Esimerkkejä Cancúnin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Cancúnin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Cancúnissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 90 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 80 senttiä / kg
leipää Vaalea leipä 1.40 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, banaanit, kana, salaatti, liha, kananmunat, leipä, juustot, omenat ja maito ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas samaan hintaluokkaan asettuvat perunat. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Cancúnissa Suomen hintatasoa selvästi edullisempia. Hintataso on lähes puolet Suomea matalampi.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 6.80 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 4.20 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 29 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Cancúnissa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi halvempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee samoin selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Ylipäätään ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Cancúnissa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 32 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 28 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Cancúnissa merkittävästi Suomea halvempia.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 6.40 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1 euro
tupakka-aski Tupakka-aski 2.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.90 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 80 senttiä / l

Taksikyydeistä joutuu Cancúnissa maksaamaan hieman Suomea enemmän, mutta onnekkaassa tapauksessa ero on varsin pieni. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Cancúnissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Meksiko  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti