Esimerkkejä Reykjavikin hinnoista

Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Reykjavikin hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja. Keskiarvon luonteen mukaisesti, matkalla tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla.

Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Reykjavikissa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita. Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Ruoan hinta ruokakaupassa

maitopurkki Litra maitoa 1.40 euroa
banaaneja Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
leipää Vaalea leipä 3.30 euroa

Elintarvikkeista esimerkiksi omenat ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa kananmunat, perunat, liha, leipä, juustot, salaatti, kana, tomaatit ja maito. Banaanit ovat suurin piirtein saman hintaisia. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Reykjavikissa selvästi kalliimpia kuin Suomessa. Ero hintatasossa on jopa neljänneksen luokkaa.

Mitä maksaa syödä ravintolassa

ravintolassa Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 16 euroa
hampurilainen, ranskalaiset ja juoma Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 11 euroa
illallinen Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 130 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Reykjavikissa selvästi kalliimpi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat selvästi kalliimpia. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on rutkasti kalliimpi. Kahvin saa kahvilasta suurin piirtein samalla rahalla kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan ateriointi ulkona on selvästi kalliimpaa Reykjavikissa kuin Suomessa. Hintaero on jopa neljänneksen luokkaa.

Vaatteet ja kengät

housut Aikuisten tavalliset merkkifarkut 85 euroa
mekko Naisten kevyt mekko 50 euroa
lenkkitossut Merkkilenkkarit 125 euroa

Kautta skaalan katsoen kulutustuotteet ovat Reykjavikissa Suomea kalliimpia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Viini, olut ja tupakka

viinipullo Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 17 euroa
olutpullo Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 2.90 euroa
tupakka-aski Tupakka-aski 9.60 euroa

Liikkuminen

taksi Taksin kilometriveloitus 2 euroa / km
bensapumppu Litra bensiiniä 1.40 euroa / l

Taksin käyttäminen Reykjavikissa on kalliimpaa kuin Suomessa. Julkisilla liikennevälineillä matkustetaan kertalipulla kutakuinkin samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos Reykjavikissa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, se maksaa kuitenkin selvästi enemmän kuin vastaava Suomessa.

Muita paikkoja

Islanti  

Päivitetty: 29.1.2021  |   Tietoa kuvituksesta
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti