logo
Viiniravintola
Tervetuloa hyvän viinin ja purtavan pariin.

Ravintolat Tallinnassa ja virolainen ruokakulttuuri

Tällä sivulla ruokaillaan Tallinnan ravintoloissa, pohditaan tallinnalaisen ruokakulttuurin olemusta, päntätään baarien a,b ja c, harkitaan tippausta ja lopuksi piipahdetaan kahvilla kahvilassa.

Tallinnan parhaat ravintolaseudut

Tallinnassa ravintoloita löytyy erityisen hyvin Tallinnan vanhastakaupungista, jossa onkin kaikenlaisia ruokia tarjoavia ruokapaikkoja. Viru-aukiolta miltei Viru-hotellin edestä lähtevä Viru-katu on usein ensimmäinen katu, jolla vanhassakaupungissa kävellään, ja tämän kadun varrelle on viime vuosina ja etenkin kahden viime vuoden aikana tullut korkeatasoisia ja usein hintavia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat kaikenlaisia ruokia suomalaisista baariruoista australialaisiin pihveihin ja keskiaikaisiin aterioihin. Keskiaikaisia aterioita on lisää tarjolla Viru-kadun päässä, missä Raatihuoneen vaiheilla on useita keskiaikaisia ruokia myyviä ravintoloita, joista uusin on itse Raatihuoneen yhteyteen torin puolelle tullut itsepalvelupiste.

Raekoja plats eli Raatihuoneentori on kaikkien tuntema ravintoloiden suosima alue, joka on kesäaikaan terasseja täynnä ja jossa kuten Viru-kadullakin viihtyvät aterioimassa miltei yksinomaan turistit. Ateriat ovat sekä itse aukiolla että sen välittömässä läheisyydessä hintavia, usein Suomen hinnoissa tai jopa ylikin, mutta edullisempia ravintoloita ja kahviloita tulee vastaan, jos lähtee kulkemaan poispäin aukiolta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä kauempana aukiosta ravintola sijaitsee, sen parempi hintalaatu-suhde sillä yleensä on.

Paljon ravintoloita vanhassakaupungissa lähellä Raatihuoneenaukiota on etenkin Pikk-Jalg -kadulla, joka johtaa Toompean mäelle. Tämä Aleksanteri Nevskin kirkosta ja eduskuntatalosta tuttu alue on sekin varsin hyvä aterialle, joskin siellä monet paikat ovat vähän hienompia ja kalliimpia, mutta tarjoavat sitten kyllä erittäin hyviä ruokia ja palvelukin pelaa monella kielellä.

Paljon ravintoloita vanhassakaupungissa on myös lähellä Raatihuoneentoria olevilla Uus-, Vene-, Pikk- ja Lai- kaduilla, joista etenkin Uus on hyvin monipuolinen ja sen varrella voi syödä niin korkeatasoisia paikallisia ruokia kuin afrikkalaisia herkkujakin. Pikk-kadulla sijaitsee kaikenlaisia paikkoja teksasilaisesta kreikkalaiseen ja tietenkin Hell Hunt -baariin, joka tarjoaa suomalaisille hyvin maistuvia ruokia yömyöhään. Lai- ja Vene-kaduilla on paljon korkeatasoisia ravintoloita, joiden joukkoon kuuluu venäläisiä ja italialaisia ravintoloita.

Raatihuoneentorin toisella puolella vanhassakaupungissa on ravintoloita melkoisesti myös Nigulisten kirkkoa ympäröivillä kaduilla, etenkin Harjun, Rataskaevun ja Rüütlin varrella. Nämä ovat varsin monipuolisia katuja, niin että niiltä löytyy kaikenlaista tasokkaista kalaravintoloista olutbaariin ja edullisiin vaihtoehtoihin.

Hyvin lähellä näitä katuja Suur-Karja on jo pitkään toiminut yhtenä suomalaisten pääasiallisista juhlimiskaduista koko kaupungissa. Kadun varrella on myös ravintoloita ja monet baarit tarjoavat ruokia nekin, ja täällä voi syödä myöhäänkin illalla ja jopa keskellä yötä. Paljon baareja ja ruokapaikkoja on myös läheisillä kaduilla, kuten Väike-Karja, Sauna ja Müürivahe, ja varsinainen pääkallopaikka tällä suunnalla on Soprus-elokuvateatterin vieressä, jossa edellämainittujen katujen lisäksi Vana-Posti -kadulla on joka vuosi uusia ravintoloita mutta myös vanhoja suosikkeja.

Vanhankaupungin ulkopuolella on melkoisesti ravintoloita nykyisin, ja nykyään kun Tallinna on kaupunkina vähintäänkin yhtä turvallinen paikka kuin Helsinki, kannattaa Kesklinn-keskustan katuja mittailla myös uudella puolella. Suomalaisille tuttu katu on Mere pst -puistokatu, joka johtaa satamasta Viru-aukiolle vanhankaupungin eteen ja jonka varrella on etenkin sataman puolella kaikenlaisia ravintoloita nykyisin, joista yksi uusimpia on Mannerheim-ravintola. Rotermannin korttelissa on lisää ruokapaikkoja muuallakin kuin aivan kadun vieressä, ja lisää ravintoloita, jotka tosin tarjoavat vähemmän juhlavia aterioita, on sataman yhteydessä olevissa kortteleissa.

Viru-keskuksen tienoo on tunnettu ateriointipaikka suomalaisille, ja etenkin talven kylminä kuukausina itse keskuksen ravintolat ovat suosittuja niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Viru-keskuksen vieressä ja lähikaduilla on paljon lisää ravintoloita, usein hyvin lyhyen matkan päässä Viru-hotellilta. Maneezi-katu esimerkiksi on heti seuraavana katu Viru-keskuksen jälkeen ja sen varrelta löytyy baareja ja ravintoloita, kuten autenttinen kaukaasialaisia ruokia tarjoava ravintola. Maneezin ohi kulkeva Narvan maantie on tätäkin parempi ravintolakatu, etenkin jos kulkee muutaman sata metriä poispäin Viru-hotellilta. Tämän kadun varrella ja lähellä on edullisia ruokapaikkoja, kuten neuvostoajoista samanlaisina pysytellyt kahvila Narva, josta saa hyviä ruokia, ja kadun varrella on nin tuttuja kuin eksoottisiakin vaihtoehtoja.

Toisella puolella Viru-keskusta, Tammsaaren puiston takana on sielläkin hyvä määrä ravintoloita ja baareja, joista monet tarjoavat Tallinnassa kuten kahvilatkin varsinaisia aterioita. Estonia-puistokadun varrella, alkaen Viru-keskuksesta mutta vanhastakaupungista katsottuna Tammsaare-puiston takana on lukuisia ravintoloita. Viereisellä Kaubamaja-kadulla, vastapäätä Kaubamajaa puolestaan sijaitseva Energia -kahvila on puolestaan edullinen paikka maistella ruokia ja juomia neuvostoaikojen tunnelmissa.

Muualla Tallinnassa on ravintoloita siellä täällä, eikä niihin juuri kannata lähteä jos ei ole tarkkaa tietoa ravintolasta ja sen osoitteesta. Poikkeuksen muodostaa nykyisin Kalamaja, missä ravintoloita on heti sataman jälkeen, Kalasadamassa jossa on kalaruokia tarjoava terassi ja muitakin vaihtoehtoja. Siltä lähtevä Kalaranna-rantapromenadi on parin ravintolan koti, unohtamatta Patarei-vankilan buffettia, joka on auki toukokuusta syyskuulle. Lisää ravintoloita ja baareja on Vana-Kalamaja -kadun varrella ja sen liepeillä, mutta alueella on toistaiseksi melko vähän ravintoloita. Mikäli mielii valita ateriansa monen vaihtoehdon joukosta Kalamajasta, kannattaa siirtyä Vana-Kalamaja -katua pitkin kohti vanhaakaupunkia.

Kalamajan pääasiallinen ravintolatienoo on heti Vana-Kalamajan päässä, vanhankaupungin Suur-Kloostri -kadun edessä missä on Balti Jaam -rautatieasema ja värikäs tori. Vana-Kalamaja -kadun päässä oleva katu eli Kopli on nykyisin varsin hyvä katu ravintoloidensa puolesta, sillä sen varrelta löytyy kaikenlaista pikaruoista kaukaasialaisiin ruokiin ja kevyitä ruokia tarjoavaan kahvila-ravintolaan. Itse aseman yhteydessä on kaikenlaisia ruokapaikkoja ja -pisteitä, kuten hampurilaisravintola, pizzaravintola, paikallisten suosima itsepalveluravintola ja runsaasti värikästä menoa.

Lisää tietoa ravintoloista

Tallinnan Turismi-info listaa www-sivuillaan Tallinnan ravintoloita tyypin mukaan luokiteltuna. Toinen vastaava palvelu on Viroinfon ravintolaluetttelo.

Viron parhaat ravintolat

Virolaiset ravintola-asiantuntijat äänestävät vuosittain, mitkä ovat Viron parhaat ravintolat. Vuonna 2012 suurin osa niistä sijaitsi edelleen Tallinnassa, ja kärkikaartiin kuuluivat mm. Telegraaf-hotellin Tchaikovsky, Chedi ja Leib Resto & Aed.

Baarit ja oluet

Tallinnassa matkaaja ei joudu taivaltamaan pitkään kohtaamatta baaria. Myös olut on vielä verrattain edullista. Liian humaltuneita katsotaan kuitenkin karsaammin kuin Suomessa. Baarien henkilökunta on usein myös verrattain nuorta, mikä merkitsee kahta asiaa. Tilauksen esittäminen suomeksi ei välttämättä onnistu vaan Viroa tuntemattoman kannattaa turvautua englantiin. Toiseksi, tilauksen toimittaminen voi viedä aikansa. Lisäksi, Tallinnan baareissa on vielä näkyvissä jäänteitä neuvostoajan baaribyrokratiasta, jossa tehtävät on tarkkaan jaettu henkilökunnan kesken. Osa ottaa vastaan tilauksia, toiset siivoavat lattioita, kolmannet tiskaavat tuoppeja, jne. Kaikki tiskin takana eivät siis välttämättä voi ottaa vastaan tilauksia.

Baaritiskillä oluen ystävä joutuu tekemään valinnan. Hän joutuu valitsemaan helen ja tumen välillä. Hele on vaaleaa olutta ja tume tummaa. Viron juoduimpia oluita on jo legendaarinen Saku Originaal. Se on lager-tyyppinen virolainen olut, jota on tarjolla lähes poikkeuksetta kaikissa ravintoloissa ja baareissa. Muita suosittuja kansainvälisiä olutmerkkejä on myös usein tarjolla.

Viinien ystäville vinoteekit tarjoavat oivan paikan viettää hetki hyvän viinin äärellä samalla nauttien myös pientä purtavaa. Vinoteekkien henkilökunta tuntee tarjolla olevat viinit hyvin, osaa kertoa niistä tarkemmin ja suositella kunkin makuun sopivia viinejä.

Juomaraha

Virolaiset itse jättävät harvoin juomarahaa eivätkä Tallinnalaiset tarjoilijat yleisesti odota saavansa sitä. Jos kuitenkin haluat antaa tipin, juuri kukaan asiakaspalvelija tuskin kieltäytyy siitä. Älä kuitenkaan tee tipistä liian suurta numeroa ja jos päätät tipata, tippaa asianmukaisesti äläkä vain kukkaron pohjalla pyörivillä pikkukolikoilla.

Kahvilat

Neuvostoaikoina kahviloissa vetelehtiminen oli yksi harvoista ajanviete- ja huvittelumuodoista, joihin kaikilla oli varaa. Ei siis ihme, että Tallinnan kahvilakulttuurilla on pitkät ja vahvat juuret. Tallinna on kuitenkin muutoksen kourissa eivätkä kahvilat ole välttyneet tältä. Viime vuosina Tallinnaan on perustettu lukuisa joukko turisteille ja uusrikkaille suunnattuja trendikahviloita, joiden hintataso on moninkertainen vanhojen hyvien aikojen kahviloiden hintoihin nähden. Matkaajille tyylipuhtaiden kahviloiden erottaminen baareista on myös haaste sinänsä, sillä monet kahvilat tarjoavat myös alkoholia ja ruokaa siinä missä monet baarit tarjoavat kahvilatuotteita.

Jos olet kiinnostunut hörppäämään kahvit yli 200 vuotta vanhassa kahvilassa, tämä onnistuu astumalla sisään Maiasmokk-kahvila-konditoriaan. Maiasmokk, joka tarkoittaa suomeksi herkkusuuta on Tallinnan vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista kahviloista. Lähes kaikki Tallinnalaiset tuntevat Maiasmokk-kahvilan ja sen näyteikkunan komeita herkkuja, leppäkerttukakkuja, marsipaanitaloja jne. jo monet sukupolvet ovat ihailleet vesi kielellä. Vaikka Maismokk on Tallinnan iäkkäin kahvila se on hivenen yllättäen myös yksi kaupungin edullisimmista kahviloista.

Tunnelmia vuodelle 2010

Varsinaisia uusia ravintoloita Tallinnaan ei sitten laman alkamisen ole paljoa tullut. Perinteiset ruokapaikat ovat nekin muuttuneet ja monet ovat laman myötä alkaneet tarjota entistä edullisempia lounaita, joita mainostetaan näyttävästi ravintoloiden ulkopuolella. Harvat uudet ravintolat eivät nekään enää takavuosien tavoin ole pelkästään kansainvälisiä vaan myös Viron omat ruokaperinteet ovat pääsemässä esiin. Lisää muutoksista voit lukea Tallinnan uutuuksia 2009-2010 käsittelevästä jutusta.

Teksti: Peter Forsberg & Pieni matkaopas
Päivitetty: 2012/10

Lukijoiden kommentteja

2010

Kloostri Ait Vene-kadulla (pikkasen matkaa Controventosta eteenpäin oikealla puolella), hyvä ruoka ja palvelu, tilava ja viihtyisä miljöö, sohvat kutsuvat vaikka pelkän drinkin nauttimiseen ja sateisina päivinä aina takassa tuli. Mustallamäellä Rucola-ravintola Ehitajate tee 114, jossa kerran käytyäni on yhdet kaupungin parhaimmat italialaiset safkat. Vaatii tosin vähän vaivaa sinne menoa varten, mutta sen väärtti ja lounasaikaan tosi täynnä, paikallisten yritysten väkeä. /Minna

Kreikkalainen ravintola Pik-kadulla vanhassa kaupungissa oli myönteinen yllätys. Kuuden hengen perheseuruettamme epäilytti ensin paikan tyhjyys, mutta uskaltauduimme kokeilemaan. Parasta oli ruuan laatu. Ilmeisesti kaikki valmistettiin alusta saakka (aikaa kului runsaasti ja olimme lähes ainoat asiakkaat). Henkilökunnasta näimme vain tiskin takana piileskelevän ujon tytön, joka kävi tuomassa tilauksemme. Meitä oikein harmitti, ettei tämä ravintola osannut tuoda esiin osaamistaan. Ruoka oli erinomaista. Sopii ihmisille, jotka eivät kaipaa hälinää. /Tuomas

2011

Jos haluaa vähän fiinimpää, mutta kohtuuhinnalla, niin Viron 50 parasta ravintolaa listan kakkonen eli Ribe, Venekadulla on todella hyvä! Viimeksi söin siellä erinomaista jänisrisottoa. Nyt listalla näyttäisi olevan mm. ankkaa. Olen menossa sinne nyt uudestaan. /Siru

Etsimme virolaista ruokaa tarjoavaa ravintolaa, päädyimme "Liisu juures"-nimiseen Raatihuoneen torilla. Virolaista... ja katin kontit. Kaiken lisäksi tilaamamme "pihvi" oli elämämme surkein. 15 eurolla sai tulitikkuaskin kokoisen lihapalan, vähän perunaa ja parsakaalia. Viereinen amerikkalinen seurue suuttui niin että jätti ruoan pöytään, maksoi toki laskunsa ja poistui. Tämä tapahtui 1.8.2011 /Setukainen

Limoncello Ravintola Vene kadulla - hyvä ruoka ja palvelu. Kaupungin parhaimmat italialaiset ruoat. /Pekka

Kävin ystävien kanssa ravintolassa Maikrahv Raatihuoneen torilla. Otimme Raatiherran syöminkin ja ruoka oli rajattomasti. Ruoka ja palvelu oli mitä parhainta ja nyt voin todellakin lämpimästi suositella sitä ravintola kaikille. /Anja

2012

Tuolta löytyy hyviä ravintoloita ja mikä parasta niihin on tosi helppo tehdä pöytävaraus tuon palvelun kautta. http://www.tableonline.fi/ravintolat/tallinna/kaikki-ravintolat /Gourmantti

Olimme kymmenhenkinen seurue elokuussa Tallinnanmatkalla ja suunnittelimme ruokailupaikkaa. Guide lehdessä oli saksalaisravintola SCHNITZEL HAUS -ravintolan mainos, jossa luvattiin hyvää ruokaa ja elokuussa leikkeen tilaajille ilmaiseksi lasillinen marjalikööriä. Annoksessa liha oli kyllä hyvää mutta perunat täysin kylmiä. Syötyämme kysyimme mainoksessa luvattua marjalikööriä. Tarjoilija ilmoitti, että ei ole. Kun vielä asiaa kysyimme tarjoilija muuttui kielitaidottomaksi. Enää emme erehdy samaan ravintolaan. Pettää voi vain kerran. /petetty

2013

Limoncello Vene kadulla - pitkä odotusaika ruokien välillä, lämpimät tulivat seurueelle eri aikoihin, osa jäähtyneinä ja osa tilauksesta oli unohdettu. Ruoka ei meidän pöydässä saanut kehuja. /Marja

Kävimme Vapun tienoilla Leib Resto & Aed'ssa, Bocca'ssa ja Vanaema Juures. Ehdottomasti paras näistä oli Bocca. Oma annokseni "Black spaghetti with grilled prawns and scallop in spicy fresh tomato sauce" oli aivan loistava. Paikan modernin sisustuksen ei pidä antaa hämätä, sillä ruoka on todella hyvää ja palvelu pelaa. Leib Resto & Aed' sisustus on hiukan pelkistetty, ruoka oli hyvää. Hyvä viinilista ja asiantunteva tarjoilu. Nämä kaksi paikkaa ovat aika lähekkäin, mutta eivät aivan raatihuoneen torin kupeessa. Lähepänä Raatihuonnen toria sijaitseva Vanaemä Juures on ilmeisesti suosittu turistipaikka. Ei ollut minun makuuni. /Jorma

Vennad, Vene 6. Lämmin tunnelma. Herkullinen ja esteettinen ruokaelämys. Huikean hyvä, kielitaitoinen palvelu. Suosittelemme. /äidit iltapalalla

Miksi mennä syömään vanhaan kaupunkiin, kaikki tietää, että siellä usein ruoka on ylihinnoiteltua, palvelu huonoa ja odottaa saa. Esim. Narva maantien alussa, ihan lähellä Viru-keskusta on Zebra, Lounge Tallinn ja monet muut missä käyvät myös paikalliset ja hinta laatu suhde paikallaan. /tallinna

Kävimme 11.9.2013 päiväkäynnillä Tallinnassa. Vanha kaupunki on viehättävä paikka ja ajatuksemme oli kauniina syyskuun päivänä vielä ruokailla jollain Raatihuoneen torin terasseista. Poikkesimme Ravintola Kaerajaniin. Ruoka oli täydellinen pettymys, vanhaa, kuivaa ja mautonta. Täydellinen turistin huijaus. Jaan tämän kokemuksen teille, jotta vältytte pettymyksiltä. Ikävä kyllä, vähän saman suuntaisia kokemuksia on kertynyt jo muistakin Raatihuoneen torin ravintoloista. /Ekku

Saatiin sataman läheltä bensa-asemalta tosi hyvät kebab-annokset, suosittelen pikkunälkään. Sekä haettiin kaupasta edulliset jälkiruoka pullat ja leivokset 1,80e oli sacherleivos sekä sieltä sai automaatista suklaakahvia, joka oli törkyhyvää. Petrin pizza on edullinen ja hyvä, mutta vanha kaupunki on snobeille tehty annokset maksaa ja jää nälkäkin vielä. Lidoa en ehtinyt testaamaan joten jää ensi kerralle.. <3 /Rita

Kertokaa parhaat Mättöpaikat! Ja edulliset olutpaikat! Lidossa käynyt joskus. /Jartsa

2014

Joulun välipäivät, perjantai-ilta noin 22.15 Venned. (Vene 6). Lähes tyhjä. Pippuripihvit kahdelle. Liha OK, mitä nyt leikattu väärään suuntaan, olemattomat lisukkeet, pippuri puuttui lähes täysin. Pyysimme pippuria ja soija-kastiketta, tuli balsamicoa.
Huonosti suomea puhuva tarjoilija oli itseriittoisuudessa epämiellyttävä, mahdollisesti juovukkeessa? Juomalasit täysin likaiset. Saattoi olla, että kokki oli poistunut viikonlopun rientoihin ja ammattitaidoton keittiötyttö oli hoitanut kokin homman. Pettymys hintaan nähden. /Hessu

Olen viimeksi käynyt Virossa joskus 90-luvun puolessa välissä. Tällöin itäblokkimainen paikka pienen paikkakunnan tyttöä jännitti. Juurikaan en niiltä reissuilta muista. Nyt kun kävin paikallisten ystävien opastamana niin sen jälkeen voin suositella Telliskiven aluetta. Siellä on mainioita ja edullisia ravintoloita. Samaisella alueella sijaitsee monia paikallisten suosimia hyviä rentoja pubeja sekä mukavia pieniä käsityöliikkeitä, joissa on loistava ja asiantunteva palvelu. /Laura

Kaksi hyvää paikkaa Tallinnassa: Texas ja Hellhunt. Molemmat Pikk-kadulla melkein peräkäin. Löytää helposti, mutta ei mitään turistirysiä. Todella hyvää sapuskaa kohtuuhintaan ja mukava pubitunnelma. Molemmat toimii niin olut- kuin mättöpaikkanakin. /Tomppa

Tallinnan matkaajien varten on valmistettu laadukas Virossa sijaitseva palvelu: https://www.vabalaud.ee/fi/ravintolat/tallinn, jossa voit katsoa ravintoloita ja helpposti varata pöydän, siellä on myös paljon upeita valokuvia ja yksityiskohtainen haku. Jos ei ole vapaita pöytiä, sitten palvelun työntekijäät voivat suositella sinulle uutta ravintolaa. Niin minä kävin CRU-ravintolassa. Suosittelen tätä palvelua. /daisy

Tallinnan keskustassa ravintoloitten hinnat ovat karanneet täysin hallinnasta. Juomat ja ruoka ovat useimmissa paikoissa jo kalliimpia kuin Suomessa. Ravintoloitten sisäänheittäjät häiritsevät kadulla kulkijoita aggressiivisesti ja tyrkyttävät lappujansa. Käytiin nyt Oliverissa syömässä ja se tuntui kohtalaiselta paikalta, mutta hintaa oli reippaasti.
Balthasarissa hinnat tuntuivat olevan vielä korkeammat ja ruokakin keskinkertaista. Laskusta ei saatu vaihtorahoja takaisin, koska mumiseva tarjoilija ei antanut niitä takaisin, ja ei sitten viitsitty alkaa niitä kerjäämäänkään. Täytyisi olla aina tarkkana ja ottaa kaikki vilungit huomioon.
Tallinnan laivoillakin juomien hinnat ovat tosi korkeita ja laivalippujen hinnat sietämättömät, 4 ihmistä ja auto edestakaisin maksaa Siljallakin 470€. Pelkkä rapakon ylitys. /Viimeinen matka

Mä olen tykännyt Solaris-keskuksessa olevasta Lidosta eniten! Se on hyvä ruokarajoitteisille tai pieniruokaisille, kun on helpompaa koostaa itse sopiva annos. /Veera

2015

Vaimon kanssa ruvennut kehittymään nyt alkuvuodesta tällainen pieni harrastus, että käydään vähintään kerran viikossa ulkona syömässä kaksistaan, useammin mikäli vain ehtii. Ei olla vielä kertaakaan samassa ravintolassa toistamiseen vierailtu ja se onkin ollut yllättävän virkistävää, kun pääsee tutustumaan ravintoloiden erilaisiin miljöisiin ja ruokiin.

Testattiin tossa vaimon kanssa viimeisimpänä Tallinnassa ravintola Scheelin antimia viime lauantaina. Ravintolassa oli väkeä kohtuullisesti, mutta rauhassa sai kyllä olla ja tarjoilu pelasi oikein hyvin. Ankan fileet kummallekkin, pullo viiniä, minulle jälkiruoaksi Crème brûlée ja vaimolle maistui suklaakakku jonkinlaisella sorbetilla. Ruoat kaiken kaikkiaan laadukasta ja maukasta. Lompakko keveni n. 60 eurolla, joka ei paljoa ole onnistuneesta illallisesta. Mukavan elegantti paikka syödä Vanhan kaupungin ytimessä ja suosittelen ehdottomasti käymään.

www.tableonline.fi Tätä kautta ollaan suurin osa varailtu. Onhan se helpompi kun heti näkee, että onko tilaa vai ei niin ei tarvii jokaseen ravintolaan erikseen rimpautella.

Huomenna otetaan Ribe kokeiluun. /Anttoni Böyrdain Tallinnassa

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.