Esimerkkejä New Yorkin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva New Yorkin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista New Yorkissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.30 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2.90 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 3.10 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi perunat, omenat, juustot, tomaatit, leipä, banaanit, kananmunat, kana ja salaatti ovat keskimäärin Suomen hintatasoa kalliimpia, kun taas samoissa hinnoissa liikkuvat vaikkapa maito ja liha. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat New Yorkissa merkittävästi kalliimpia kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 19 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.40 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 100 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on New Yorkissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman kalliimpi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa niinikään hieman kotimaata enemmän. Ylipäätään syöminen ulkona on keskimääräisesti selvästi kalliimpaa New Yorkissa kuin Suomessa. Hintaero venähtää keskimäärin kymmeneen prosenttiin.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 46 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 30 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 70 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat New Yorkissa Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 16 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 12 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.60 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 60 senttiä / l

Taksilla matkustaminen maksaa New Yorkissa osapuilleen saman verran kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos New Yorkissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Yhdysvallat   Hawaiji   Honolulu   Miami   Orlando   Washington  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti