Vanhankaupunginaukiolta lähtevät kadut ovat kaikki tavallaan hyviä tutkimuskohteita, mutta kaikkein paras katu on Grodzka.
Sukiennice on kaunis rakennus, jonka puolivälin tienoilla on yläkerroksissa 1800-luvun puolalaista taidetta esittelevä galleria.
Wavelin kukkulalla käydessään kannattaa viettää aikaa myös joenrannalle antavilla näköalapaikoilla.
Wiśniowy Sad tarjoaa kuuluisia, alun perin ottomaaneilta peräisin olevia mutta nykyään eniten Kazakstaniin yhdistettyjä nyyttejä nimeltään “manti”.
Sukiennice vanhankaupunginaukion keskellä on keskiajalta lähtien on ollut kaupungin vilkkain kauppapaikka.
Pizzerioita ja pikaruokaloita parempi paikka saada nopea ja edullinen ateria on Pierogarnia Krakowiacy vanhankaupunginaukiolta lähtevällä Szewskalla.
Yksi vanhankaupungin laitaosien pääpaikoista on Plac Dominikański. Siltä voi nousta raitiovaunuun, joka vie Wawelin kukkulan viereen ja Kazimierziin.
Golf-kärryillä pääsee nopeasti ja kätevästi etenkin Kazimierziin, jossa välimatkat ovat muutenkin pitkiä, ja joen toiselle puolelle Podgórzeen, jossa Schindlerin tehdas sijaitsee.
Krakovassa lyhyellä eli alle neljän yön lomalla olevan on kaikkein paras majoittua vanhaankaupunkiin tai sen tuntumaan. Vanhankaupungin palvelut ovat hyvät, niin että sieltä ei tarvitse niin halutessaan lähteä muualle syömään tai kauppaan.
Vanhassakaupungissa on melko monipuolinen määrä erilaisia majapaikkoja hienoista hotelleista hosteleihin. Suuria, hyvin varusteltuja hotelleja on kuitenkin enemmän esimerkiksi rautatieaseman ympäristössä tai lähellä Wawelin linnaketta.
Nykyään Sukiennicessä on melkoinen määrä erilaisia matkamuistoja myyviä kojuja.
Jos mielii Krakovaan silloin kun siellä on kesäistä mutta ei aivan valtavasti turisteja, ovat kesä- ja syyskuu parhaat kuukaudet vierailla siellä.
Paras paikka mennä Kazimierzissa syömään on aukion tyylinen katu nimeltään Szeroka.
Plac Wolnica on Kazimierzin toinen keskusaukio, mutta sen tuntumassa ei ole samanlaista määrää baareja tai muita illanviettopaikkoja kuin Plac Nowyllä.
Jos ruokailee ravintolassa, jossa on pöytiintarjoilu, kannattaa varmistaa, onko laskussa jo palveluraha mukana. Jos ei ole, kannattaa summaa pyöristää noin 10 % tai sitten lähimpään tasalukuun.
Nowa Hutan rakennukset jäljittelivät suurten kaupunkien kuten Pariisin monumentaalisia rakennuksia.
Vanhankaupungin pääaukio Rynek Głównyn alueella kannattaa loman aikana ainakin kerran pari syödä.