hotellien haku
Frankfurtin Hauptbahnhof-päärautatieasema
Kentältä keskustaan tultaessa on hyvä jäädä pois Hauptbahnhof-päärautatieasemalla. Mikäli majapaikka ei ole päärautatieaseman lähellä, pääsee täältä sinne varmasti bussilla, metrolla tai raitiovaunulla.

Frankfurtin matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrottaan, miten Frankfurtin lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia vaihtoehtoja lomalle on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen lentokentältä keskustaan

Frankfurtin lentokenttä kuuluu Euroopan vilkkaimpiin, ja sen suurin lentoyhtiö on Lufthansa, jolla pääsee kentältä minnepäin maailmaa tahansa. Kentällä on nykyisin kaksi terminaalia, mutta kolmas valmistuu vuoteen 2015 mennessä.

Kentältä pääsee Frankfurtin keskustaan parhaiten S8- tai S9-junalla, joka vie kentältä keskustaan alle vartissa. Lentokentän ja keskustan väliä voi kulkea normaalin matkalipun lisäksi päivälipulla, mutta normaalin 6,20 euroa maksavan sijaan pitää hankkia 8 euron päivälippu, johon kuuluu matka lentokentälle. Kannattaa huomata, että sijoittamalla päivälippuun 14,25 euroa voi junilla matkustaa aina Wiesbadeniin ja Mainziin asti, samoin kuin Darmstadtiin ja moniin muihin alueen merkittäviin kyliin ja kaupunkeihin.

Keskustassa on hyvä jäädä pois Hauptbahnhof-asemalla, joka sijaitsee päärautatieaseman yhteydessä, mikäli hotelli on sen lähellä tai junaa pitää vaihtaa. Niille, jotka yöpyvät aivan ydinkeskustassa, Hauptwache-asema saattaa olla kaikkein paras paikka jäädä pois junasta. Perille pääsee varmasti, kun käyttää Frankfurtin liikenneverkoston liikkeitä selvittävää sivustoa.

Keskustasta pääsee esimerkiksi Hauptbahnhof-päärautatieasemalta lentokentälle laiturilta 103, ja junista S8 ja S9 vievät perille asti. Lentokenttäjuna kulkee kohti Mainzia ja Wiesbadenia. Hauptbahnhofin lisäksi Hauptwache-asema on ydinkeskustassa lähellä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Lentoasemalta voi tulla keskustaan myös bussilla numero 61, joka kulkee Südbahnhof-asemalle, ja taksilla.

Siirtyminen rautatie- ja bussiasemilta majapaikalle

Frankfurtin erinomainen julkinen liikenneverkosto varmistaa, että kaupungissa pääsee hyvin liikkumaan paikasta toiseen, millä säällä tai mihin vuodenaikaan tahansa. Hauptbahnhof-rautatieasema sijaitsee keskustassa, 15-20 minuutin kävelymatkan päässä An der Hauptwache -aukiosta, jonka voidaan katsoa olevan kaupungin todellinen ydin. Suuri osa majapaikoista sijaitseekin näiden kahden aseman välisellä alueella. Mikäli majapaikka ei ole päärautatieaseman lähellä, pääsee täältä sinne varmasti bussilla, metrolla tai raitiovaunulla.

ZOB-linja-autoasema sijaitsee päärautatieaseman vieressä. Tämä ei ole mikään perinteinen linja-autoasema, vaan alueella on melkoisesti laitureita eri kaduilla hajanaisesti. Matkustettaessa linja-autolla pois Frankfurtista kannattaa lipusta varmistaa, miltä pysäkiltä tarkalleen ottaen bussi lähtee. Asemalta on viereisen Hauptbahnhof-rautatieaseman pysäkkien ja metroaseman kautta nopea yhteys kaikkialle kaupunkiin.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Frankfurtiin

Joustavinta ja usein edullisinta Frankfurtiin on matkustaa omatoimimatkalle. Lennot voi hoitaa edullisesti vaikkapa Air Berlin -yhtiön koneilla, jotka lentävät Helsingistä sekä Frankfurtiin että moniin muihin Saksan kaupunkeihin. Suoria lentoja Helsingin ja Frankfurtin välillä tekevät monet yhtiöt, Finnair, Lufthansa ja SAS. Lentoaikaa tulee yhteen suuntaan noin 2.5 tuntia, ja kaikkein kalleimpinakin aikoina edestakaisten lentojen tulisi hoitua 200-250 eurolla.

Monet suuret kotimaiset ja pienemmät paikallisetkin tekevät erilaisia matkoja Frankfurtiin. Pakettimatkoja, joihin sisältyvät lennot ja hotellit, tehdään ympäri vuoden, eikä niissä ole odotettavissa mitään suuria eroja eri vuodenaikojen välillä. Esimerkiksi Kaleva Travel tekee kolmen vuorokauden mittaisia matkoja Frankfurtiin, ja niiden hinnaksi tulee reilut sata euroa per vuorokausi. Mitään erityisiä matkustuspiikkejä ei ole Suomesta luvassa, mutta normaalia enemmän pakettimatkoja tehdään ja kenties kalliimpia hintoja veloitetaan pääsiäisenä, koulujen kesälomien aikaan ja ennen joulua, jolloin joulumarkkinat ovat hyvä syy lähteä käymään Frankfurtissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2012/09

Lukijoiden kommentteja

Eikös Ryanair ole myös kelpo vaihtoehto? /timppa

Ryanair lentää Frankfurt Hahniin, joka on todella kaukana. En ole käyttänyt Frankfurtin lentoihin ikinä, vaikka muuten kyllä reissaan "Ryanilla". /Paiki

Miten lentoasemalta pääsee Koblenzsiin junalla?

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.