Esimerkkejä Aruban hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Aruban hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Arubassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.50 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.60 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.90 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi liha ja kana ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat, omenat, maito, juustot, kananmunat ja tomaatit. Salaatti, banaanit ja leipä ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Arubassa hieman kalliimpia kuin Suomessa. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 12 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.60 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 50 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Arubassa lähes saman hintainen kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa on niinikään hieman kotimaata halvempaa. Ylipäätään syöminen ulkona on keskimääräisesti selvästi halvempaa Arubassa kuin Suomessa. Hintaero on reilun kymmeneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 55 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 65 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 90 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat Arubassa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 8.20 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.10 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 6.20 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 5.50 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.10 euroa / l

Taksimatkoistaan joutuu Arubassa pulittamaan selvästi enemmän kuin kotimaassa. Julkisilla liikennevälineillä voi kuitenkin kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Arubassa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Hollanti  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti