Linnakukkulan länsipuolella lomailijat pyörivät rantakadulla, rannalla ja sen vieressä olevalla puistoalueella.
Näkymät linnakukkulalta ovat kirkkaalla ilmalla huikaisevat, ja parhaat niistä löytää vähän kiertelemällä kukkulaa.
Keskikesä voi lukuisten pakettimatkalaisten takia olla hankalaa aikaa matkata omatoimisesti Alanyaan, mutta etenkin huhti-, touko-, syys- ja lokakuu ovat hyviä aikoja matkustaa omatoimisesti Turkin etelärannikolle.
Satama-alueen vieressä on promenadi, jonka varrella on kymmeniä merirosvolaivoja ja muita aluksia, jotka tekevät retkiä merelle.
Perheitä kiinnostavat merirosvolaivat, mutta joillain on niin raju meininki, että perheet eivät niillä viihdy.
Alanyan köysijuna on uusi kulkumuoto Damlataş-rannan ja linnakkeen välillä.
Hyviä ostoksia ovat mausteet ja teet, kuten turkkilainen tee (çay), ja oliiviöljytuotteet, kuten saippuat.
Kale-linnakkeelle johtavalla tiellä on ravintoloita, joilla on hyvillä näkymillä varustetut terassit.
Turkkilaisia ruokia löytyy Atatürk-museon edessä olevista kortteleista, joissa sijaitsee Alanyan suuri basaari ja linja-autoasema. Grillattavat liharuoat kuten Adana antaa odottaa itseään puolisen tuntia.
Taksiasemia on runsaasti pääkadun (Atatürk Caddesi) varrella mutta niitä on myös rantakadulla ja monessa muussakin paikassa.
Hyvä paikka tehdä keskitetysti kaikenlaisia ostoksia on Alanyan pääbasaari, joka sijaitsee linja-autoaseman ja Atatürk-talon naapurissa.
Suosituimmat ja parhaat rannat, kuten Damlataş-ranta, ovat toisella puolella linnakukkulaa kuin jolla huvipursisatama ja Punainen torni sijaitsevat.
Alanyan pääkatu tulee loman aikana tutuksi, ja sen varrella on jonkin verran muualta kuin Turkista peräisin olevia ruokia, ja sen varrella on myös kansainvälisiä pikaruokapaikkoja.