Esimerkkejä Honolulun hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Honolulun hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Honolulun. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.60 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2.60 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 4.90 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi perunat, omenat, kananmunat, leipä, banaanit, tomaatit, juustot, maito ja salaatti ovat keskimäärin Suomen hintatasoa kalliimpia, kun taas samoissa hinnoissa liikkuvat vaikkapa liha ja kana. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Honolulun merkittävästi kalliimpia kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 17 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.80 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 60 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Honolulun selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa maksaa suurin piirtein saman verran, hyvällä tuurilla jopa hieman vähemmän. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Ylipäätään syöminen ulkona on kuitenkin hieman halvempaa Honolulun kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin vain muutaman prosenttiyksikön luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 48 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 36 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 85 euroa

Kautta linjan katsoen kulutustuotteet ovat Honolulun Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 15 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 9.40 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2.10 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 90 senttiä / l

Taksilla matkustaminen on Honolulun kalliimpaa kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla kuitenkin jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos Honolulun viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, se on kuitenkin jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Muita paikkoja

Yhdysvallat   Hawaiji   Miami   New York   Orlando   Washington  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti