hotellien haku
Booking.com
Metrokarttaa lukemassa
Metrolla liikkuminen on turvalista ja suoraviivaista. Lentokentän ja Nuevos Ministerios -aseman välinen matka kestää 12 minuuttia.

Matkat, lennot ja saapuminen Madridiin

Tällä sivulla kerrottaan aluksi, millä tavoin Suomesta pääsee parhaiten Madridiin ja minkälaisia matkavaihtoehtoja ja hintoja kaupunkiin matkaava voi odottaa. Lopuksi kerrotaan, miten matka hoituu perillä lentokentältä itse kaupunkiin ja hotellille.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Madridiin

Helsingin ja Madridin väliä lentää muutama lentoyhtiö, ja tarjolla olevien välilaskullisen lennon kesto on vähintään 6 tuntia ja suorien lentojen reilut 4 tuntia. Hinnat eivät omatoimimatkailijoiden lennoissa poikkea toisistaan kovinkaan paljon vuodenaikojen mukaan, mutta polttoaineen hinnankorotukset ja lisäverot nostavat matkojen hintaa ajoittain. Lentoreittien tarjonnassa on kausittaista vaihtelua, ja lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Madridiin tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Valmismatkat

Muutama kotimainen matkatoimisto järjestää yleensä kolmen vuorokauden mittaisia viikonloppumatkoja Madridiin. Esimerkiksi Kaleva Travelin kautta tällaiset matkat, joihin kuuluu suora lento ja hyvätasoinen hotelli keskustassa, maksavat 550-900 euroa per henki, ja kukin lisävuorokausi maksaa 50-150 euroa hotellin tason mukaan. Kannattaa huomata, että yhden tähden ero hotellissa saattaa merkitä jopa useiden kymmenien eurojen hintaeroa per matkustettu vuorokausi.

Muutkin matkatoimistot kuten Tjäreborg järjestävät kaupunkilomia Madridiin, ja nekin ovat yleensä kolmen vuorokauden mittaisia. Valmismatkat maksavat reilut parisataa euroa per vuorokausi matkustajaa kohden, ja näilläkin matkoilla ero kolmen ja neljän tähden hotellien välillä saattaa olla useita kymmeniä euroja per yö.

Parhaat matkustusajat

Kiireisimmät ajat matkustaa Madridiin ovat joulusta loppiaiseen, pääsiäisenä, jolloin varsinainen matkustuskausi pyörähtää käyntiin, elokuussa ja tiettyjen festivaalien ja tapahtumien aikaan. Suomesta tehtävien matkojen hinnat eivät paljoakaan vaihtele vuodenaikojen mukaan, mutta tyypillisesti matkoista velotetaan eniten silloin, kun Suomen kouluissa lomaillaan, ja etenkin pääsiäisenä matkaan lähtiessä on turha etsiä tarjouksia.

Madridiin voi kulttuurin, tapahtumien ja säiden puolesta sinänsä matkustaa ympäri vuoden, mutta heinä-elokuussa kuumuuden takia kannattaa kaupunkiin matkustamiseen suhtautua varauksella, lukuun ottamatta tiettyjä tilaisuuksia tai tapahtumia, joita erityisesti haluaa lähteä kaupunkiin seuraamaan. Talvisin säät voivat olla huonoja, ja vaikka talvisin voikin olla mukavia jaksoja, ovat etenkin joulu-, tammi- ja helmikuu säiltään heikkoja kuukausia vierailla Madridissa.

Siirtyminen lentokentältä hotellille

Madridin Barajas-lentokenttä [kartalla] sijaitsee alle 15 kilometrin etäisyydellä kaupungin keskeiseltä Puerta del Sol -metroasemalta, ja lentokentältä on suora, nopea metroyhteys keskustaan.

Junat kohti lentoasemaa lähtevät ja pysähtyvät lentokentältä tullessaan päätepysäkillä Nuevos Ministerios, ja kentän ja kaupungin väliä kulkeva linja on 8 eli vaaleanpunainen linja. Päästäkseen Nuevos Ministerios -asemalta keskeiselle Puerta del Sol -asemalle voi kulkea ensin vaikkapa linjalla 10 Tribunal -asemalle, jossa vaihdetaan linjan 1 junaan, joka Puerta del Sol -aseman lisäksi kulkee myös Gran Vía- ja Callao-asemille. Metrolla liikkuminen on turvalista ja suoraviivaista, ja mikäli haluaa pelata varman päälle, voi jo etukäteen tutkia parhaan reitin Madridin metron verkkosivuilta.

Metrolippu kentältä keskustaan ja päinvastoin maksaa 4,5-6 euroa, mutta 3 euron hintaisen lisälipun joutuvat hankkimaan vain ne, joilla ei ole kuukausi- tai pidempikestoista matkalippua. Lipun voi ostaa vaivattomasti lippuautomaatista, ja mikäli ostaa 10 matkan kortin, pitää ostaa erillinen 3 euron hintainen lisälippu lentokenttämatkaa varten. Tietoa tästä saa hyvin Madridin lentokentän metroasemalta ja uudelleen miltä tahansa metroasemalta, kun palaa kentälle kotiin lähteäkseen. Matka-aika kentältä Nuevos Ministerios -asemalle on 12 minuuttia.

Takseja ruuhkassa
Ruuhkat saattavat hidastaa matkantekoa taksilla, erityisesti aamuisin ja iltaisin.

Lentokentän ja Calle de O'Donnell- ja Calle Dr Esquerdo -katujen risteyksen [kartalla] väliä kulkee ympäri vuorokauden Exprés Aeropuerto -bussi, joka pysähtyy myös Atocha- ja Plaza de Cibeles -pysäkeillä. Niiltä pääsee sitten helposti jatkamaan matkaa kävellen, metrolla, taksilla tai muulla kyydillä majapaikalle. Bussi maksaa 5 euroa suuntaansa ja on hyvä lähinnä niille, joiden hotelli on hyvin lähellä bussin pysäkkejä tai jotka jostain syystä saapuvat Madridiin klo 02-06.00, jolloin metro ei kulje. Bussit kulkevat 15-35 minuutin välein, ja matka kestää 40 minuuttia.

Ovelta ovelle -kyydin haluaville AeroCity on kätevä tapa matkata kentän ja keskustan väli, ja halvimmillaan se voi maksaa vain 7 euroa per henkilö.

Normaali taksi on usein kätevin ja kallein tapa kulkea paikasta toiseen. Madridissa kentän ja keskustan välinen matka maksaa 20-25 euroa, ja aamuisin ja iltaisin ruuhkat saattavat hidastaa matkantekoa. Kannattaa pitää mielessä, että terminaalin sisällä asiakkaita kalastavat suharit eivät ole laillisia, ja niiden kyyti tulee aina kalliimmaksi kuin pitäisi ja saattaa jopa muodostua painajaiseksi. Mikäli lentokenttämatkan mielii tehdä taksilla, on taksi hyvä varata etukäteen internetin kautta.

Lisätietoa

Lisää tietoa kentän ja keskustan välillä siirtymisestä on lentokentän omilla sivuilla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Päivitetty: 2015/01

Lukijoiden kommentteja

Myös Norwegian lentää Helsingistä Madridiin suoraan, ja hinta on omatoimisesti varsin edullinen. /Pekka

Miten kentällä pääsee vaihtamaan lentoja, siis miten pääsee esim. 1. terminaalista 2. terminaaliin? /Kollega

Mistä löytyy bussin lähtöpaikka Malagaan? Kartalla reitti näyttäisi päättyvän Sol-aukiolle, onko bussiasemalle meno maan alla? /Ania

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti