Esimerkkejä Jamaikan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Jamaikan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Jamaikalla. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 2.10 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi liha, kana, tomaatit ja salaatti ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa omenat, maito, perunat, kananmunat ja juustot. Leipä ja banaanit ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Jamaikalla hieman Suomen hintatasoa edullisempia. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 4.30 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 5.40 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 46 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Jamaikalla selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee samoin selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Jamaikalla kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 36 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 36 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 55 euroa

Kautta skaalan katsottuna kulutustuotteet ovat Jamaikalla Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 14 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.60 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 7.30 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2.20 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.10 euroa / l

Taksin käyttäminen Jamaikalla on kalliimpaa kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä voi kuitenkin kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Jamaikalla viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti