Esimerkkejä Hong Kongin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Hong Kongin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Hong Kongissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 2.60 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2.40 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.80 euroa

Suomen hintoja enemmän maksavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, juustot, perunat, omenat ja kananmunat - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Hong Kongissa selvästi kalliimpia kuin Suomessa. Ero hintatasossa on jopa neljänneksen luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 5.70 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 4 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 50 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Hong Kongissa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi halvempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on kuitenkin selvästi halvempaa Hong Kongissa kuin Suomessa. Pöytään tuotava lasku on helposti jopa neljänneksen Suomen vastaava pienempi.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 48 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 27 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Hong Kongissa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 14 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 7.20 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.10 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.90 euroa / l

Taksilla on Hong Kongissa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Hong Kongissa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa hivenen edullisemmin kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti