Esimerkkejä Australian hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Australian hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista australiassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 90 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 2.90 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.10 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi kana ja liha ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat, kananmunat, omenat, banaanit ja tomaatit. Maito, salaatti, leipä ja juustot ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat australiassa kalliimpia kuin Suomessa. Keskimääräinen ero hintatasossa on 10-20 prosentin luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 12 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 60 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on australiassa kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on halvempaa australiassa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 80 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 38 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 85 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat australiassa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 12 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 3.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 21 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.30 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 90 senttiä / l

Taksilla matkustamiseen ei australiassa tarvitse varata aivan niin paljon rahaa kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos australiassa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Päivitetty: 30.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti