Esimerkkejä Islannin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Islannin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Islannissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.20 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.70 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.40 euroa

Suomen hintoja enemmän maksavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi kananmunat, perunat, juustot, liha ja kana - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Islannissa merkittävästi suurempi kuluerä kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 18 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 12 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 80 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Islannissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi kalliimpia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on rutkasti kalliimpi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa niinikään hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on selvästi kalliimpaa Islannissa kuin Suomessa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 100 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 40 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 135 euroa

Kautta skaalan katsottuna kulutustuotteet ovat Islannissa Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 17 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.50 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 11 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2.30 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.70 euroa / l

Taksilla matkustaminen on Islannissa kalliimpaa kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä kertalipulla matkustettaessa joutuu maksamaan hieman enemmän kuin Suomessa. Jos Islannissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös se maksaa selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Reykjavik  

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti