Esimerkkejä Johannesburg hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Johannesburg hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Johannesburgissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1 euro
banaaneja Kilo banaaneja 1 euro / kg
leipää Vaalea leipä 70 senttiä

Elintarvikkeista esimerkiksi leipä, tomaatit, liha, kana, salaatti, omenat, banaanit ja kananmunat ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas samassa hintaluokassa pyörivät juustot, perunat ja maito. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Johannesburgissa Suomen hintatasoa selvästi edullisempia. Hintataso on lähes puolet Suomea matalampi.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 11 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 3.30 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 44 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Johannesburgissa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi halvempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Ylipäätään ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Johannesburgissa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 44 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 32 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 65 euroa

Kun tekee halkileikkauksen eri tuoteryhmistä, kulutustuotteet ovat Johannesburgissa merkittävästi Suomea halvempia.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 3.90 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.40 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 2.60 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1 euro / km
bensapumppu Litra bensiiniä 90 senttiä / l

Taksilla on Johannesburgissa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Johannesburgissa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, se on kuitenkin jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Muita paikkoja

Etelä-Afrikka  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti