Esimerkkejä Chilen hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Chilen hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Chilessä. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 90 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.10 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi kana, tomaatit, leipä, salaatti, liha, omenat, banaanit ja perunat ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa kananmunat ja juustot. Maidot ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Chilessä vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 5.10 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 5 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 34 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Chilessä selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Ylipäätään ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Chilessä kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 44 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 25 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 42 euroa

Kautta skaalan katsottuna kulutustuotteet ovat Chilessä Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 4.50 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.20 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 4.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.40 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1 euro / l

Taksimatkat ovat Chilessä halvempia kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Chilessä viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa hivenen edullisemmin kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 30.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti