Barri Gòtic on helmi kaupunginosien joukossa, ja sen miltei tyystin autottomilla kaduilla on mukava kävellä mihin vuoden- tai vuorokaudenaikaan tahansa.
Sataman köysijuna on kulkuväline, johon kannattaa tutustua.
Jos rantapromenadia jatkaa ohi Port Olimpícin, tulee rannalle nimeltään Nova Icària. Sen tuntumassa on eräitä koko ranta-alueen parhaita terasseja, ja rannalla harrastetaan ja tehdään kaikenlaista ympäri vuoden.
Barcelonassa kala ja muut merenelävät mielellään grillataan.
Katalonialaisen taiteen museo (MNAC) sijaitsee Montjuïcin puistossa, alueella jolla pidettiin Barcelonan vuoden 1929 maailmannäyttely.
Näkymä Montjuïcin kukkulalta kohti Plaça d’Espanyaa.
Eixample on suuresti Pariisia muistuttava korttelisto, ja se on tyylikästä aluetta tehdä ostoksia ja käydä syömässä.
Barcelona on erinomainen paikka ottaa osaa capoeira-kursseille, ja niille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin alan pidemmälle ehtineet harrastajatkin.
Parc de la Ciutadella on vilkas paikka, jonne paikalliset saapuvat viettämään aikaa.
Valtaosa Barcelonaan suuntaavista lennoista laskeutuu valtavalle, aina kiireiselle lentoasemalle nimeltään El Prat, jolta paras tapa siirtyä muualle kaupunkiin on linja-auto.
Lippuja voi ostaa metroasemilta olevilta lipputiskeiltä ja automaateista, joihin käyvät maksukortit.
Parc de la Ciutadella tekojärven tuntumassa on erikoinen Mamut-patsas.
Sant Peressä sijaitseva suuri Parc de la Ciutadella on eläväinen paikka, jossa on paljon nähtävyyksiä ja kaikenlaista näkemistä.
Fundacio Joan Miró sijaitsee upeassa valkoisessa rakennuksessa, jonka suunnitteli Mirón kaveri Josep Lluís Sert.
Barcelonan kauppahallit ovat legendaarisia, ja ne sopivat parhaiten elintarvikkeiden osteluun.
Itse MACBA on valtava, valkoinen rakennus, joka jo sinänsä tekee vaikutuksen.
Metro on Barcelonan ylpeydenaihe, ja sillä voi nopeasti ja edullisesti siirtyä paikasta toiseen. Se ei kuitenkaan ole täysin ongelmaton, sillä käytävät voivat olla pitkiä, niillä on tarpeettoman tuntuisia portaita ja tasoeroja.
Barcelonassa on useita eri rautatieasemia, joista Sants on päärautatieasema. Jos Barcelonaan saapuu kaukojunalla muualta Espanjasta, on Sants todennäköisin matkan päätepiste.