Esimerkkejä Englannin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Englannin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Englannissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1 euro
banaaneja Kilo banaaneja 1.70 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.20 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti, leipä, kana, liha, tomaatit ja banaanit ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat. Maito, kananmunat, omenat ja juustot ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Englannissa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 13 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.30 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 70 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Englannissa kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa on niinikään hieman kotimaata halvempaa. Ylipäätään ateriointi ulkona on halvempaa Englannissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 60 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 40 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Englannissa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 8.90 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.30 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 13 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksimatkat ovat Englannissa halvempia kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos Englannissa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, se on kuitenkin jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti