Vanhassakaupungissa on monenmoista katumaisemaa ja rakennustyyliä ja sieltä löytyy kenelle tahansa paljon mielenkiintoista tutkittavaa.
Augustusplatz on monipuolinen kaupungin keskusaukio, jolta on hyvät liikenneyhteydet raitiovaunulla muualle kaupunkiin.
Ruokajuomat ovat jonkin verran kotimaata edullisempia, mutta paljon riippuu paikasta ja Leipzigissa on myös paikkoja kuten Faustin kuuluisaksi tekemä Auerbachs Keller, jossa tuoppi maksaa saman tai enemmänkin kuin kotimaassa.
Taksilla kulkeminen tulee pidemmän päälle kalliiksi. Jos majoittuu muualle kuin vanhaankaupunkiin, kannattaa katsoa että S-juna tai ainakin raitiovaunu kulkee majapaikan lähelle.
Pyöräteitä on ilmestynyt Leipzigiin melkoinen määrä viime vuosina.
Varsinainen kesä on kesäkuun alkupuolelta syyskuun puolivälin paikkeille, ja tällöin päivälämpötilat ovat keskimääräisesti yli 20 asteen.
Lentoasemalta kaupunkiin pääsee S-junalla, joka kulkee Leipzigin keskustan läpi (S1–S5). Sillä kulkeva voi jäädä pois vaikka vanhankaupungin keskipisteessä olevalla Markt-asemalla.
Vanhastakaupungista löytyy ravintoloita lähes kaikkialta, mutta yksi katu, joka on monipuolisempi ja myös usein edullisempi kuin monet muut alueen kadut, on Nikolaistrasse.