logo
Metrokarttaa lukemassa
Metrolla liikkuminen on turvalista ja suoraviivaista. Lentokentän ja Nuevos Ministerios -aseman välinen matka kestää 12 minuuttia.

Matkat, matkajärjestelyt ja saapuminen Madridiin

Tällä sivulla kerrottaan millä tavoin Suomesta pääsee parhaiten Madridiin ja minkälaisia matkavaihtoehtoja ja hintoja kaupunkiin matkaavalle on odotettavissa sekä miten matka hoituu lentokentältä hotellille.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Madridiin

Helsingistä Madridiin lentää muutama lentoyhtiö ja myös muista Suomen kaupungeista on tarjolla reittejä. Lentoreittien tarjonnassa on kuitenkin kausittaista vaihtelua, ja lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Madridiin tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla. Lentoaika on välilaskullisissa lennoissa tyypillisesti noin 6 tuntia ja suorien lentojen kanssa noin 4 tuntia 25 minuuttia.

Edullisimmillaan kaupunkien väliä voi lentää välilaskun kanssa 200-250 euron hintaan edestakaisin ympäri vuoden, 350-400 eurolla suoraan edestakaisin. Hinnat eivät omatoimimatkailijoiden lennoissa poikkea toisistaan kovinkaan paljon vuodenaikojen mukaan, mutta polttoaineen hinnankorotukset ja lisäverot nostavat matkojen hintaa ajoittain.

Muutama kotimainen matkatoimisto järjestää yleensä 3 vuorokauden mittaisia viikonloppumatkoja Madridiin, ja esimerkiksi Kaleva Travelin kautta tällaiset matkat suorilla lennoilla ja hyvätasoisella hotellilla keskustassa maksavat 550-800 euroa per henki, ja kukin lisävuorokausi maksaa 50-150 euroa riippuen hotellin tasosta - kannattaa huomata että yhden tähden ero hotellissa saattaa merkitä jopa useiden kymmenien eurojen hintaeroa per matkustettu vuorokausi.

Jotkut matkatoimistot kuten Tjäreborg tekevät joustavia kaupunkilomia Madridiin, jolloin kaupungissa vietettävien päivien määrän voi itse valita, tai johon kuuluvat vain lento tai hotelli. Valmismatkat maksavat 100-130 euroa per vuorokausi, ja näilläkin matkoilla ero kolmen ja neljän tähden hotellien välillä saattaa olla useita kymmeniä euroja per yö.

Kiireimmät matkustusajat Madridiin ovat tietenkin joulusta loppiaiseen, pääsiäisenä, jolloin varsinainen matkustuskausi pyörähtää käyntiin, elokuussa ja tiettyjen festivaalien ja tapahtumien aikaan. Suomesta tehtävillä matkoilla ei vuodenaikojen vaihtelun takia ole paljonkaan hintaeroa, mutta tyypillisesti matkoista velotetaan eniten silloin kun Suomen kouluissa lomaillaan, ja etenkin pääsiäisenä matkaan lähtiessä on turha etsiä tarjouksia.

Madridiin voi kulttuurin, tapahtumien ja säiden takia sinänsä matkustaa ympäri vuoden, mutta heinä-elokuussa kaupunkiin matkustamiseen kannattaa suhtautua varauksella, lukuun ottamatta tiettyjä tilaisuuksia tai tapahtumia, joita haluaa lähteä kaupunkiin seuraamaan.

Siirtyminen lentokentältä hotellille

Madridin Barajas-lentokenttä sijaitsee alle 15 kilometrin etäisyydellä kaupungin keskeiseltä Puerta del Sol -metroasemalta ja lentokentältä on suora, nopea metroyhteys keskustaan.

Junat kohti lentoasemaa lähtevät ja pysähtyvät lentokentältä tullessaan päätepysäkillä Nuevos Ministerios, ja kentän ja kaupungin väliä kulkeva linja on 8 eli vaaleanpunainen linja. Päästäkseen Nuevos Ministerios asemalta keskeiselle Puerta del Sol -asemalle voi kulkea ensin vaikkapa linjalla 10 Tribunal -asemalle, jossa vaihdetaan linjan 1 junaan, joka Sol-aseman lisäksi kulkee myös Gran Via - ja Callao-asemille. Metrolla liikkuminen on turvalista ja suoraviivaista, ja mikäli haluaa pelata varman päälle, voi jo etukäteen tutkia parhaan reitin Madridin metron verkkosivujen avustuksella.

Metrolippu kentältä keskustaan ja päinvastoin maksaa 2,5 euroa, mutta euron hintaisen lisälipun joutuvat hankkimaan vain ne, joilla ei ole päivä- tai muuta pidempikestoista matkalippua. Lipun voi ostaa vaivattomasti lippuautomaatista, ja mikäli ostaa 10 matkan kortin pitää ostaa erillinen euron hintainen lisälippu lentokenttämatkaa varten. Tietoa tästä saa hyvin Madridin lentokentän metroasemalta, ja uudelleen millä tahansa metroasemalla kun palaa kentälle kotiin lähteäkseen. Matka-aika Nuevos Ministerios -asemalta kentälle on 12 minuuttia.

Ovelta ovelle -kyydin haluaville AeroCity on kätevä tapa matkata kentän ja keskustan välin, ja halvimillaan se voi maksaa vain 7 euroa per henkikin.

Kentän ja Plaza de Colon -aukion väliä kulkee ympäri vuorokauden Expres Aeropuerto -bussi, joka pysähtyy myös Atocha- ja Plaza de Cibeles -pysäkeillä. Bussi maksaa 2 euroa suuntaansa, ja on lähinnä hyvä niille, joiden hotelli on hyvin lähellä bussin pysäkkejä tai jotka jostain syystä saapuvat Madridiin klo klo 02-06.00 välisenä aikana, jolloin metro ei kulje. Bussit kulkevat 15-35 minuutin välein ja matka kestää 40 minuuttia.

Normaali taksi on usein kätevin ja kallein tapa kulkea paikasta toiseen, ja Madridissa matka kentän ja keskustan välillä maksaa 20-25 euroa. Aamuisin ja iltaisin ruuhkat saattavat hidastaa matkantekoa, ja kannattaa pitää mielessä, että terminaalin sisällä asiakkaita kalastavat suharit eivät ole laillisia ja näiden kyyti tulee aina kalliimmaksi kuin pitäisi ja saattaa jopa muodostua painajaiseksi. Mikäli lentokenttämatkan mielii tehdä taksilla, on taksi hyvä varata etukäteen internetin välityksellä.

Lisätietoa kentän ja keskustan välillä siirtymisestä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Päivitetty: 2012/03
Tiedot: 2011/03

Lukijoiden kommentteja

Myös Norwegian lentää Helsingistä Madridiin suoraan, ja hinta on omatoimisesti varsin edullinen. /Pekka

Miten kentällä pääsee vaihtamaan lentoja, siis miten pääsee esim. 1. terminaalista 2. terminaaliin? /Kollega

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.