Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Münchenissä

Majoituksen löytäminen Münchenistä

Hotellin tai muun majapaikan löytäminen on Münchenissä helppoa, sillä tilaa kaupungissa riittää ja suuri osa parhaista yöpymispaikoista on ydinkeskustan alueella. Hotellin tarkasta sijainnista ei yleensä tarvitse hirveästi huolehtia, sillä metroverkosto on kätevä ja muutenkin julkiset vievät lyhyitäkin matkoja kaupungin ydinkeskustassa, yleensä aivan lähelle majapaikkaa. Tärkeää on tarkistaa, että ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva hotelli on kohtuullisen matkan päässä metroasemalta, tai jos hotelli on syrjäisessä paikassa, kannattaa varmistaa, että lähellä on ainakin raitiovaunu- tai bussipysäkki.

Miltä alueelta hotelli kannattaa varata?

Altstadt-vanhakaupunki on Münchenin tunnelmallisin yöpymispaikka, mutta se tapaa olla myös kallein, ja kiireisimpinä matkustusaikoina sen hotellit ovat ensimmäisenä tukossa. Usein onkin parempi katsoa hotelli hivenen tämän kalliin ytimen ulkopuolelta, ja esimerkiksi Hauptbahnhof-päärautatieaseman ympäristössä on runsaasti kaikenhintaisia vaihtoehtoja erittäin hyvällä, kätevällä paikalla. Mikäli haluaa siirtyä enemmän ydinkeskustasta poispäin, on Gärtnerplatz-aukion tienoo siihen monella tapaa hyvä valinta, mutta aivan lähelle sitä ei pääse metrolla, vaan välillä on vaihdettava raitiovaunuun tai bussiin. Toinen vaihtoehto ydinkeskustan ulkopuolella on Schwabing, joka kylläkin on kävelymatkan päässä ydinkeskustasta mutta jossa on täysin toisenlainen tunnelma ja meininki. Muualla Münchenissä voi hyvin yöpyä, jos löytää hyvän majapaikan, kunhan vain muistaa tarkistaa liikenneyhteydet.

Ydinkeskusta - Altstadt, Hauptbahnhof ja Lehel

Majapaikkaa ajatellen Münchenin ydinkeskustan voi jakaa muutamaan alueeseen: Altstadt [kartalla] eli vanhakaupunki on kaupungin hienoin ja tunnelmallisin yöpymispaikka. Hotellit täällä ovat järjestään kaupungin kalleimmasta päästä, eikä niitä alueella liiemmälti olekaan. Harvat yöpyvätkin aivan tällä vanhan Münchenin alueella, sillä yhtä kätevä kaikin tavoin on Hauptbahnhof-päärautatieaseman tienoo, jolta on lyhyt kävelymatka Marienplatzille ja alueen moniin ravintoloihin, kauppoihin ja nähtävyyksille.

Hauptbahnhof-aseman tienoo [kartalla] Bayerstrassen puolella on kuten vanhakaupunkikin hyvien liikenneyhteyksien varrella niin Müncheniä metrolla kiertelyä kuin päiväretkelle lähtemistä ajatellen. Ydinkeskustassa on valtava määrä ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä, eikä sinne majoittuvan tarvitse niin halutessaan lyhyellä lomalla sieltä poistuakaan. Kävelymatkan etäisyydellä Marienplatzilta yöpyvän ei tarvitse edes hankkia lippua julkisiin liikennevälineisiin, ja pääaukion tuntumasta on melko lyhyt kävelymatka joihinkin muihinkin kaupunginosiin, kuten Maxvorstadtiin ja Schwabingiin.

Hauptbahnhof-aseman ja Altstadt-vanhankaupungin lisäksi tähän alueeseen voidaan katsovan kuuluvan Lehel-kaupunginosan [kartalla], joka on heti Platzl-aukion ja sen lähikorttelien takana, lyhyen matkan päässä Viktualienmarkt-ruokatorista. Myös sieltä on lyhyt matka Marienplatzille, eikä päärautatieasemallekaan ole alueelta pitkä matka. Toisin kuin Altstadt, Lehel on päärautatieaseman tienoon tavoin paikka, jossa on sekä hintavia että edullisia majapaikkoja.

Ydinkeskustan hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa Altstadt-vanhassakaupungissa sijaitseva , Hauptbahnhof-päärautatieaseman läheisyydessä sijaitsevat ja ja Lehel-kaupunginosassa sijaitseva .

Maxvorstadt ja Schwabing

Paras paikka yöpyä ydinkeskustan ulkopuolella on Maxvorstadtin ja sen vieressä olevan Schwabingin muodostama alue [kartalla], joka on opiskelijoiden elävöittämä, trendikäs paikka lyhyen matkan päässä ydinkeskustasta, Englischer Garten -puiston vieressä. Tänne voi kävellä vartissa Marienplatzilta, ja matkan varrella on rypäs nähtävyyksiä, joista taidemuseot ovat erityisen huomionarvoisia. Kaikkiin Schwabingin osiin ei pääse kovin hyvin lähelle metrolla, mutta raitiovaunut tuovat näille kulmille ne, jotka eivät halua kävellä; raitiovaunut 27 ja 28 on kätevä etenkin museoihin mieliville.

Museoiden lisäksi kaupunginosasissa on paljon ruokapaikkoja, joista parhaat sijaitsevat Schwabingissa, ja alueen Münchener Freiheit -aukio on yöelämän keskuksia. Leopoldstrasse ja Türkenstrasse ovat hyviä ravintola- ja illanviettokatuja, yksilöllistä tavaraa on niiden putiikeissa enemmän ja turisteja on aina vähemmän kuin ydinkeskustassa. Maxvorstadtissa ei ole paljon majapaikkoja, mutta Schwabing on hyvä yöpymispaikka niille, jotka haluavat ydinkeskustaa rauhallisemman tienoon majapaikalle, kävelymatkan päässä keskustasta. Maininnan arvoinen hotelli Schwabingissa on esim. .

Gärtnerplatz-aukion tienoo ja Isarvorstadt

Ydinkeskustan ulkopuolisista alueista Gärtnerplatz [kartalla] on oivaa seutua yöpyä Münchenissä, joskin metroaseman puuttuminen voi haitata joitakuita. Gärtnerplatz-aukiolle on vain puolen kilometrin kävelymatka Marienplatzilta, ja sen tuntumassa on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja. Alue on ydinkeskustaa rauhallisempi, majapaikat ovat huokeahintaisempia ja täällä on helppo päästä kiinni Münchenin todelliseen luonteeseen.

Mikäli haluaa yöpyä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, kannattaa etsiä hotellia Gärtnerplatz-aukiosta loitompaa, varsinaisesta Isarvorstadt-kaupunginosasta [kartalla] lähempää Lindwurmstrassea ja sellaisia metroasemia kuin Goetheplatz ja Sendlinger Tor, joka alkaa olla jo erittäin lähellä ydinkeskustaa ja jolta pääsee nopeasti minnepäin kaupunkia tahansa. Oktoberfest-olutjuhlille mieliville tämä on hyvä yöpymistienoo, sillä etenkin Goetheplatz-metroaseman lähistöltä on hyvin lyhyt kävelymatkakin Theresienwiese-puistoon. Varteenotettava vaihtoehto Isarvorstadtissa on .

Au-Haidhausen

Isarjoen takana sijaitseva Haidhausen [kartalla] ei tule monellekaan turistille tutuksi, mutta se on heti Deutsches Museum -museon takana eikä sieltä ole kauhean pitkä matka Marienplatz-aukiolle kävellenkään. Kaupunginosassa on valtavan tekniikan museon lisäksi Paulaner-olutpanimo ja Baijerin eduskuntatalo, ja sen viehättävillä kaduilla on mukava kävellä. Mikäli haluaa Haidhausenissa olla hyvien liikenneyhteyksien varrella, hotelli on hyvä katsoa läheltä Max-Weber-Platz-aukiota.

Neuhausen-Nymphenburg

Neuhausen-Nymphenburg [kartalla] on melko lähellä päärautatieasemaa ja osittain myös Maxvorstadtin ja Schwabingin naapurissa oleva kaunis alue, joka toimi ennen Baijerin hallitsijoiden kesäpaikkana. Kaupunginosassa on lukuisia metroasemia, ja mikäli majoittuu lähelle Hauptbahnhof-asemaa, on päiväretkillekin mahdollisimman helppoa lähteä. Suuresta osasta Neuhausen-Nymphenburgia on kävelyetäisyys Maxvorstadtin museoille ja Schwabingin yöelämän pyörteisiin, eikä Altstadtin oluttupiinkaan ole pitkä matka kävellen tai metrolla. Suositeltava hotelli Neuhausen-Nymphenburgissa on esim. .

Hostellit

Hostelleja Münchenissä on paljon. Niitä on ilmaantunut kaupunkiin huomattava määrä lisää, ja niissä on myös tapahtunut erilaisia muutoksia. Hostelleissa on hyvä nykyisin yöpyä, sillä niissä on varsin hotellimaista mutta edullisempaa, ja niissä on yhden, kahden ja usein useammankin hengen huoneita yhteismajoitushuoneiden lisäksi.

Kannattaa olla tietoinen siitä, että on olemassa biletyshostelleja (party hostel), joissa on baarit, meteliä myöhään yöhön ja joissa yöpyvät eivät ole kiinnostuneet kulttuurista tai museoista. Niitä ovat nykyisin etenkin australialaisten hallitsemat hostellit, joihin kuuluu muun muassa Wombat’s-ketju ja joita on Münchenissä erityisesti rautatieaseman vieressä, Senefelderstrassen varrella ja ympäristössä. Jos matkan aikana haluaa varmistaa rauhalliset yöt ja on kiinnostunut tapaamaan ihmisiä, jotka käyvät museoissa ja heräävät ennen puoltapäivää, kannattaa katsoa muunlainen hostelli. Niihin kuuluvat ehdottomasti aina Hihostellit, joissa tosin saattaa olla ikäviä rajoituksia ja joiden sääntöihin ja vaatimuksiin kannattaa tutustua etukäteen.

Hostelleja voi ilman varausmaksua katsoa esimerkiksi Hostelworld.com-sivuilta. Majapaikkoja tutkiessa on hyvä kiinnittää huomiota hostellin yleisluonteeseen, siihen, mitä asiakkaat ovat siitä sanoneet ja kuinka keskeisellä paikalla se sijaitsee. On hyvä aina myös muistaa, että hostelli eroaa varsinaisesta hotellista siten, että sisäänkirjautumisaika on myöhäisempi, usein vasta klo 14, ja ulos täytyy lähteä viimeisenä päivänä aikaisemmin, yleensä klo 10. Miltei poikkeuksetta matkalaukun voi kuitenkin niin halutessaan jättää maksutta hostellien lukittuihin varastotiloihin sekä tullessa että lähtiessä.

Hotelli- ja majapaikkavinkit Münchenissä

Arthotel Munich

(Paul-Heyse-Strasse 10)
Lähellä Hauptbahnhof-rautatieasemaa sijaitseva huokeahintainen hotelli, jonka valtteja ovat sijainti, huoneiden suuri koko ja hyvä aamiainen. Kesähelteillä huoneet voivat olla kuumanpuoleisia.

Fleming’s Hotel München Schwabing

(Leopoldstrasse 130-32)
Schwabingin vilkkaan ravintolakadun varrella sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka ei ole turhan hintava mutta jonka varustelutaso, siisteys ja kodikkuus ovat kohdallaan.

Golden Leaf Parkhotel im Lehel

(Unsöldstrasse 10)
Ydinkeskustan vieressä, Lehel-kaupunginosassa oleva huokeahintainen hotelli, josta on kävelymatka Marienplatz-aukiolle mutta joka on vilkkainakin matkustusaikoina rauhallinen alue yöpymiselle.

Hotel Cocoon

(Lindwurmstrasse 35)
Tämä pidetty, rento ja kohtuuhintainen hotelli sijaitsee lyhyen matkan päässä sekä ydinkeskustasta että Oktoberfest-olutfestivaalien pitopaikasta Theresienwiese-puistosta, Isarvorstadt-kaupunginosassa. Kätevällä paikalla sijaitseva hotelli on suosittu.

Hotel Laimer Hof
Nymphenburg Palace Munich

(Laimer Strasse 40)
Ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva kohtuuhintainen pikkuhotelli, jolta on noin 10 minuutin raitiovaunumatka keskustaan. Perhehotellin kodikkuus, turvallisuuden tunne ja siisteys ovat hotellin valtteja.

K&K Hotel am Harras

(Albert-Rosshaupter-Strasse 4)
Ydinkeskustan ulkopuolella Sendling-kaupunginosassa sen verran rauhallisella paikalla sijaitseva hotelli, että vilkkaimpinakin matkustusaikoina alue on hiljainen. Jonkin verran matkaa ydinkeskustaan, hyvät yhteydet lentokentälle ja U-bahn-asema aivan vieressä.

Le Méridien Munich

(Bayerstrasse 41)
Korkeatasoinen hotelli päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Täällä yöpyvät pääsevät nauttimaan paitsi hyvästä sijainnista myös erinomaisesta palveluista, maistuvasta aamiaisesta ja kylpylästä.

Tulip Inn München Concorde

(Hernstrasse 38-40)
Harvoja Altstadt-vanhankaupungin hotelleja, jotka ovat sijaintiinsa nähden kohtuuhintaisia. Sijainti on loistava mutta hotellia ympäröivät kadut ovat silti hiljaisia ja turvallisia, ja perhehotellin kodikkuus on sekin monen mieleen.

Muut Münchenin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä ja lisäksi . Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä .

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/06