Esimerkkejä Norjan hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Norjan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Norjassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 2 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 2 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 2.90 euroa

Suomen hintoja enemmän maksavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi perunat, maito, liha, kananmunat ja juustot - ja yleisesti ottaenkin elintarvikkeet ovat Norjassa merkittävästi suurempi kuluerä kuin Suomessa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 20 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 11 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 75 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Norjassa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi kalliimpia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman kalliimpi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa samoin hieman kotimaata enemmän. Kaiken kaikkiaan syöminen ulkona on selvästi kalliimpaa Norjassa kuin Suomessa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 95 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 55 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 80 euroa

Kautta skaalan katsottuna kulutustuotteet ovat Norjassa Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 18 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 3.50 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 12 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 1.20 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.50 euroa / l

Taksimatkat ovat Norjassa halvempia kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä kertalipulla matkustettaessa joutuu kuitenkin maksamaan hieman enemmän kuin Suomessa. Jos Norjassa viettää viikkokausia ja hankkii julkisiin kausikortin, myös se on jonkin verran kalliimpi kuin vastaava kortti Suomessa.

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti