Esimerkkejä Bhutanin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Bhutanin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Bhutanissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 80 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.30 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 60 senttiä

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti, liha, leipä, kana, tomaatit, perunat, juustot, kananmunat ja maito ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa omenat. Banaanit ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Bhutanissa vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 3.20 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 3.10 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 17 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Bhutanissa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi halvempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Ylipäätään ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Bhutanissa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 38 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 21 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 42 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Bhutanissa merkittävästi Suomea halvempia.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 21 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 90 senttiä
tupakka-aski Tupakka-aski 9.80 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 20 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 80 senttiä / l

Taksilla matkustamiseen ei Bhutanissa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Bhutanissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti