Esimerkkejä Islannin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Islannin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Islannissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.30 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.80 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.60 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi kananmunat, perunat, liha, juustot, leipä, kana, tomaatit, salaatti, banaanit ja maito ovat keskimäärin Suomen hintatasoa kalliimpia, kun taas samoissa hinnoissa liikkuvat vaikkapa omenat. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Islannissa merkittävästi suurempi kuluerä kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 19 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 11 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 75 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Islannissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi kalliimpia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman kalliimpi. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on kuitenkin selvästi kalliimpaa Islannissa kuin Suomessa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 95 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 38 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 115 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Islannissa Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 15 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.60 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 10 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.90 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.50 euroa / l

Taksin käyttäminen Islannissa on aavistuksen Suomea kalliimpaa, mutta hintaero on varsin maltillinen. Julkisilla liikennevälineillä matkustetaan kertalipulla kutakuinkin samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos Islannissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Reykjavik  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti