Esimerkkejä Maltalla hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Maltalla hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Maltalla. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1 euro
banaaneja Kilo banaaneja 2.10 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.40 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi leipä, kana ja tomaatit ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa perunat, juustot, omenat, kananmunat ja banaanit. Maito, salaatti ja liha ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Maltalla hieman Suomen hintatasoa edullisempia. Ero hintatasossa on kuitenkin vain muutaman prosentin verran, joten hintojen vertailu kannattaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 13 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 8.80 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 65 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Maltalla selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee samoin selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Ylipäätään syöminen ulkona on hieman halvempaa Maltalla kuin Suomessa. Hintaero on kuitenkin vain muutaman prosenttiyksikön luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 55 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 34 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 85 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet Maltalla ovat suurin piirtein saman hintaisia kuin Suomessa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 6.20 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 1.40 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 5.90 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.60 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksin käyttäminen Maltalla on kalliimpaa kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä voi kuitenkin kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Maltalla viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti