COVID-19

Matkan peruminen tai siirtäminen koronaviruksen takia

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020, jonka johdosta mm. THL Suomessa katsoo koko Euroopan olevan aluetta, jolla koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut. Samalla Ulkoministeriö ilmoitti lopettavansa maakohtaisten suositusten julkaisemisen liittyen koronavirukseen, minkä jälkeen maatiedotteissa palataan pelkästään kunkin maan yleisen matkailuturvallisuuden käsittelemiseen. Monien matkailualan toimijoiden muutos- ja peruutusehdot ja vakutuusyhtiöiden korvausehdot ovat kytköksissä Ulkoministeriön kehoituksiin koskien matkustusta, joten asialla on merkitystä myös matkailijan kuluttajansuojan takia.

Kaikkea matkustamista Suomesta ulkomaille suositellan välttämäään. Monet maat ovat asettaneet myös maahantulokieltoja tai alkaneet soveltaa karanteenikäytäntöjä maihin saapuville henkilöille. On todennäköistä että vastaavia kieltoja nähdään vielä lisää. Tilanne elää jatkuvasti, ja jokaisen matkansa ja majoituksensa jo varanneen on tärkeä seurata matkanjärjestäjänsä, THL:n ja ulkoministeriön viestintää.

Tällä sivulla käydään läpi matkailualan toimijoiden ohjeistuksia ja käytäntöjä liittyen koronavirukseen ja matkojen siirtämiseen ja perumiseen.

Hyödyllinen palaute, vinkit ja hyväksi havaitut ohjeet ovat tervetulleita sivun alalaidan palautelomakkeen kautta.

Aluksi tärkeimpiä linkkejä:

THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivu koronaviruksesta

Ulkoministeriön sivu koronaviruksesta

WHO:n ajantasainen kartta koronavirustapausten määrästä eri alueilla

Matkustajien kuluttajansuoja

Matkatoimistosta matkapaketin ostaneella on erilaiset mahdollisuudet matkan siirtoon tai perumiseen ja rahojen takaisin saamiseen kuin henkilöllä, joka on varannut itse majoituksen ja kuljetukset kuten lennot tai laivamatkan. Pakettimatkan varanneen kuluttajan perusoikeuksiin kuuluu oikeus peruuttaa matka ennen matkan alkua kunhan hän maksaa peruutusmaksun. Peruutusmaksun määrä on riippuvainen siitä, miten hyvissä ajoin ennen matkan alkua peruutus tehdään ja tästä riippuen matkustaja voi joutua maksamaan mitä tahansa pelkistä toimistokuluista aina enimmillään lähes koko matkan hintaan. Kuluttajan kannalta myönteistä on, että monet matkatoimistot ovat koronaviruksen myötä höllentäneet matkojensa peruuttamista ja siirtämistä koskevia ehtoja. Eri toimijoiden välillä on kuitenkin eroa esimerkiksi siinä, miten kauas tulevaisuuteen ajoittuviin matkoihin laajemmat muutos- ja peruutusehdot yltävät. Joillain toimijoilla matkan muuttamisen ehdot ovat joustavampia vain jos matka tapahtuu jo maaliskuussa, toiset soveltavat väljempiä ehtoja myös huhtikuulle ajoittuviin matkoihin.

Vallitseva tilanne on silti monelle matkanjärjestäjällekin uusi, ja monien käytännöt ja ratkaisut tuntuvat muuttuvan sitä mukaa kun tilanne kehittyy. Tällaisessa epävakaassa tilanteessa, matkustajan on tärkeää olla itse aktiivinen tiedon hankkimisessa ja pysyttävä matkanjärjestäjien tiedotuksia seuraamalla ajan tasalla siitä, miten asiat etenevät. On myös tärkeää, että matkustaja varmistaa, että matkanjärjestäjällä on hänestä oikeat ja ajantasaiset yhteystiedot siltä varalta, että häneen pitää saada yhteys matkaa koskevissa asioissa. Monien matkanjärjestäjien asiakaspalvelu on tällä hetkellä hyvin ruuhkainen, yhteydenotot tapahtuvat enimmäkseen sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Kuluttajavirasto: Matkapaketit ja kuluttajasuoja

Kuluttajavirasto: Tietoa matkailijan kuluttajansuojasta

Mitä matkavakuutus korvaa jos matka peruutetaan koronaviruksen takia

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on antanut ohjeita koskien matkavakuutuksesta saatavaa korvausta jos matka perutaan koronaviruksen takia tai jos matkailija sairastuu matkan aikana tai joutuu karanteeniin. Oleellinen ohjeista johdettava viisaus on, että mitään yleistä linjausta ei ole vaan vakuutusehdot vaihtelevat eri vakuutusyhtiöiden välillä ja ne kannattaa käydä läpi henkilökohtaisesti vakuutusyhtiön kanssa. Hyvä on myös tiedostaa, että esimerkiksi kotivaakutukseen kuuluvan matkavakuutuksen lisäksi kuluttajalla voi olla voimassa muitakin matkavakuutuksia esim. ammattiyhdistyksensä tai käyttämänsä luottokortin puolelta, joiden kattavuus on niinikään järkevää selvittää.

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan ohjeita koskien koronaviruksesta johtuvaa matkan peruuttamista

Matkanjärjestäjät ja vakuutusyhtiöt hyödyntävät matkojen perumisen ja korvauksen saamisen käytännöissään Ulkoministeriön matkustustiedotteita. Monissa vakuutusyhtiöissä korvauksen ehtona on, että UM on nostanut ko. maan riskitasoa. Ulkoministeriön luovuttua yksittäisten maiden turvallisuustilanteiden päivittämisestä koronavirustilanteen pohjalta tilanne on muuttunut tältä osin epäselvemmäksi. Ulkoministeriön kanta asiaan on, että vaikka matkustustiedotteita hyödynnetäänkin vakuutusyhtiöiden ehdoissa, niitä ei laadita tätä tarkoitusta varten, ja asian ongelmalliseksi kokevan vakuutuksenottajan on syytä käydä asia läpi vakuutusyhtiönsä kanssa.

Ulkoministeriön sivu, jolla on kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Finnair

Finnair julkaisee sivuillaan tietoa koronaviruksen vaikutuksista Finnairin lentoihin. Yhdysvaltojen asettama matkustuskielto Eurooppalaisille on luonnollisesti johtanut lentojen peruuttamiseen. Tilanteessa, jossa Finnair peruu lentonsa he ottavat yhteyttä matkustajaan tekstiviestitse tai sähköpostise, mikäli asiakkaan yhteystiedot ovat Finnairin tiedossa. Peruutusten suuren määrän takia viestit kuitenkin lähetetään vaiheittain, joten matkustaja voi saada tiedon lentonsa peruutuksesta joidenkin päivien viiveellä. Peruutuksen jälkeen matkustajalla tarjotaan mahdollisuus siirtää lentonsa pisimmillään marraskuulle, hakea hyvitystä lentolipuista tai yhteistyössä Finnairin kanssa pyrkiä löytämään vaihtoehtoisen tavan matkustaa kohteeseen.

Muiden lentojen osalta Finnair on löyhentänyt lippujensa muutosehtoja. Näistä kerrotaan tarkemmin Finnairin sivuilla, mutta yhteenvetona, matka-ajankohtaa voi siirtää ilman muutosmaksua aina kuluvan vuoden marraskuulle asti. Tämä ei kuitenkaan koske matkanjärjestäjien asiakkaita, mukaan lukien Finnair Holidays ja Aurinkomatkat. Muutos on myös tehtävä huhtikuun loppuun mennessä. Oikeus lipun hinnan takaisinmaksuun on riippuvainen lipputyypistä.

Finnairin yleisimmät kysymykset koronaviruksen vaikutuksista yhtiön lentoihin

Tallink Silja

Tallink silja antaa sivujensa Ajankohtaista-osassa ohjeita koronavirukseen ja matkustamiseen liittyen. 13.3. päivätyn ohjeen mukaan yksityisasiakkaat voivat siirtää huhtikuun loppuun asti tehdyt matkavaraukset ilman muutoskuluja korkeintaan kuluvan vuoden loppuun. Muutos on tehtävä viimeistään 24h ennen laivan lähtöä. Tämä koskee yksityisasiakkaita. Alkuperäinen matka-ajankohta ja matka-ajankohta siirron jälkeen vaikuttavat siihen, tuleeko asiakkaalle maksettavaksi matkojen välisen hinnan erotus. Tarkemmat tiedot matka-ajankohdan vaikutukista tähän selviävät Tallink Siljan ohjeesta.

Jos matkustaja haluaa peruuttaa matkansa, 13.3. päivätyn Tallink Siljan ohjeen mukaan peruutuksiin sovelletaan tavanomaisia peruutusehtoja.

Tallink siljan ohje koronavirukseen ja matkustamiseen liittyen

Aurinkomatkat

Aurinkomatkat on perunut valmismatkoja perustuen matkustuskieltoihin ja suosituksiin. Matkoja on peruttu esimerkiksi Yhdysvaltoihin, Israeliin, Vietnamiin ja Italiaan. Peruttuja matkoja varanneille hyvitetään matkan hinta. Jos matkustaja haluaa itse perua matkansa, tähän sovelletaan Aurinkomatkojen 10.3. linjauksen mukaan normaaleja Aurinkomatkojen muutos- ja peruutusehtoja. Aurinkomatkat seuraa tilanteen kehittymistä ja he tiedottavat mahdollisista uusita peruutuksita sivuillaan.

Aurinkomatkojen tiedotteita koronaviruksen vaikutuksista matkustukseen

TUI

TUI ilmoittaa noudattavansa Ulkoministeriön suosituksia määritellessään matkustajan oikeutta peruuttaa matkansa. Matkan peruminen ilman kuluja on mahdollista siinä tapauksessa, että Ulkoministeriön virallisessa matkustustiedotteesa suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista johonkin kohteeseen. Muussa tapauksessa voimassa ovat normaalit muutos- ja peruutusehdot. Siinä tapauksessa, että TUI peruuttaa matkan johonkin kohteeseen, asiakkaaseen ollaan peruutuksesta yhteydessä.

Lisätietoa

Vakuutusyhtiöiden ohjeita liittyen koronavirukseen

IF: Koronavirus huolettaa – miten matkavakuutus auttaa

Lähitapiola: Tietoa koronaviruksesta ja matkavakuutuksesta

Pohjola: Koronavirus ja matkustajavakuutus

Turva: Matkustajavakuutus ja koronavirus

Ulkoministeriön matkustustiedotteet

Ulkoministeriön matkustustiedotteita ei kannata käydä katsomassa miettiessään, miten turvallisia kohteita yksittäiset maat ovat koska UM ei enää päivitä niitä koronavirustilanteen osalta. Maakohtaisissa matkustustiedotteissa käsitellään ainoastaan maan yleistä turvallisuustasoa matkailijoiden kannalta, kuten UM Twitter-viestissään 12. maaliskuuta totesi.

Sivua päivitetään.
Muokattu viimeksi: 13.3.2020

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti