Kaunis puistobulevardi (Vokiečių gatvė) on kesäaikaan yksi vanhankaupungin vilkkaimmista ja miellyttävimmistä paikoista.
Vilna on eri maiden hallinnassa kehittynyt hyvin epätasaisesti ja ilman kokonaissuunnitelmaa, ja näin se on harvinaislaatuisen sekava kaupunki. Jos haluaa matkustaa pidempiä matkoja, on kaupunkia tuntemattomalle taksi paras kyyti.
Tuomiokirkon vieressä ovat keskustan uudet osat. Alueen pääkatu on Gedimino prospektas, joka on pitkä ja komea bulevardi.
Gedimino-pääkadun varrella on paljon niin pieniä ja suuriakin kauppoja.
Keskustan uudella puolella ravintoloita tulee vastaan eniten Gedimino-pääkadun varrella ja sen lähellä. Gediminon varrella on lukuisia houkuttelevia ravintoloita, joista monet tarjoavat edullisia lounaita.
Šnipiškės on joen toisella puolella oleva kaupunginosa, jolla on paljon uusia toimistotaloja ja pilvenpiirtäjämäisiä rakennuksia.
Vilnassa liikkeet ovat hyvin avoinna viikon jokaisena päivänä, ja eniten sunnuntaisin liikkeitä on avoinna Pilies-kadulla ja Gedimino-pääkadun varrella.
Suuriruhtinaitten palatsin suojissa on paljon tärkeää nähtävää ja kokonaisuutena palatsi kertoo Vilnan ja Liettuan pitkästä ja monivaiheisesta historiasta sekin.
Vilnassa on mukava kävellä vanhassakaupungissa ja samalla puolella jokea olevissa keskustan uusissa osissa.