Bremenin-matkat, lennot ja saapuminen perille

Bremeniin niin lentäen, rautateitse kuin linja-autollakin saapuvan on erittäin helppo siirtyä asemilta ydinkeskustaan tai muualle kaupunkiin. Lentoasema sijaitsee lähellä keskustaa, ja sieltä kaupunkiin siirtyminen on nopeaa ja edullista.

Bremen on omatoimimatkailijoille erinomainen kaupunkilomakohde, jonne edullisinta on siirtyä lentäen Tampereelta. Bremeniin voi myös mennä matkatoimiston järjestämälle matkalle, joka tosin on hintavampi ja vähemmän joustava ratkaisu kuin omatoimimatka.

Lentoasemalta muualle kaupunkiin

City Airport Bremen -lentoasema [kartalla] sijaitsee lyhyen matkan päässä keskustasta, ja sen ja keskustan välin voi edullisesti ja nopeasti kulkea 10 minuutin välein kulkevalla raitiovaunulla numero 6. Se kulkee 10 minuutissa matkan ydinkeskustaan, missä keskeinen pysäkki on esimerkiksi Domsheide. Ydinkeskustasta se jatkaa päärautatieasemalle (Hauptbahnhof) ja siitä edelleen yliopistolle.

Raitiovaunun lisäksi lentoasemalta kulkee linja-auto numero 52 puolen tunnin välein Huchtingiin ja Kattenturmiin. Matka lentoaseman ja keskustan välillä maksaa aikuiselta 2,70 euroa, lapsilta 1,40 euroa, ja lipun voi ostaa automaatista tai raitiovaunusta. Niiden, jotka haluavat käyttää enemmänkin julkisia saman vuorokauden aikana, kannattaa heti sijoittaa pidempikestoiseen lippuun. Eri liikennevälineiden aikatauluja voi tarkastella BSAG:n sivuilta.

Taksilla voi myös kulkea lentoaseman ja muun kaupungin välin. Matka useimpiin keskustan osiin taittuu korkeintaan 20 minuutissa ja maksaa noin 10 euroa.

Yksityisellä, shuttle service -tyylisellä kyydillä muualle mieliville paras vaihtoehto Bremenissä on Luftibus, jolla voi kulkea paitsi muualle kaupunkiin myös läheiseen Oldenburgiin.

Bremenin lentoaseman sivut kertovat aseman ja keskustan välillä siirtymisestä.

Rautatieasemalta muualle kaupunkiin

Bremen Hauptbahnhof (Bremen Hfb) [kartalla] sijaitsee hivenen syrjässä keskustan pääosista, mutta aseman vieressä on kohtuuhintaisia majapaikkoja ja muutama nähtävyys. Sen lähistöllä on hyvä yöpyä, ja kun täältä haluaa muualle kaupunkiin, voi tästä kävellä ydinkeskustaan vartissa tai sitten kulkea usealla eri raitiovaunulla mihinpäin kaupunkia sitten haluaakaan mennä.

Linja-autoasemalta muualle kaupunkiin

Jos Bremeniin saapuu muualta Saksasta tai Euroopasta linja-autolla, ovat linja-autoaseman laiturit päärautatieaseman vieressä olevalla Breitenwegilla [kartalla]. Tästä samoin kuin rautatieasemaltakin voi kävellä vartissa ytimeen tai sitten kulkea raitiovaunulla muualle kaupunkiin. Jos lähtee linja-autolla Bremenistä muualle, lähtevät linja-autot samasta paikasta, ja tarkka lähtöpysäkki lukee bussiyhtiön antamassa lipussa.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Bremeniin

Suomesta Bremeniin voi matkustaa omatoimisesti eli niin että varaa hotellin ja lennot itse. Bremenin-matkaan voi hyvin yhdistää vierailun muuallakin Saksassa, kuten läheisessä Hampurissa, maan pääkaupungissa Berliinissä tai joissain Pohjois-Saksan muissa kaupungeissa, kuten Lyypekissä. Bremeniin voi myös matkustaa matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle, jolloin varauksia ei itse tarvitse tehdä.

Omatoimimatkat

Ryanair lentää kesäkaudella huhtikuun alusta lokakuun loppuun Tampereen Pirkkalan lentoasemalta kahdesti viikossa. Lennot ovat etenkin pari viikkoa ennen varattuina ja tarjousten yhteydessä edullisia, niin että edestakaiset lennot voi saada reilulla 100 eurolla. Matkalaukun kanssa matkustava maksaa enemmän kuin käsimatkatavaroilla pärjäävä, mutta on hyvä pitää mielessä, että käsimatkatavaroissa ei voi tuoda kaikenlaisia tuliaisia kuten juomia mukanaan kotimaahan. Lentomatka Tampereen ja Bremenin välillä on noin kaksi tuntia suuntaansa.

Helsingistä muutama lentoyhtiö kulkee Bremeniin, mutta valtaosa lennoista on välilaskullisia. Välilaskullisia lentoja tekevät esimerkiksi Lufthansa ja KLM.

Helsingistä lentäen Saksaan mielivän voikin olla parempi lentää edullisemmin esimerkiksi Berliiniin ja tulla sieltä junalla tai linja-autolla Bremeniin. Hyviä linja-autoyhtiöitä Saksassa ovat etenkin Flixbus, Postbus ja Berlin Bus. Bussimatka esimerkiksi Berliinin ja Bremenin välillä kestää reilut viisi tuntia. Etelä-Saksaan kuten Müncheniin on huomattavasti pidempi matka, mutta junat kulkevat pitkät matkat nopeasti, 3–4 tunnissa. Junalippuja on hyvä tarkastella hyvissä ajoin etukäteen, sillä tällöin niiden hinnat ovat alhaisimmillaan. Myös linja-autoliput ovat edullisimmillaan useita vuorokausia ennen matkan alkamista.

Järjestetyt matkat

Bremeniin voi tulla järjestetylle pakettimatkalle. Kaleva Travel tekee matkoja Bremeniin, hotellivaihtoehtoja on melko vähän ja matkan hinnaksi tulee reilut 100 euroa per matkustettu vuorokausi. Lennot ovat Helsingistä ja välilaskullisia, ja näin matkaa tehdään kumpaankin suuntaan koko päivä. Saapumisajat etenkin Bremeniin ovat hankalia, ja 3 vuorokauden matkasta jää 2 kokonaista vuorokautta kaupungissa oleskelulle.

Vilkkaimmat matkustusajat

Bremen ei ole mikään huippusuosittu matkakohde, ja vilkkaimmat matkustusajat sattuvat kesäkauteen. Bremen on suosittu matkakohde etenkin saksalaisille ryhmille, ja niitä saapuu sinne pitkin vuotta. Eniten ryhmiä muualta Saksasta kuitenkin saapuu keväällä ja syksyllä, jolloin suuret ryhmät voivat kesää helpommin tutustua nähtävyyksiin.

Keskikesä on tietenkin vilkkain ajankohta vierailla täällä mutta ei mitenkään ylettömän suosittu. Heinä-elokuussa tänne saapuvan on hyvä varata matkansa ja hotellinsa muutaman viikon etukäteen, mutta tungosta hotelleissa on harvoin. Hinnat pysyttelevät samanlaisina ympäri vuoden, mutta viikonloppuisin majapaikoissa voi olla viikkoa korkeampia hintoja, etenkin hosteleissa ja muissa edullisissa majapaikoissa. Viikonloput ovat aina kaikkein vilkkaimpia matkustusaikoja, ja ympäri vuoden ne ovat viikonpäiviä kiireisempiä mutta myös aukioloajoiltaan rajallisempia ajankohtia. Museot ja etenkin perheille soveltuvat nähtävyydet ovat poikkeuksetta vilkkaampia viikonloppuisin kuin viikolla, ja sama pätee ravintoloihin ja moniin muihin vierailupaikkoihin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/04