säämies
Latvian television säämies.

Sää ja ilmasto


Sää Riiassa nyt

Sääennuste

Latvian meteorologisen laitoksen sääennuste kertoo minkälaista säätä Riiassa ja Latviassa on odotettavissa lähipäivien aikana.

Ilmasto

Latvialla on Riianlahdella ja Itämerellä lähes 500 kilometria hiekkaista rantaviiva, mikä tekee ilmaston merelliseksi. Kesät ovat verrattain pilvisiä ja viileitä. Heinäkuu on Riian lämpimin kuukausi 18 asteen keskimääräisellä lämpötilalla ja 22 asteen korkeimpien mitattujen lämpötilojen keskiarvolla. Sadetta Riika saa osakseen kesäkuukausina keskimäärin 8 päivänä.

Talvet ovat suhteellisen lämpimiä. Suojapäivät eivät ole harvinaisia ja talven keskilämpötila tammikuussa pyörii 2-3 pakkasasteen kulmilla. Matalimmat talvikuukausina mitatut keskimääräiset lämpötilat ovat 6 pakkasasteen korvilla. Riika saa lumipeitteen yleensä joulukuun puolivälin paikkeilla ja maa voi alkaa jälleen pilkottaa maaliskuun puolivälin korvilla.

Tarkempia tietoja ilmastosta antaa Average monthly climate indicators in Rika, joka kertoo keskimääräisen lämpötilan ja sademäärän Riiassa eri kuukausina. Lisäksi kerrotaan kuumimpien ja kylmimpien mitattujen lämpötilojen keskiarvot.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.