Esimerkkejä Cavtatin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Cavtatin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Cavtatissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.40 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.50 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi leipä, tomaatit, salaatti, omenat, liha ja kana ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot ja kananmunat. Banaanit, perunat ja maito ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Cavtatissa kalliimpia kuin Suomessa. Keskimääräinen ero hintatasossa on 10-20 prosentin luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 7.10 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 60 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Cavtatissa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee samoin selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on hieman halvempaa Cavtatissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin vain muutaman prosenttiyksikön luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 60 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 48 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 75 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Cavtatissa aika lailla saman hintaisia kuin Suomessa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 7.50 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.50 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 3.90 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.20 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.30 euroa / l

Taksimatkat ovat Cavtatissa halvempia kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Cavtatissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Kroatia   Zadar  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti