Esimerkkejä Cavtatin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Cavtatin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Cavtatissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.40 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.40 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.40 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, omenat, salaatti, liha, kana ja banaanit ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot ja kananmunat. Maito ja perunat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Elintarvikkeiden yleinen hintataso on Cavtatissa Suomea edullisempi. Ero hintatasossa on alle kymmenen prosentin luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 7.60 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.90 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 65 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Cavtatissa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee samoin selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on halvempaa Cavtatissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 70 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 55 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 80 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Cavtatissa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 7.20 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.50 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 4.20 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1 euro / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla on Cavtatissa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos Cavtatissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Kroatia   Zadar  

Päivitetty: 7.11.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti