Helpoin tapa tutustua Korfun vesien elämään on mennä lasipohjaisella veneellä retkelle.
Korfulla tuotteet ovat vertailujen mukaan edullisemmissa hinnoissa kuin Suomen suurissa kaupungeissa.
Vanhakaupunki on tunnelmallisin paikka majapaikalle, mutta keskikesällä alue on vilkas ja hinnat ovat korkeimmillaan.
Vanhankaupungin pääkatu N Theotoki on hyvä katu lähteä etsimään ruokapaikkaa. Sen varrella on monipuolinen valikoima kaikenlaisia ravintoloita.
Saroko-aukion laitamilla ja sen lähikaduilla on paljon mitä erilaisimpia liikkeitä apteekeista optikoihin, urheilukauppoihin ja liikkeisiin, jotka ovat erikoistuneet esimerkiksi laukkuihin, nuorisomuotiin, kenkiin tai kosmetiikkatuotteisiin.
Kaikkein suosituin ja helpoin retkikohde Korfun kaupungista on Vido, jonne pääsee Korfun kaupungin vanhasta satamasta lähtevällä laivalla.
Uusi linnake on arkkitehtuuriltaan monipuolinen ja kiinnostava rakennelma, mutta sen vetonaula on näkymä kohti satamaa ja joitain muita kaupungin merellisiä osia.
Linja-autot muodostavat Korfun julkisen liikenteen verkoston, ja niitä liikkuu tiiviiseen tahtiin muulloin kuin iltaisin ja viikonloppuisin.
Jos Korfulle haluaa perinteiselle rantalomalle, kannattaa sinne matkustaa toukokuun puolivälin tienoilta syyskuun puolivälin tienoille.
Keskustan uusissa osissa sijaitseva Corfu Palace on varteenotettava majapaikka, ja se on silloin kenties miellyttävämpi vaihtoehto kuin vanhankaupungin hotellit.
Yksi parhaista italialaisvaikutteisista aterioista Korfulla on pastitsada, josta on monenlaista versiota.
Vanhankaupungin pääaukio on M. Theotok.
Pitkän matkan bussiliikenteestä vastaavat ns. vihreän linjan bussit (engl. Green Line Buses), jotka kulkevat kaikkialle Korfun saarelle ja Kreikan mantereelle.
Paleokastritsa on monipuolinen ja varsin rauhallinen lomapaikka, mutta niin se kuin monet muutkin Korfun paikkakunnat ovat ainakin jossakin määrin riehakkaita heinä- ja elokuun aikana.
Georgiou Theotoki on katu, jolla on monta nimeä ja joka yhdessä muiden osien kanssa on keskustan uuden puolen pääostoskatu.
Lounasta aletaan gyrospaikoissa ja joissain muissa paikoissa tarjoilla alkaen noin klo 11, mutta varsinaiset ravintolat voivat avautua lounaalle vasta klo 12–13.