Esimerkkejä Hawaijin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Hawaijin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Hawaijilla. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.70 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2.90 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 5.20 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi kananlihat ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa omenat, leipä, perunat, juustot, tomaatit, kananmunat, banaanit, maito ja salaatti. Lihat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Hawaijilla merkittävästi suurempi kuluerä kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 9.90 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 8.30 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 65 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Hawaijilla lähes saman hintainen kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on kuitenkin keskimääräisesti selvästi halvempaa Hawaijilla kuin Suomessa. Hintaero on reilun kymmeneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 40 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 34 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 90 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Hawaijilla aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 14 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.30 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 7.30 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.60 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 90 senttiä / l

Taksilla matkustaminen on Hawaijilla hippusen verran Suomea halvempaa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Hawaijilla viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa hivenen edullisemmin kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Yhdysvallat   Honolulu   Miami   New York   Orlando   Washington  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti