Esimerkkejä Gran Canarian hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Gran Canarian hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Gran Canarialla. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.70 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, kana, salaatti, liha, omenat ja maito ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot. Kananmunat, perunat ja banaanit ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Gran Canarialla vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 9.60 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 8 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 30 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Gran Canarialla halvempi kuin Suomessa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Gran Canarialla kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 70 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 30 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kautta linjan katsoen kulutustuotteet ovat Gran Canarialla Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 4.80 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 90 senttiä
tupakka-aski Tupakka-aski 3.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.50 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.10 euroa / l

Taksilla on Gran Canarialla mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Gran Canarialla viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Espanja   Costa del Sol   Ibiza   Kanariansaaret  

Päivitetty: 7.11.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti