St. Pauli on Hampurin ehdottomasti kuuluisin kaupunginosa.
Hampurissa vieraileva käyttää yleensä eniten metro- ja paikallisjunaverkostoa.
Binnenalster ja Aussenalster eli Sisä- ja Ulko-Alster, ovat Hampurin keskustan merkittävät järvet, jotka tarjoavat hyviä näköaloja, mahdollisuuden lähteä tavalla tai toisella urbaaneille vesille.
Schanzenviertel on perinteisesti ollut opiskelijoiden suosima kaupunginosa, ja sen Schulterblatt-kadulla on paljon baareja ja ravintoloita.
Binnenalster-laiturilla on tarjolla paljon erilaisia mahdollisuuksia risteilyille, niin kanavilla kuin järvilläkin.
Metro on paras tapa liikkua, ja ihanteellisessa tapauksessa metroasema on lähellä majapaikkaa, korkeintaan muutaman sadan metrin päässä.
Käteviä ja monipuolisia paikkoja ruokailla perheille ovat ostoskeskusten food courtit, ja pääaukion vieressä olevan Europa Passagen yläkerta on kaikkein paras ja monipuolisin food court.
St. Georgessa sijaitseva Steindamm on vierailunarvoinen katu muualtakin kaupungista. Sillä on hyviä liikkeitä, joista monet ovat edullisia, maahanmuuttajien ylläpitämiä ruokakauppoja.
Joenvarren tunnelmiin ja näkymiin on hyvä perehtyä kävellen.
Kalamarkkinoilla aamiaiseksi käyvät hyvin kalavoileivät ja muut vastaavat pikkuherkut, ja päärakennuksessa soittaa bändi olutta ja ruokia nauttivalle juhlakansalle.
Risteilyjä lähtee erityisen paljon Landungsbrücken-aseman edustalta.
Ydinkeskustana kannattaa nähdä alue kaupungintalon edustalla olevan aukion (Rathausmarkt) ympärillä.
Nikolaifleet on kanava, jonka rannoilla on erityisen kauniita taloja.
Zollkanalin ja Binnenhafenin rannalla oleva Spreicherstadt oli pitkään maailman suurin puupaalujen päälle rakennettu varastoalue.
Marco-Polo-Terrassen on miellyttävä paikka nauttia paitsi HafenCityn ilmapiiristä myös kauniista kesäpäivistä.
Hampurissa on on hyvä siirtyä paikasta toiseen pyörällä, jonka voi vaikka vuokrata.
Schulterblatt-kadun varrella, esimerkiksi vallatun Rote Flora -talon suojissa on kaikenlaisia tapahtumia, etenkin musiikkia.
St. Paulissa yksi kokeilemisen arvoinen, legendaarinen nakkikioski on Lucullus.
Lounasajalla ma–pe noin klo 11–15 aterioita saa ympäri kaupunkia normaalia edullisemmin.
Rathausstrasse on useiden tyylikkäiden ravintoloiden ja kahviloiden reunustama, ja siellä erinomainen paikka kahville tai drinkille on Café Paris.
Maaliskuulta lokakuulle on kaikkein mukavinta olla Hampurissa. Kesän kauniita säitä pilaavat kuitenkin ajoittaiset hyvinkin rankat sateet, eikä kesällä useinkaan ole helteitä.
Wallanlagenin puistoalue, joka on St Pauli -metroaseman vieressä, on hyvä vierailupaikka samalla kun käy näillä kulmilla.
Suuri ja erikoinen Flakturm ja suuri kenttä, jolla maalis-huhtikuussa, heinä-elokuussa ja marras-joulukuussa on maailmankuulu huvipuisto.
Julkisen liikenteen verkosto on tiheä, niin että miltei mistä osasta kaupunkia vain pääsee mihin osaan lähes ovelta ovelle.