Esimerkkejä Walesin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Walesin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Walesissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 80 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.30 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.20 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, salaatti, kana, banaanit, liha ja omenat ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa kananmunat ja perunat. Maito ja juustot ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Walesissa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 11 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 5.90 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 44 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Walesissa lähes saman hintainen kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa on samoin hieman kotimaata halvempaa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Walesissa kuin Suomessa. Pöytään tuotava lasku on helposti jopa neljänneksen Suomen vastaava pienempi.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 65 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 27 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 60 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Walesissa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 7.60 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 13 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.20 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Walesissa tarvitse varata aivan niin paljon rahaa kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Walesissa viettää monta viikkoa ja hankkii julkisiin kausikortin, se kustantaa melko tarkasti saman verran kuin vastaava Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti