Esimerkkejä Irlannin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Irlannin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Irlannissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 90 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.90 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.30 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti, liha, leipä, kana ja tomaatit ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat, kananmunat ja juustot. Banaanit, maito ja omenat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Irlannissa hieman kalliimpia kuin Suomessa. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 17 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.70 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 55 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Irlannissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Kahvittelu kahvilassa on niinikään hieman kotimaata halvempaa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on kuitenkin kalliimpaa Irlannissa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 70 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 40 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Kautta linjan katsoen kulutustuotteet ovat Irlannissa aavistuksen verran Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 9.90 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.40 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 12 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.50 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Irlannissa tarvitse varata aivan niin paljon rahaa kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä pääsee matkustamaan kertalipulla jonkin verran Suomea halvemmalla. Jos Irlannissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti