Esimerkkejä Omanin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Omanin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Omanissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.50 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.60 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 90 senttiä

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, liha, kana, leipä ja salaatti ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa maito ja kananmunat. Banaanit, perunat, omenat ja juustot ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Omanissa vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 5.70 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 6.10 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 23 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Omanissa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvittelu kahvilassa kustantaa kuitenkin hieman kotimaata enemmän. Ylipäätään syömiseen ulkona uppoaa kuitenkin Omanissa selvästi vähemmän kuin Suomessa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 34 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 42 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 65 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat Omanissa Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 14 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.20 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 3.20 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 60 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 50 senttiä / l

Taksilla matkustamiseen ei Omanissa kulu läheskään niin paljon rahaa kuin kotimaassa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Omanissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Päivitetty: 23.9.2019  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti