hotellien haku
Booking.com
Vanhakaupunki, patsas
Vanhankaupungin tunnelmallisilla kujilla on nykyään paljon hyviä majapaikkoja.

Minkälainen hotelli Bratislavassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Bratislavan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, kannattaa kokeilla Pienen matkaoppaan hotellien hakukonetta. Sen avulla voi hakea hotellia usean suositun hotellisivuston valikoimista haluamillaan kriteereillä (kävijöiden arviot, hinta, sijainti, mukavuudet, teema, jne.) ja tehdä varauksen siltä, joka tarjoaa sopivimman hinnan tai tuntuu muuten parhaalta.

Miltä seudulta majapaikka kannattaa varata

Bratislavassa hotellin, huoneistohotellin tai hostellin valitseminen on yksinkertaista, sillä toisin kuin vielä vuosikymmen sitten, on sen vanhakaupunki ja sitä ympäröivä uudempi keskusta nykyään täynnä hyviä majapaikkoja. Bratislavassa on niin suuria ketjuhotelleja kuin pieniä perhehotellejakin, melkoisesti hostelleja ja myös hyvä määrä huoneistohotelleja. Hotelleja on kaikkialla keskustassa, ja tätä nykyä ei kannata lähteä kuin jostakin erityisestä syystä yöpymään muualle kuin muutaman sadan metrin päähän vanhastakaupungista.

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki on melko pieni alue, jonka keskiosiin ei pääse taksilla tai henkilöautolla, mutta käytännössä hotellit sijaitsevat yleensä kaduilla, joiden lähelle pääsee ympärivuorokautisesti autolla. Vanhankaupungin kujilla on tunnelmaa etenkin iltaisin, ja siellä on hyvä paitsi päivisin katsella nähtävyyksiä, käydä syömässä ja istua kahvilla myös iltaisin mennä pitkälle illalliselle, käydä parilla yömyssyllä ja kävellä sen turvallisilla ja hiljaisilla kujilla. Eniten hotelleja on vanhankaupungin liepeillä, etenkin kaupungin suurimman aukion eli Hviezdoslavovo námestie -aukion alueella ja vieressä, missä ovatkin järjestään kaupungin hienoimmiksi katsotut majapaikat. Hyviä majapaikkoja tällä alueella ovat esimerkiksi Art Hotel William, Marrol’s Boutique Hotel, Radisson Blue Carlton Hotel ja Tulip House Boutique Hotel.

Muut osat

Matkalla vanhastakaupungista kohti Tesco-tavarataloa, on myös hotelleja, ja niitä on lisää Tesco-tavaratalon ympäristössä, missä normaalien hotellien lisäksi on muutama hostelli ja huoneistohotelli. Korttelit vanhankaupungin vieressä ovat Tesco-tavaratalon ympäristöä myöten erinomaisia, sillä mikäli yöpyy hivenen vanhankaupungin rajojen ulkopuolella, pääsee nopeammin liikkumaan julkisilla ympäri kaupungin ja pääsee esimerkiksi raitiovaunulla nopeasti rautatieasemalle päiväretkeä ajatellen.

Tesco
Tesco-tavaratalon ympäristö on hyvää hotelliseutua, jossa on normaalien hotellien lisäksi muutama hostelli ja huoneistohotelli.

Tesco-tavaratalon ja sen ohi kulkevan Špitálska-kadun lisäksi tästä parin sadan metrin päässä sijaitseva Obchodná-katu, joka on kaupungin pääostoskatu, on lähikortteleineen kätevää tienoota majapaikalle. Alueeseen kuuluu myös tienoo Presidentinlinnan ympäristössä, minne pääsee hyvin julkisilla ja mistä on lyhyt kävelymatka pääostoskadulle ja vanhaankaupunkiin. Obchodná-katu on vanhankaupungin ohella kaupungin paras paikka yöelämälle, ja sen varrella ja lähikaduilla on itse asiassa edullisempaa ja rennompaa siirtyä vapaalle kuin nykyään lähinnä turistien ja kaupungin kerman suosiossa olevassa vanhassakaupungissa.

Hyviä majapaikkoa lähellä Tesco-tavarataloa ovat esimerkiksi Hostel Blues ja Hotel Danubia Gate, ja hyvä majapaikka Obchodná-kadun ja sen ympäristön tienoilla on Apartment Residence. Hyvä hotelli Presidentinlinnan lähistöllä puolestaan on LOFT Hotel Bratislava.

Kaupungissa on hotelleja muuallakin, mutta Bratislavan parhaat yöpymispaikat ovat vanhakaupunki ja sen lähikorttelit, ja minnekään muualle majoittuva ei pääse yhtä helposti tutustumaan kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, käymään ostoksilla lähellä hotellia ja menemään illanviettoon aivan majapaikan naapuriin.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Bratislavassa

Apartment Residence

(Obchodná 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvien liikenneyhteyksien varrella, lähellä vanhaakaupunkia ja pääostoskadun varrella sijaitseva 14 huoneen ilmastoitu hotelli, jossa yöpyvä voi itse laittaa ruokia ja jonka huoneissa on suuret jääkaapit. Lähellä on paljon paitsi kauppoja myös ravintoloita ja baareja. Tästä on myös lyhyt matka kävellen vanhaankaupunkiin, raitiovaunulla viidessä minuutissa päärautatieasemalle, ja myös Tesco-tavaratalon tienoo on vain parin sadan metrin päässä.

Art Hotel William

(Laurinská 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin vilkkaimmilla paikoilla sijaitseva 40 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on melko tyylikäs ja hyvin varusteltu majapaikka. Tästä on lyhyt matka kävellen moneen paikkaan, mutta julkisilla tänne ei pääse aivan lähelle eikä aivan hotellin eteen voi tulla taksillakaan. Lähellä on paljon illanviettopaikkoja, joilla on kesäisin terassit, ja vaikka ne suljetaan melko aikaisin illalla, voi täällä kesäisin olla meluista ja rauhatontakin.

Hostel Blues

(Špitálska 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tescon vieressä ja lähellä niin vanhaakaupunkia kuin pääostoskatuakin sijaitseva hostellityylinen majapaikka, jossa on yhteismajoitushuoneiden lisäksi 2, 3 ja 4 hengen huoneita. Tämä on siisti, ystävällinen ja rento majapaikka etenkin nuorille, eikä täällä yöpyvältä kulu paljon rahaa majapaikkaan.

Hotel Danubia Gate

(Dunajská 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tescon ja vanhankaupungin naapurissa sijaitseva 29 ilmastoidun huoneen hotelli, jossa on hyvä varustelutaso ja jossa yöpyvät ovat olleet hyvin tyytyväisiä valintaansa. Täällä yöpyvä voi tehdä kaupungissa mitä tahansa niin päivällä kuin illallakin: lähellä on hyvät ravintolat, kaupat ja nähtävyydet, raitiovaunuilla pääsee nopeasti minnepäin vain, ja kaiken lisäksi tämä on hyvin kohtuuhintainen hotelli.

Loft Hotel Bratislava

(Štefánikova 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Presidentinlinnaa sijaitseva 122 ilmastoidun huoneen hotelli, josta on kävelymatka niin pääostoskadulle kuin vanhaankaupunkiin. Lentokentältä pääsee tänne vaivattomasti, ja vaikka tämä on vähän syrjäinen alue, jolla voi olla paljon liikennettä, siellä yöpyneet ovat olleet tyytyväisiä, etenkin aamiaiseen ja huoneiden kokoon ja varustelutasoon.

Marrol’s Boutique Hotel

(Tobrucká 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin ja kaupungin uudemman puolen rajamailla sijaitseva luksusluokan kylpylähotelli, jossa on 54 ilmastoitua huonetta. Hotelli on hyvin pidetty majapaikka, se on kätevällä paikalla lyhyen matkan päässä parhaista ostospaikoista ja vanhastakaupungista, mutta kaikesta huolimatta se on kohtuuhintainen hotelli.

Radisson Blue Carlton Hotel

(Hviezdoslavovo námestie 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin toisen pääaukion laidalla sijaitseva hotelli, jossa on maailmanluokan tyyliä ja jossa on 170 ilmastoitua huonetta. Hotellissa on tilaa, ja siellä yöpyneet ovat pääosin olleet hyvin tyytyväisiä tähän ylellisesti kalustettuun hotelliin, joka on yllättävän kohtuuhintainen tasoonsa nähden.

Tulip House Boutique Hotel

(Štúrova 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, kätevällä paikalla sijaitseva korkeatasoinen, äärimmäisen hyvin varusteltu hotelli, joka kaikesta huolimatta on pienehkö 28 ilmastoidun huoneen hotelli. Hotelli on äärimmäisen pidetty, mutta se ei kuitenkaan ole mikään huippuhintainen yöpymispaikka.

Muut Bratislavan hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Bratislavassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti