hotellien haku
Pariisin Disney land
Disneyland, monien lapsiperheiden ykköskohde sijaitsee RER-paikallisjunamatkan päässä Pariisista, Marne-la-Valléen kaupungissa.

Pariisi lapsille ja lapsiperheille

Pariisi ei ehkä ensi näkemältä vaikuta kovin lapsiystävälliseltä - nähtävää suurkaupungissa on toki paljon, mutta pitkä monumenttien ja museoiden lista uuvuttaa helposti isommatkin lapset. Kuten jokaisessa suurkaupungissa, liikennettä täytyy pitää tarkasti silmällä ja esim. lastenrattaiden työntäminen ei aina ole helppoa pienillä ja kapeilla kujilla, puhumattakaan Montmartren kukkulalle kapuamisesta!

Pariisi on kuitenkin hyvin avara kaupunki ja monissa paikoissa kävely kaupungilla on mukavaa lastenkin kanssa, tämän takaavat paikoittain leveät ja puiden reunustamat jalkakäytävät, jokinäkymä, monet hienot sillat sekä lukuisat puistot. Ja aina välillä voi pysähtyä syömään suklaatäytteistä croissantia tai jäätelöä tai ihastelemaan monien katutaiteilijoiden esityksiä.

Monilla museoilla on mielenkiintoista tarjottavaa myös lapsille, eli kunhan loman vain suunnittelee sellaisten kohteiden ympärille, missä sekä aikuiset että lapset viihtyvät, niin lomasta ei tule tylsä kenellekään.

Monien lapsiperheiden ykköskohde Pariisissa on Disneyland, jossa on kaikki tarvittava hotelleista ja kaupoista ravintoloihin. Monet perheet viettävätkin lomansa kokonaan lomakeskuksessa ja piipahtavat ehkä päiväksi Pariisin keskustaan nähtävyyksiä katsomaan. Toisinkin päin lomailu kuitenkin onnistuu aivan hyvin, eli päivä Disneyssä ja loput Pariisissa, sillä tekemistä kaupungissa riittää varmasti.

Disneyland Paris

Tottahan se on - päivä tai pari Pariisin yleisömagneetissa Disneylandissa takaa suosion ja lasten (ja aikuistenkin) viihtymisen. Useimpien perheiden taitaa olla turha yrittääkään Pariisin matkaa ilman Disneylandin vierailua, ainakaan jos jälkikasvu on mahdollisuudesta tietoinen. Disneyland Paris koostuu kahdesta teemapuistosta (Parc Disneyland ja Walt Disney Studios), ostos-, ruokailu- ja huvialueesta, teemahotelleista, golfkentästä ynnä muusta. Yhdessä päivässä ei ihan kaikkea ehdi käydä läpi, eli jos aiot käydä jokaisessa Parc Disneylandin osassa sekä lisäksi elokuvien tekoa, tehosteita ym. esittelevillä studoilla, niin aikaa on hyvä varata enemmän. Lomakeskus huvipuistoineen sijaitsee noin 30 kilometriä Pariisin ulkopuolella Marne-la-Valléen kaupungissa, jonne pääsee helposti RER A-linjan paikallisjunalla suuntaan Marne-la-Vallée - Chessy. Puisto on muutaman minuutin kävelymatkan päässä asemalta. Lisätietoa www.disneylandparis.co.uk.

Parc Astérix

Parc Astérix on Asterix-sarjakuviin perustuva huvipuisto Pariisin lähellä, puisto sijaitsee noin 35 kilometriä Pariisista pohjoiseen. Puisto avattiin vuonna 1989 ja se ehti olla Ranskan suosituin teemapuisto ennen kuin Euro Disneyland (nyk. Disneyland Paris) syrjäytti sen. Puisto on kuitenkin yhä hyvin suosittu ja se on tunnettu varsinkin useista vuoristoradoistaan. Parc Astérixissa on käytetty eri teemoja, uusimpina Rooman valtakunnan ja Antiikin Kreikan alueet. Huvipuisto sijaitsee lähellä Charles de Gaullen lentokenttää, josta lähtee myös busseja puistoon. Lisätietoa www.parcasterix.fr.

Cité des Sciences et de l'Industrie

Cité des Sciences et de l'Industrie on Euroopan suurin tiedekeskus, jossa vierailee vuosittain miljoonia kävijöitä. Keskuksen tavoitteena on levittää tieteellistä ja teknistä tietoa hauskalla tavalla ja luoda siten kiinnostusta tieteeseen ja tutkimukseen lasten ja nuortenkin keskuudessa. Oma lapsille ja nuorille suunnattu osasto “La cité des enfants" tarjoaa paljon kiinnostavaa tietoa ja tutkimisen kohteita eri ikäisille. Keskuksen vaihtuvat näyttelyt on luotu herättämään lasten mielenkiinto ja päästämään mielikuvitus valloilleen ja myös kutkuttamaan aikuisten uteliaisuutta jotakin asiaa kohtaan. Näyttelyt takaavat sen, että kellään perheenjäsenistä ei ole tylsää. Citéssä on myös mm. planetaario, sukellusvene sekä IMAX-elokuvateatteri. Cité des Sciences et de l'Industrie'ta ympäröi Parc de la Villette -puisto, josta löytyy mm. monta hauskaa teemapuutarhaa sekä paljon muuta mukavaa tekemistä ja nähtävää koko perheelle. Lisätietoa www.cite-sciences.fr.

Pariisin puistot

Par de la Villetten lisäksi Pariisin monet puistot tarjoavat paljon viihdykettä myös lapsille. Useat puistot ovat avaria, siistejä ja hyvin hoidettuja, joihin on ilo mennä esimerkiksi piknikille tai pelaamaan ulkopelejä. Lasten leikkiessä ja touhutessa vanhemmatkin voivat hetkeksi levähtää. Useimmista puistoista löydät mm. nukketeatterin sekä leikkikenttiä, Luxembourgin puistossa näiden lisäksi on mahdollisuus myös poniajeluun sesongista riippuen. Myös Tuileries'n puistossa voi päästä poniajelulle sekä mm. maailmanpyörän ja karusellin kyytiin. Kasvitieteellisen puutarhan Jardin des Plantesin monet eksoottiset kasvit sekä labyrintti herättävät lasten kiinnostuksen. Alueelta löytyy lisäksi pieni eläintarha. Lisää tietoa Pariisin puistoista löydät Nähtävää -osion puistoihin ja luonnon nähtävyyksiin keskittyvästä osiosta.

Musée Grevin

Euroopan vanhimpiin kuuluva vahamuseo Musée Grevin on hauska, mielenkiintoinen ja sopivasti outo paikka vierailla lastenkin kanssa. Museo avattiin vuonna 1882 ja siellä on nykyään noin 300 luonnollisen kokoista vahahahmoa, joihin lukeutuvat mm. kuuluisuudet Leonardo da Vinci, Marilyn Monroe, Albert Einstein sekä presidentit Nicolas Sarkozy ja Barack Obama. Museolla on myös lapsille oma mielenkiintoinen kierros, jossa tutustutaan tarkemmin vahataiteilijoiden työhön ja vahanukkien tekoon. Lisätietoa www.grevin-paris.com.

Lämpimänä kesäpäivänä on myös mukava lähteä lasten kanssa rannalle. Se onnistuu myös Pariisissa! Lisätietoa Paris Plagesta löydät Nähtävää -osion puistoihin ja luonnon nähtävyyksiin keskittyvästä osiosta.

Täältä löydät lisää tietoa perheille sopivasta ajanvietteestä: en.parisinfo.com.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti