Esimerkkejä Qatarin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Qatarin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Qatarissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.60 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.20 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 1.60 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi tomaatit, leipä, liha, kana, omenat, banaanit ja salaatti ovat keskimäärin Suomen hintatasoa edullisempia, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa maito, juustot ja kananmunat. Perunat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Qatarissa reippaan kymmenyksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 7.10 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 5.50 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 65 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Qatarissa selvästi halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat hieman edullisempia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on hieman edullisempi. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on kuitenkin selvästi halvempaa Qatarissa kuin Suomessa. Pöytään tuotava lasku on helposti jopa neljänneksen Suomen vastaava pienempi.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 75 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 60 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 65 euroa

Yleisesti ottaen kulutustuotteet ovat Qatarissa aavistuksen verran Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on muutaman prosentin luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 34 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 5.10 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 5.60 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 40 senttiä / km
bensapumppu Litra bensiiniä 30 senttiä / l

Taksilla on Qatarissa mahdollista matkustaa selvästi Suomea edullisemmin. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Qatarissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa.

Muita paikkoja

Doha  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti