadulla sijaitseva hyvätasoinen hotelli, josta on lyhyt kävelymatka niin messualueelle kuin ydinkeskustaankin. Aamiainen on saanut kehuja, hotellin siisteys on saanut sekin kiitosta ja vastavalmistunut remontti on tehnyt hotellista entistä ehomman.

Lindner Hotel & Residence Main Plaza

(Walther-von-Cronberg-Platz 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sachsenhausenin kaupunginosassa sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jonka ylimmistä kerroksista on loistonäkymät keskustaan ja muuallekin. Hotelli on saanut miltei yksinomaan kiitosta, joskin metroasemalle on jonkin verran matkaa ja hotellissa yöpyvät turvautuvat mielellään ainakin välillä taksiin. Lähellä sijaitsee kuitenkin paljon ravintoloita, ja rantapromenadille on lyhyt matka.

Mövenpick Hotel Frankfurt City

(Den Haager Strasse 5/Hemmerichweg)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hieno hotelli messualueen lähistöllä. Läheisen metroaseman kautta on hyvät kulkuyhteydet rautatieasemalle, lentokentälle ja kaikkialle Frankfurtin seudulle. Hotellin sisutus, siisteys ja aamiainen ovat saaneet kiitosta, palvelu on ystävällistä ja muutenkin asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

Novotel Frankfurt City

(Lise-Meitner-Strasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Messualueen lähellä sijaitseva kohtuuhintainen perushotelli, jonka lähistöllä on useita raitiovaunupysäkkejä ja parin sadan metrin päässä metroasema, jolta pääsee kaikkialle kaupunkiin nopeasti. Palvelutaso on hyvä, eikä monikaan asiakas ole löytänyt juurikaan moittimista.

The Pure

(Niddastrasse 86)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen hotelli hotellien suosimalla alueella lähellä päärautatieasemaa ja kävelymatkan etäisyydellä messualueelta. Hotelli on modernisti ja tyylikkäästi sisustettu, eikä siitä helposti löydy vikoja.

Steigenberger Frankfurter Hof

(Am Kaiserplatz)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimmaksi mielletty hotelli, joka on huippuluokkaa ja joka sijaitsee aivan keskustan parhailla paikolla. Kaikki on lähellä, liikenneyhteydet ovat hyvät niin raitiovaunulla kuin metrollakin, eivätkä vaateliaimmatkaan asiakkaat löydä yleensä hotellista moitteen sijaa.

Hotel Topas

(Niddastrasse 88)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bahnhofsviertel-alueella lähellä päärautatieasemaa sijaitseva huokeahintainen hotelli, jolta on hyvät liikenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin ja päiväretkille. Ydinkeskustaan ja messukeskukselle on kävelymatka, ja hotellin palvelutaso ja siisteys on saanut kiitosta suomalaisilta asiakkailta.

Muut Frankfurtin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Frankfurtissa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti: Peter Forsberg
2012/09

Lukijoiden kommentteja

Voin todellakin suositella The pure-hotellia. Siisti, tyylikäs, moderni, ystävällinen palvelu ja törkeän hyvä aamupala. Sijainti lähellä rautatieasemaa, rauhallisella kadulla. /matkaaja

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.