Esimerkkejä Itävallan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Itävallan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Itävallassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.70 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.80 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi salaatti ja tomaatit ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot, perunat, kananmunat, liha, maito, omenat, kana ja banaanit. Leipä ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Itävallassa hieman kalliimpia kuin Suomessa. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 12 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.70 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 55 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Itävallassa kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvittelu kahvilassa on niinikään hieman kotimaata halvempaa. Ylipäätään ateriointi ulkona on halvempaa Itävallassa kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin alle kymmenen prosentin luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 85 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 38 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 75 euroa

Kautta skaalan katsottuna kulutustuotteet Itävallassa ovat suurin piirtein saman hintaisia kuin Suomessa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 8.50 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1 euro
tupakka-aski Tupakka-aski 5.30 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.60 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.20 euroa / l

Taksimatkoista selviää Itävallassa hippusen verran Suomea pienemmällä rahanmenolla. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Itävallassa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa hivenen edullisemmin kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti