Booking.com
Viru-keskus
Monet piipahtavat ensimmäisenä Tallinnassa ostoksille Viru-hotellin yhteydessä toimivaan Viru-keskukseen.

Ostokset

Tällä sivulla esitellään Tallinnan ostosmahdollisuuksia ja käydään läpi keskustaa lähellä olevia suuria ostoskeskuksia (Viru-keskus, Foorum, Solaris, Rotermanni) ja tavarataloja (Stockmann, Kaubamaja) sekä myös hieman kauempana olevia kauppakeskuksia kuten Rocca Al Mare, Rocca Al Maren Prisma sekä Järve-sisustuskauppakeskus. Lähellä keskustaa olevat torit ja markkinapaikat saavat niinikään muutaman sanan osakseen.

Ostosten hinta

Viron siirtyminen euroon helpottaa hintojen vertailua pikku päässälaskutoimitusten jäädessä historiaan. Näin lisääntynyt hintatietoisuus tasaa hintoja ja karsii pois pahimpia ylilyöntejä. Toisaalta, euron käyttöönotto luo itsessäänkin paineita hintojen nousulle. Taloussanomat vertaili kesän 2011 kynnyksellä tuotteiden hintoja Tallinnan ja Suomen välillä. Vertailun tuloksena todettiin, että erityisesti elintarvikkeet ja päivittäistavarat ovat Tallinnassa edelleen merkittävästi (jopa 70%) Suomea edullisempia. Näiden jutussa mainittujen tuoteryhmien lisäksi myös esim. kampaamo-, optikko- ja kauneudenhoitopalvelut ja myös liikkumien taksilla on Virossa Suomea edullisempaa.

Suuret ostoskeskukset

Tallinnan suuret ostoskeskukset kattavat matkailijan eteen häkellyttävän määrän erilaisia tuotteita ja varsinkin käyttöesineitä, päivittäistavaroita ja elintarvikkeita hakevien kannattaa suunnata kulkunsa näiden suuntaan. Monet liikkeistä ovat tuttuja kotisuomesta ja kauppakeskuksissa onkin mielenkiintoista ja usein taloudellisesti avartavaa tehdä vertailevaa ostostutkimusta vaikka käymällä Tallinnan Seppälässä, Eccossa tai Instrumentariumilla. Luonnollisesti suurin osa liikkeistä on kuitenkin paikallisia ja Suomeen vielä rantautumattomia kansainvälisiä ketjuja, jotka monipuolistavat shoppailukokemusta.

Viru-keskus

Virukeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Viru-hotellin yhteydessä Vanhankaupungin tuntumassa. Virukeskuksen liikkeistä löytyvät niin silmälasit kuin muu optiikka, taide ja käsityöt, kauneus- ja terveystuotteet, kukat, lelut, elintarvikkeet, pelit, musiikki, kirjat ja muu viihde, vaatteet ja lemmikkieläintavarat. Suomalaisia keskuksessa toimivia liikkeitä ovat mm. Seppälä, Instrumentarium, The Body Shop, Zara, R-Kioski ja ravintoloita Amarillo, Wayne's Coffeee ja Hesburger. Lapsille Virukeskuksessa on leikkihuone, jossa on lastenhoitaja.

Solaris-kauppakeskus
Solaris-keskus

Solaris-keskus

Vuonna 2009 avattu Solaris-keskus sijaitsee parin minuutin kävelymatkan päässä Viru-aukiolta, Tammsaare-puiston halki Kansallisoopperan suuntaan. Solaris-keskuksen vapaa-aikaan ja lifestyleen keskittyneistä kaupoista voi hankkia niin kauneudenhoitotuotteita, vaatteita, silmälaseja kuin elintarvikkeita ja paljon muuta.

Lisäksi keskuksessa on 7 salin elokuvateatteri, uudenaikainen 1800 hengen Nokia-konserttihalli ja Ticketpro:n lipunmyyntipiste, josta voi ostaa lippuja erilaisiin tapahtumiin. Keskuksen ruokapaikoista mainittakoon mm. Baltialaisen kuuluisan Lido-ketjun ravintola (edullinen ja ruokaisa), Hesburger (koti-ikävään) ja italialaistyylinen casual food -paikka Vapiano.

Norde Centrum

Norde Centrum sijaitsee kävelyetäisyyden päässä D-terminaalista ja sieltä voi tehdä viimehetken ostokset vaikka laivalle palatessaan. Norde Centrumin valikoimiin kuuluu mm. elintarvikkeita (Rimi, R-kioski), jalkineita (Sabo), urheilutarvikkeita (Sportland Outlet), nahkatuotteita, vaatteita (Esprit, Seppälä, Marilyn, jne.), takorautatuotteita (Saaremaasepad), lemmikkieläintarvikkeita, optiikkaa (Centrum Optika, Kiikarikauppa), matkamuistoja, apteekkitavaraa, jne. Lisäksi keskuksessa on ravintola ja kahvila. Lisätiedot: Norde Centrum

Järve-keskus

Muodin, vapaa-ajan ja päivittäistavaroiden lisäksi Järve-keskus tarjoaa Viron suurimman valikoiman sisustusmyymälöitä. Kauppakeskukseen pääsee Tallinnasta noin kymmenessä minuutissa bussilla. Omalla autolla tuleville keskuksessa on tilava ilmainen pysäköintialue. Järve-keskuksen kotisivuilta löytyy lista liikkeistä (majajuht) ja ohjeet kulkemisesta keskukseen (kuidas tulla).

Rocca Al Mare Prisma
Prisma Rocca Al Maren kauppakeskuksessa

Rocca Al Mare ja Tallinnan Prisma

Tallinnan Prismasta puhuttaessa useimmat tarkoittavat kauppakeskus Rocca Al Maren Prismaa.

Prisman hypermarketin lisäksi kauppakeskuksessa toimii yli 160 liikettä, kuten Marks & Spencer, Espirit, Vero Moda, Ecco, Mango, jne. Kauppakeskuksen sivuilla on täydellinen lista liikkeistä. Tuotteita on tarjolla laidasta ja kaiken lisäksi lähes naapurissa, muutaman sadan metrin päässä sijaitsee Tallinnan eläintarha jossa käynti on helposti yhdistettävissä shoppailuretkeen.

Kauppakeskus on avara, valoisa ja moderni ja siellä on helppo liikkua niin pyörätuolilla kuin lastenvaunujenkin kanssa. Rocca Al Mareen ja sieltä pois pääsee ilmaiseksi asiakasbussilla, joka kulkee satamaterminaalien ja Viru-aukion kautta. Katso asiakasbussin aikataulu. Taksilla (Tallink Takso) matka keskustasta Prismaan maksaa vajaan kympin.

Ülemiste

Ülemisten ostoskeskuksessa on reilut 150 kauppaa, jotka tarjoavat tuotteita laidasta laitaan: Vaatteet, jalkineet, urheilu- ja vapaa-ajan tarvikkeet, lelut ja lastentarvikkeet, koti- ja sisustustarvikkeet, kauneus- ja terveystarvikkeet, tietotekniikka ja elektroniikka kuuluvat keskuksen liikkeiden valikoimiin. Lapsetkaan eivät pääse pitkästymään sillä lapsille Ülemistesta löytyy leikkikeskus, Reds Play Centers hoitotäteineen. Suomalaisille tuttuja Ülemistesta löytyviä liikkeitä ovat mm. Lindex, Jysk, Unikulma, Rimi hypermarket, Ecco ja Instrumentarium Optika. Kauppakeskus sijaitsee Tallinnan lentokentän läheisyydessä ja sinne pääsee mm. bussilla ja junalla Baltijaam juna-asemalta. Lisätiedot: Ülemiste keskus (mm. lista keskuksen liikkeistä ja ohjeet keskukseen kulkemiseen (Tere tulemast/Asukoht))

Tavaratalot

Stockmann Tallinna

Tallinnan Stockmann tarjoaa tavaraa viidessä kerroksessa. Elintarvikkeet, miesten ja naisten vaatteet ja jalkineet, nuorten vaatteet, lastenvaatteet, jalkineet, matkalaukut, käsilaukut, lelut, kodin tuotteet, paperituotteet, elektroniikka, musiikki, puhelimet, kamerat ja urheilutuotteet ovat eräitä esimerkkejä Stockmannin valikoimista. Stockmann Tallinna tulee vastaan kun suuntaa kulkunsa Viru-aukiolta Kaubamajan taakse ja sieltä Rävala puiestee:tä pitkin muutaman sata metriä eteenpäin kohti Tartu maanteetä. Stockmannin tavaratalo rajaa yhdessä Viru- ja Olympia-hotellien kanssa Tallinnan kartalta kolmion muotoisen alueen, jolle on noussut korkeita uudisrakennuksia kuten Ühispankin pääkonttori. Aluetta kutsutaankin Tallinnan uudeksi cityksi. Lisätietoja: Stockmann Tallinna

Kaubamaja

Kaubamaja on luultavasti Tallinnan suosituin tavaratalo ja se sijaitsee aivan Viru-keskuksen naapurissa. Tuotteet ovat hyvin esille ja tavaratalon valikoimista löytyy kaikkea, mitä tavaratalosta yleensä voi odottaa löytävänsä. Lisätietoja: Kaubamajan www-sivut

Citymarket / Rimi Tallinna

Tallinnan Citymarketit toimivat nykyään Rimi-nimen alla. Näistä turistien kannalta parhaiten tavoitettavissa ovat Tallinnan sataman D-terminaalia lähellä sijaitseva Rimi, joka on osa laajempaa Norde Centrum -ostoskeskusta.

Torit ja markkina-alueet

Monet paikalliset tekevät ostoksensa toreilta. Toreilla onkin tarjolla tavaraa aina elintarvikkeista, käyttötavaroiden kautta mitä kummallisimpiin mekaniikan ihmeisiin ja varaosiin. Maksamiseen tarvitaan käteistä sillä kortit eivät yleisesti ottaen kelpaa. Taskuvarkaus on helppo tehdä torin ihmisvilinässä, joten niillä ollessaan kannattaa pitää tavaroista tavallista parempaa huolta.

Balti jaama turg - Aseman tori

Rautatieaseman vieressä, kävelyetäisyyden päässä Vanhastakaupungista sijaitsee Balti jaama Turg eli Aseman tori, joka myös Venäläisenä torina tunnetaan. Markkinapaikka on vilkas tavaraa on tarjolla aivan laidasta laitaan vaatteista, laukkujen, lihan, neuvostoesineistön kautta varaosiin ja maitoon, jota voi ostaa suoraan tonkasta.

Nõmme tori

Tallinnan lounaisreunalla sijaitsevassa Nõmmen rauhallisessa ja metsäisessä puutarhakaupunginosassa sijaitsee Nõmme tori, jota monet pitävät Tallinnan viehättävimpänä toripaikkana.

Keskturg - Tallinnan keskustori

Tallinnan keskustorilla (Tallinna Keskturg) myytäviä tuotteita ovat mm. liha, kala, leipä, leikkeleet, juustot, vaatteet, lasitavara ja normaali toreilla myytävä tavara; kirpputoripöytiä ja krääsää on moneen lähtöön. Osa tuotteista on myynnissä ulkona katosten alla, osa viereisessä kauppahallissa. Tori sijaitsee Tartu maanteen varressa hieman etäämpänä turistialuieista, joten sinne kannattaa mennä raitiovaunulla. Lisätietoja: Tallinna Keskturg

Mustamäen tori

Mustamäen tori oli useiden vuosien ajan yksi Viron suurimmista kauppapaikoista. Joidenkin arvioiden mukaan siellä vieraili yli pari miljoona ihmistä vuodessa. Näistä suuri osa oli suomalaisia. Jos olisit vieraillut Mustamäen torilla vielä joitain vuosia sitten, olisit kohdannut kolkohkon hallin basaaritunnelmalla. Tätä Mustamäen toria ei enää ole.

Sadamarket, Merekeskus ja Nordic Center

Ovat edelleen siellä, missä viimeksikin eli sataman ja keskustan välisellä alueella kävelyetäisyyden päässä terminaaleista.

Anneli Viik suklaapuoti
Anneli Viik:n maistuva suklaapuoti ja kahvila vanhassakaupungissa

Mitä Tallinnasta ostetaan?

On hienoa huomata, että perinteisten Tallinnasta hankittavien juotavien ja poltettavien matkamuistojen lisäksi matkalaisten ostoskasseihin päätyy nykyään tuotteita hyvin laajalla skaalalla. Monet ovat ihastuneet vanhankaupungin muurilla myytäviin neuletuotteisiin tai sen pikkuputiikeissa tarjolla olevaan käsityötaiteeseen kuten lasi-, puu- ja keramiikkaesineisiin sekä huovutettuihin koriste-esineisiin ja asusteisiin. Toisten ote on käyttännönläheisempi ja heidän ostoslistaansa koristavat käyttöesineet ja -vaatteet, jalkineet, elintarvikkeet ja optiikka.

Kenkiä, vaatteita, kosmetiikkaa, silmälaseja ja optiikka hakevat löytävät niitä hyvät valikoimat suurten ostoskeskusten liikkeistä. Suositeltavia kohteita ostosretkille ovat esim. Rocca Al Mare -kauppakeskus, jonne pääsee ilmaiseksi Prisma-bussilla joko satamasta tai Viru-aukiolta.

Suosittuja ostoksia ovat myös makeiset ja tumma suklaa. Suositeltavia tutustumispaikkoja suklaan ystäville ovat esim. "Viron Fazerin", suuren ja maineikkaan Kalev-makeisvalmistajan kauppa Rotermanni-korttelin keskustorin laidalla tai pienen mutta sitäkin herkullisemman kattauksen omaava Anneli Viik Handmade Chocolate Cafe vanhassakaupungissa Pikk-kadulla.

Usein hankittuja ovat myös erilaiset spa-, hieronta-, hemmottelu-, kauneudenhoito ja kampaamopalvelut, joiden hintataso Tallinnassa onkin vielä pääpiirteittäin Suomea matalampi. Tallinnan matkailuinfon sivuilla on lisätietoa Spa-palveluista.

Lisää aiheesta: www.mtv3.fi/Tallinna Ostosparatiisi

Päivitetty: 2011/07

Lukijoiden kommentteja

2009

Mihin on hävinnyt postitalon steak housen ruokaryyppy, joka ennen tuotiin pöytään ensimmäisenä. /5kert v,kävijä

2010

Tallinassa on oltu useita kertoja. Elintarvikkeet ovat useimmiten jopa huomattavasti halvempi kuin Suomessa, esim. mausteet, yrtit, juustot, yms. ABC King myy sekä sikakalliita että halpoja kenkiä eli kannattaa olla varovainen! Selver (lähellä Pirita) on erinomainen tavaratalo. Keskustori todella myy laatu-vihanneksia halvalla lähinnä kesällä.

Justiinsa eilen tilasin silmälasit vanhassa kaupungissa sijaitsevasta Apteek1 liikkeestä (Aia kadulla, Rimin vieressä). Kehykset + ohennetut linssit naarmuuntumattomilla ja heijastamattomilla pinnoituksilla maksoivat kokonaiset 1200 kruunua eli suunnilleen 80 egeä. Kehyksillä ei ole siellä erikseen hintaa eli hintaan kuuluu aina koko paketti. /Rillipää

Ilmainen Prisma-bussi kulkee kylläkin Rocca Al Maren Prismaan :) /Nimetön
Kiitos, että kerroit reittimuutoksesta. Korjasimme tiedon sivulle. /Pieni matkaopas

Ostimme tossa eilispäivänä 12.6 Sada Marketista ns. Saaremmaan lihapuodista kaksi naudan ulkofilettä an. 2 kg ne pakattiin nopeasti vakumiin ja sitten kotona odottikin yllätys - molemmat fileet olivat aivän mätiä haju oli karsea! Kannataa varoa! /File

File : Olen ostanut joka kerta Tallinnassa käydessä tosin kyllä naudan sisäfilettä ja hyvin on säilynyt Suomeen asti. Tosin olemme aina omalla autolla ja kylmälaukut kalleineen mukana. Mutta onhan joillakin laivoilla kylmäsäilytykset. Ja olen tuonut niinkin että yö laivalla ja aamulla ostanut fileen ja se on ollut melkein päivän hytissä eikä ole mennyt miksikäään. Toivon sulle parempaa onnea ensikerralla. /Maru

Olen itse ensikertalaisena menossa Tallinnaan matkalle! Tarkoituksena shoppailla vaatteita, koruja, aurinkolasit ja käydä kauneushoitolassa ja kampaajalla! Siispä vinkki viitosia tahdottaisi!! Jos on tietoa hyvistä paikoista ja esim. aurinkolasien hinnoista alan liikkeissä ja aidoista kultakoruista, niin kertokaa ihmeessä!! :) /Jenna

Olemme vaimon kanssa lähdössä lokakuun alussa 3 päivän viikonloppulomalle Riikaan. Meille Rooman kaupunkikohteen faneille tämä Riika on uusi tuttavuus. Kiva lukea näitä kommentteja. meitä erityisesti kiinnostaa hyvät ravintolat ja paikalliset latvialaiset herkkuruoat. Lido ketjusta jo on tullut tietoa - olisiko muita suositeltavia ravintoloita tai ruokavinkkejä. Mielellämme otamme vastaan vinkkejä - Kiitos jo etukäteen. /Kimmo

Riistaa /ulukid villisikaa puodin yhteystiedot, hinnasto, (pdf) Ratikat 1 ja 2 Ülemiste päättärille. Kadun yli Jäätis tehtaan juuren. Pieni mökki portilla LIHAPOOD Myös makkaroita, naudan paistia jne. Tilauksen 4 pv aikaisemmin ihka suomella Vironkielinen ruokasivusto ohjeineen /Tallinnatytsä

Suht edullisia lastenvaatteita saa Lennen Tehtaanmyymälästä, jonne pääsee trollibussilla 1 A muistaakseni.... hinnat on edullisemmat kuin suomessa ja värit huomattavasti raikkaammat. os. Mustamäe tee 24 /Satu

2012

Nykyään on euroja eli kalliimpaa kuin aikaisemmin..... /- Tuttelituu -

Itse asiassa hyviä ostoksia mitä suosittelen on sukat, alusvaatteet, kynsilakat ja shampoot. Sieltä löytää myös erittäin halvalla hyvän makuisia kakkuja halvimpia mm. 3e ja hyvät pizzat. Esimerkiksi juuri tuolta Rimistä. /viro matkailija

Tallinnassa on ostoskeskusten pikkupuodeissa erilaisia ja ihania vaatteita, laukkuja jne. verrattuna Suomeen. Mutta kuka kertoisi kauppiaille, että suomalaiset haluaisivat katsoa ja hypistellä niitä vaatteita, eikä niin, että on tätä pakkotuputtamista, jolloin ainoa ajatus on, että äkkiä täältä pois. /RipsaK

Kyllä kannattaa Virosta ostaa autonvaraosat. Esim. Transporterin takavalo maksaa Suomessa 90e Tallinnassa 20e. Auton remontit tallinnassa maksaa 20-40e tunti: esim. VW-transporterin takajousen vaihto Suomessa 100e, Virossa 20e, eli kyllä Suomessa osataan ryöstää. Elintarvikkeet esim Prismassa Vaasan ruispala 0.69e suomessa 1.49e pkt. Rakennustarvikkeet ja rautakauppatuotteet lähes kaikki halvempia, esim Turussa tehty ovenkahva Suomessa 10.50, Virossa 4.20 /viron reissaaja

Suomalainen tavara maksaa Suomessa enemmän, kyllä meitä lorotetaan suoraan silmiin. Älkää maksako vaan vaatikaa halvempaa hintaa tai hakekaa Tallinnasta. /rakentaja

2013

Kyllä jokaisen suomalaisen pitäisi myös muistaa se että virolaisen kuukausipalkka on murto-osa suomalaisesta, jolloin hintatason on oltavakin suomalaista alhaisempi. Lisäksi suomalaisten ostoryntäys nostaa monet hinnat virolaisten ulottumattomiin, mikä tuskin on tarkoitus. Hävetkää suomalaiset. /kriitikko

Ei pidä hävetä yhtään. Vaan ylpeänä ostaa ja käyttää virolaisia palveluita. Kilahtaa heille kuitenkin hyvät lantit kassaan sekä puhumattakaan veroista. Joten työpaikkoja syntyy, veroista valtio saa rahaa sisälle sekä yrittäjä elää. Jos me kuluttajat hyödymme siitä niin yhtälö on täydellinen. Häpeä itse senkin kateellinen, siitä tästä kuitenkin on kyse /pl

Aikamoisia kommentteja ("ylpeänä ostaa palveluita"). "Lantit kassaan sekä puhumattakaan veroista". Mistä kilahtaa lantit, puhumattakaan veroista... meillä suomen kansalaisilla. /Todella harvoin varaa matkaan

2014

Käydään vaimon kanssa useita kertoja vuodessa Viron puolella. Ja samalla kun tankkaan auton tankkaan myös itselleni juotavaa ja syötävää takakonttiin. En häpeä yhtään käyttää omia rahojani omiin ostoksiini. Olemme joitakin kertoja käyneet myös Saarenmaalla ja Otepäässä. Viro on todella upea maa ja suomalaiset nuoret voisivat ottaa oppia virolaisista nuorista miten vietetään juhlapäiviä (juhannusta ja itsenäisyyspäivää) siististi ja rauhallisesti siivoen jälkensä. /Bhoecae

Ovatko Tallinnan torit auki pääsiäisenä?

Kertokaa hyvät ihmiset minne kannattaa mennä 4 tuntia aikaa ja haluttaisin shoppailla halvalla? /nan

Ekaa kertaa menossa Tallinnaan, onko siellä esim. toreja, basaareja, jne.?

2015

Ylivoimaisesti edullisin tuote Suomen hintoihin verrattuna on tiivistemehu. Virossa se on viisi kertaa halvempaa kuin Suomessa. /Matti

Niin ja se mihin tiivistemehu sekoitetaan. Ei vesi vaan se toinen. /Toinen Matti

Kuulostaa maksetulta mainokselta: Rocca Al Mare, Tallink takso, hinta n. 10 euroa. Totta on mutta taksilla pääsee alle 5 euronkin. /moro
Vastaus: Emme harrasta tällaista mainontaa. Tallink takson hinta mainittiin esimerkkinä.

Torilta (esim. Keskturg) saa todella halvalla marjoja sekä sieniä. Virossa kaikki punnitaan toreillakin. Ei ole mitään epämääräisiä litrahintoja. Hinnat aivan toista (alempaa) tasoa kuin Suomessa. Kilo sieniä maksaa noin saman kuin meillä litra eli kolmasosan. Sama suhde on valkosipulilla, ranskalaisella sinapilla jne. Kokeilkaapa Pöltsamaa senappia. Makua on vaikka ei ota ruokalusikallistakaan. Siis tosi vahvaa. Ostan aina merilevää (merekapsas). Terveellistä ja hyvää, en ole tavannut Suomessa. Hinta 2,60 €/kg esim. Tartu maantee Maxima, Keskturgin kohdalla. Apteekkituotteet paljon halvempia kuin Suomessa. /tiatoo

Eipä ole apteekkituotteet enää halvempia, paitsi ehkä jossain maaseudun tai pikkukaupungin apteekissa. Mitä tahansa ei kannata ostaa, koska eivät ole niin hyvin tarkastettuja kuin meillä. /eiku

Hei, ostin silmälasien kehykset ja nyt ajattelin teettää niihin linssit Tallinnassa. Minulla on hyvin toimivat ID linssit toisissa laseissa ja niiden hinta oli 450 per linssi vuonna 2009.. Toiset suomesta ostamani monitehot ovat taas sellaiset, ettei niitä voi edes pitää kun niillä näkee huonommin kuin ilman. Nekin olivat suht ylikalliit linssit. Ei kertakaikkiaan kukkaro veny enää toisiin ID linsseihin. Tietääkö teistä kukaan voisiko Tallinnasta saada edullisemmin ko. linssejä? Kiitos etukäteen vastauksista! /optiikkaostoksilla...

Olemme lähdössä Tallinnaan pääsiäisenä mieheni kanssa. Tallinna on vienyt sydämmeni, pidän sen ihmisistä, kaupoista, hotelleista ja yleensä kaikesta, mitä siellä on. Käymme 2 kertaa vuodessa siellä tallaamassa katuja. Aina on ollut hyvä reissu. /KEVÄT

Onko joku tällä palstalla, kenellä olisi kokemusta talopaketin ostamisesta Virosta? /Juhani

Silmälasit Tallinnasta kaikilla mausteilla. Hintaerolla Suomen hintoihin sain olla 3 yötä Tallink Spassa ja laivaliput auton kanssa veloituksetta. /Pertsa

Voisiko suomalainen joskus matkustaa ilman rohmuamisia? /vaihtoehto

2016

Vai että sait kolmen yön hotellipaketin ja laivaliput kun ostit lasit kaikilla mausteilla? Melko hienoa... Taisit kuitenkin maksaa hotellista ja matkasta mutta näiden kaikkien kokonaishinta oli sama kuin Suomessa pelkkien silmälasien? /Toinen Pertsa

Kannattaako Virosta ostaa omakotitalon ikkunoita? Onko edullisempia kuin Suomessa? /Joe boy

Ylivoimasesti halvin löytämäni tuote paikallisessa Prismassa suhteessa Suomen hintoihin oli kilon purkki ketsuppia, vain 21 senttiä! Sanoisin jo edulliseksi. Hauska vertailla ja katsella elintarvikkeita ja verrata Suomen tarjontaan. Esim. säilykeruuat ovat siellä enimmäkseen lasipurkeissa kun meillä taas peltitölkeissä. /merkki-erkki

2017

Onko Tallinnassa vielä kauppaa, mistä saa tosi isoja vaatteita ja varsinkin housuja ja t-paitoja? /xxl koko

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.