Esimerkkejä Kroatian hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Kroatian hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Kroatiassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 90 senttiä
banaaneja Kilo banaaneja 1.20 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.30 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, omenat, salaatti, liha, perunat ja banaanit ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot. Kananmunat, kana ja maito ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Kroatiassa vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 11 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.30 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 75 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Kroatiassa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Ylipäätään ateriointi ulkona on selvästi halvempaa Kroatiassa kuin Suomessa. Ruokailun hinta on helposti vain puolet Suomessa totutusta tai vieläkin vähemmän.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 85 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 36 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 80 euroa

Kautta linjan katsoen kulutustuotteet ovat Kroatiassa Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 7.70 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.70 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 4.20 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 90 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Kroatiassa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Kroatiassa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Cavtat   Zadar  

Päivitetty: 7.11.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti