Esimerkkejä Hollannin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Hollannin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Hollannissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1 euro
banaaneja Kilo banaaneja 1.60 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.30 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti ja leipä ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot, perunat, kananmunat, banaanit ja liha. Kana, tomaatit, omenat ja maito ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Hollannissa hieman Suomen hintatasoa edullisempia. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 17 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.90 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 60 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Hollannissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa maksaa suurin piirtein saman verran. Kahvittelu kahvilassa on samoin hieman kotimaata halvempaa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on kuitenkin kalliimpaa Hollannissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 80 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 36 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 95 euroa

Kautta linjan katsoen kulutustuotteet ovat Hollannissa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 5.90 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1 euro
tupakka-aski Tupakka-aski 6.90 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2.60 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.70 euroa / l

Taksin käyttäminen Hollannissa on kalliimpaa kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä matkustetaan kertalipulla kutakuinkin samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos Hollannissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Aruba  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti