Esimerkkejä Dohan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Dohan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Dohassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.50 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.30 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, liha, kana, omenat, banaanit ja salaatti ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa maito, juustot ja kananmunat. Perunat ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Dohassa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 9.40 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.20 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 36 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Dohassa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Ylipäätään ateriointi ulkona on kuitenkin selvästi halvempaa Dohassa kuin Suomessa. Pöytään tuotava lasku on helposti jopa neljänneksen Suomen vastaava pienempi.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 65 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 55 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 90 euroa

Kun tekee halkileikkauksen eri tuoteryhmistä, kulutustuotteet ovat Dohassa Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 21 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 9.10 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 4.90 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 70 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 40 senttiä / l

Taksilla on Dohassa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Dohassa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Qatar  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti